KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 11 mars 2016

SÅ FORT...

...kan det gå att känna sig riktigt glad och lycklig igen!

Efter onsdagens sejour på sjukhuset då jag tydligen - ÄNTLIGEN - träffade på rätt läkare, så blöder jag nästan ingenting längre. Underbart!!!
Så nu väntar jag bara på att hålorna ska växa ihop så Rolle slipper agera "första sköljare" och ni mina kära bloggvänner ska slippa läsa mer om mina krämpor. Men det lär nog dröja minst ett par månader till, så något poolbad till midsommar blir det nog tyvärr inte.


Sen har jag ju haft problem med mina två bärbara datorer. Den gamla "lilla" är helt full och tydligen så ligger det ett program i den och reproducerar sig själv hela tiden. Jag rensar, men strax efter är den full igen. Inte kul! Speciellt inte kul när jag lämnat den andra "nya datorn" till renovering och det enda jag kunde göra på den "lilla" var att spela spel. Anledningen var att jag var tvungen att lämna med anslutningsdosan till mitt mobila bredband.  Så några mail eller några bloggar har jag inte kunnat läsa - trist!

Så här satt man utan att kunna göra någonting. Ja, jo - städa kan man ju alltid "roa" sig med. I mitt fall blev det fönsterputsning som jag faktiskt tycker är roligt. Men jag kan ju inte fara runt och ta i allt vad jag kan, för då börjar man väl blöda igen. (Jag är MYCKET försiktig nu!)Och inte har man fått nått växthus ännu. Fast är ju ingen större risk. Dyrt blev det, men till min stora förvåning när jag fick fakturan så hade jag fått 4.000:- i rabatt! Utan att be om det!! 
Nedan ser ni sydväggen där det ska stå. Vindruvorna längst till vänster och deras spaljé hoppas jag att vi ska kunna rädda. Det vore helt fantastiskt att redan första säsongen ha två jättestora vinrankor klängandes upp i taket.
Nu har ju vindruvor enormt långa rötter, upp till 10-12 m, så jag hoppas att dom inte grävs upp och skadas när det ska grävas för gjutningen. För gjutet golv - utom just den lilla fyrkant där druvorna är planterade - det ska jag ha.

Sen kommer växthuset ända fram till - och över - jättegräset (4-5 m högt) så förmodligen blir det bara att gräva bort det. Jag har en rugge till, men den står precis runt hörnan till vänster - och där ska en liten trappa från altanen komma ner. Får se om jag kan rädda en bit och klämma ner någonstans. Jättegräs verkar växa som ogräs här så jag tror nog att det går bra.


Men tillbaka till det här med datorerna. Den nya var alltså sen ett par dagar inlämnad till "dataspecialisterna" i Hemse. Idag tröttnade Rolle på att vänta på att dom skulle ringa, så han åkte dit och hämtade hem den. Dom kunde nämligen inte göra något för det var förmodligen en "hårddiskkrasch".
Gissa om jag blev ledsen, sur och arg. Men skam den som ger sig. Jag har själv (med hjälp av en trevlig man i telefon på HP) fixat till den. Visserligen är alla mina gamla program och filer borttagna och Windows 10 inlagt på nytt, så det är bara att börja från början igen. Men den fungerar! Snart är alla program och mailadresser och filer inlagda igen så gissa om jag är nöjd!!


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Du ser verkligen nöjd och glad ut och det förstår jag. Nu mår både du och datorn bättre och våren närmar sig.
Ha en riktigt härlig helg!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Tittar in snabbt för att önska trevlig helg.
Må väl kram och godnatt (som vanligt sena timmen för nattugglan)

lavendia sa...

Vad skönt att det bättrat sig så pass. Man undrar om inte någon kunnat ta tag i detta innan. Men det är inget man kan tänka på. Huvudsaken att det är bättre.
Datorkrångel är ju mer en världslig sak. Men nog så krånglig. Du har tydligen fått den litet på fötter igen själv. Där hade jag gått bet. Bara det kommer upp en ruta jag inte sett förut, blir det stopp. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Idag blir en lugn myspys dag, nu lat framför tv:n och mobil i handen.
Läser igenom dina inlägg jag missat, vad ledsamt med eran 'hustomte' suck.
Det händer mycket hos er både sorg och glädje precis som livet är.
Jag gläds med dig om att magen är på bättringen,det är väl i dagarna 1 år sen det började. Det viktigaste nu är att magen blir riktigt bra.
Grattis till nya bilen, skit snygg
älskar röd färg. Grattis även till växthuset, så mycket spännande det händer denna vår hos er och det är ni verkligen värda.
Om en stund kommer Lina och Annie hit stannar över natt vi ska se på 'Mello' de hälsar ofta på med övernattning det gillas även av oss. Snart kommer åren då kompisarna blir viktigare m.m.
Det där vet vi om och är inte ovanligt.
Så vi passar också på att ta till vara på dessa mysiga stunder.

Kramar till er från oss. ♡♡♡

HWIT BLOGG sa...

Jamen så härligt att du är glad :) Datorer är ett elände (även om man inte kan vara utan dom!) krångel och bestyr så man blir gråhårig i förtid ha ha! Min gamla trotjänare håller på att sega till sig och det är nog för alla bilder, men NÄR ska man ha tid att rensa den då?! nattetid?
Ha nu en skön lördag!
Kram från Titti