KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 27 april 2016

LYCKAD GÅRDAG OCH RUGGIG DAG

Gårdagen blev mycket lyckad med först ett besök i Hemse för några ärenden, sen ett besök hos en trädgårdsväninna på vägen upp mot Visby. Hos Eva lämnade jag Dix-katalogen så hon och STA´s medlemmar kan välja vilka lökar dom vill ha.


Sen gasade vi alltså vidare till Visby där vi uträttade våra inplanerade ärenden och åt lunch, men där vi också passade på att leta efter ett litet underskåp till växthuset. Hyllan som ska stå på skåpet har jag redan.  
Och vi hittade ett underskåp med draglucka, perfekt! Så Rolle (som gillar att måla) är i full fart med att lacka skåpet svart (även hyllan ska bli svart) och sen ska själva dragluckan bli lila. 
MEN...man får ju aldrig vara riktigt glad någon längre tid. Jag har precis nu fått leveransbesked från Classicum. Växthuset kommer inte förrän vecka 19 - alltså pingstveckan - en hel månad försenat!
 Och det är ju ingen större risk att gubbarna hinner montera det innan pingst. Jäklar.....


Vi var hemma igen från Visby redan klockan två och då satt vi igång med att rensa ur "gräs- och bamburabatten" nedanför poolen (se ovan). 
Vi har ju redan gjort det en gång, men nu var det dags igen och vi fick ihop 4 (!) fulla hoptrampade stora korgar med skräp. Fy fasen vad prydnasgräs är skräpigt!  Nu är det bara "finrensningen" som återstår!!

Här ser man hur det ser ut efter det att dom två trekantiga  piedestalerna är borttagna och plantorna under bortgrävda. Urtrist! Men den främre, som står precis framför en idegran i långrabatten på baksidan så den knappt syns, har några påskliljor iaf och så har den fått förstärkning av fler allium. Dom flyttade jag dit från dom nerlagda rabatterna, så jag hoppas dom överlever - annars får jag i höst fylla på med dom 10 jag har bestämt mig för att beställa från Dix.

Idag är jag alltså inte riktigt så nöjd med tillvaron som igår, det var snöblandat regn (!) i morse när jag gick ut med Santos. Och sen det här beskedet om växthuset. Men nu skiner solen igen och det har väl kanske torkat upp tills i morgon, så man kan fortsätta i trädgården. Och för ryggen är det rätt skönt att vila en dag, det mår nog ryggskottet bara bra av.
"Murrabatten" är också rensad och på sånt här långt håll ser den riktigt bra ut. Men oj vad mycket ogräs det är i den, så den måste också finrensas så småningom!

Här är en del av min fröodling av chili. Men...jag har två fulla fönster till ute i verkstan´ också. Snart måste jag plantera om dom en andra gång till riktigt stora krukor - och vad ställer jag dom om jag inte har nått växthus!?

Här står jag ute på altanen och fotar mina små tomatplantor som jag mycket snart måste skola om en andra gång till lite större krukor. Men jag har alltså ingen plats att ställa dom på. Jag måste få ut chiliplantorna (det står två stora chili längst till vänster) i växthuset snarast så tomatplantorna kan ta deras plats! 


Förutom narcisser, tulpaner och allium från Dix, så föll jag handlöst för den här rutiga tidlösan - en Colchicum agrippinum. Tyvärr var den lite dyr, så jag kommer endast att beställa 2 stycken. Men tidlösa brukar vara bra på att växa till sig!  

10 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Så tråkigt med växthuset.Man vill ju att det ska vara färdigt i går.En hel månads försening var väl mycket.
Man behöver växthus nu när kylan är så jobbig för både växter och oss människor.Jag fryser.
Ha det fint/kram.

Maribel sa...

Trist med växthuset, det är ju nu på våren du vill ha det. Mitt första växthus skulle levereras i april, sen blev det maj och sen juni.
Fick avboka, och började jaga efter ett nytt, och det fick jag på utsatt tid. Men det är ett vanligt hobbyväxthus som brukar finnas på lager. Hoppas det inte blir fler förseningar, inte kul när man väntar på något.
Ha det gott /Marika

lavendia sa...

Vilken besvikelse med växthuset. Men det blir nog bra när det väl är på plats.
Dix är inget jag känner till, men just nu är jag litet ute efter inte de vanligaste lökarna. Så jag ska kolla utbudet. / Britt

lavendia sa...

Jag hittar inte DIX. / Britt

Ingrid sa...

Så försmädligt att det dröjer så med växthuset, men det är ju bara att tåla sig.
Det är skönt för din rygg att den får vila sig idag också, för i det här regnvädret kan väl inte ens du vara ute.
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Verkar som våren har lite motgångar i Sverige.
Här i Wales har den kommit på allvar och trädgården är riktigt vårlik. Min kamelia börjar blomma, hoppas bara den blir lika vacker som förra året. Idag skiner solen och hjälper till med växtligheten.
Ha en fin dag!

Susie på Stjärnarve sa...

Dix är ett grossistföretag i Holland som man hittar under adressen http://www.dixexport.com/ MEN man måste ta hem för minst € 350 (alltså runt 3500:-) och dessutom vara en förening. Det senare ör ju inga problem, det går ju alltid att starta en, men att ta hem lökar för så mycket pengar är nog knepigt!
Fast om man går ihop några stycken, speciellt om man är medlem i någon lokal förening, då kan man ju göra det!!
Susie
medlem i Trädgårdsentusiasterna och Gotlands Trädgårdsamatörer samt Gotland Trädgårdsön

lavendia sa...

Tack för tipset, fast då har jag nog ingen möjlighet att beställa. Fast jag ska gå in och titta och njuta. Fast nu tänkte jag göra litet nytta först. / Britt

lavendia sa...

Vilken tur att du talade om det. Jag har klickat på alla möjliga symboler. Då förstår jag. Du måste ha ett jätteintresse om du slår upp alla växterna. Fast jag slog faktiskt på några. Jag får nog försöka få tag på mina önskemål på annat håll. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Hallå i stugan, vilket typiskt april väder vi kom hem till, sol regn snö hagel åska och strömavbrott, men varmt
inne i huset som tur. Inget har hänt i växtligheten i trädgården på 2 veckor.
Då hade vi betydligt bättre på Irland fast även där var våren försenad i år.
Mycket händer hos dig har lite att läsa igenom.
Hör av mig/ Eva