måndag 28 mars 2016

PÅSKMIDDAG

Ikväll ska vi ha gäster; Det är våra goda vänner Ingvar & Margareta som är trädgårdsfreaks med en fantastisk visningsträdgård och så är dom också veteranbilsfans - så vi kommer säkert få det trevligt!

Påskfjädrar på ett snöre på väggen!

Är bara halvklar med förberedelserna, men just nu bara måste jag vila ankeln. Är helt slut och har riktigt ont. Men det blir ju så när man både städar lite och förbereder en middag samtidigt - och det går ju över..... Så nu passar jag på att sitta här vid datorn ett tag.
Det gästerna möts av när dom kommer in i hallen är en av mina FÅ påskdekorationer. Jag tog inte fram påsklådan i år!


När man väl har passerat från hallen till köksdelen så kommer man till bardisken där vi damer ska få ett glas rosé och herrarna öl. Till det serveras tacoschips och hemgjord (stark) chilidippsås.

Mitt emot bardiskens lilla bokhylla så har vi en liten "smack" där jag normalt har en masa orange saker. Men...nu har jag tröttnat på det och bytte plats på dekorationerna.

Notera "påskfjädrar på snöre" mellan fönstren!
Sen är det dags för matbordet som redan nu är dukat och klart. Gjorde det väldigt "påskigt" med mina älskade italienska tallrikar. Dom jag fick av mina mamma (hon dog -89) så dom har några år på nacken. Hon hade en presentaffär, så jag har massor av trevliga och fina saker jag fått av henne! Allt blått glas i fönstren t.ex.!!



Men för att man inte skulle bli sjuk av allt gult så ställde jag dit lite ceris nejlikor mitt
på bordet. *fniss*

Här ser man att matbordet, bardisken och köket hänger ihop - och här ser man bokhyllan för receptböcker tydligare. Men köket är ändå lite separerat från det andra.
Och vad ska vi bjuda på här då, undrar du säkert. Jo, först blir det en liten sandwich med tonfisk-, ägg- och purjolöksröra på kavring. Man måste ju ha nått med ägg när det är påsk.....

Sen har jag alltså dekorerat om lite när jag städade, så dom orange sakerna från kökets "smack" har flyttats in i vardagsrummet på vitrinskåpet.
Men tillbaka till maten. Det blir slantad sparrispotatis stekt i ugn, japanskt marinerad majskycklingfilé panerad i cornflakes. Till det serveras spetskålssallad med chili & sesamfrömajonnäs, små tomater, gröna ärtor- och avacadoröra och så lite stark varm chilisås.

Är väldans förtjust i det här fatet/tallriken som jag köpte på en loppis tillsammans med en likadan fast svart. Dom underbara skålarna har jag fått av kusinen Monica och i skåpet ovanför (också inköpt på loppis) står bl.a. en liten tjusig vas (till höger) med blå dekor som jag fick av väninnan Christina när jag fyllde 50.


Vardagsrummet är färdigstädat, kolla in Santos nya lilla korg i svart/silver under bordet. Den har stått där i flera dagar nu och det enda han har gjort är att sätta in en tass och kollat läget. Vi hade en ful gammal trasmatta låg där tidigare - och den låg han minsann på!


I mittfönstret har jag satt dit några påskfjädrar och på bordet står dom gula påskiga blommorna jag fick av Rolle igår.

Men vi ska ju naturligtvis ha någon dessert också - och det är jag inte bra på alls. Men...jag har för första gången i mitt liv gjort en choklakladdkaka (står i kylen, har inte en aning om hur den blev) som ska serveras med romgrädde, jordgubbs/rabarbersylt och några färska jordgubbar. Så nu håller jag tummarna att kakan inte bara rinner iväg när jag skär upp den!

Längst in i hörnan bredvid soffan har satt några påskfjädrar i min vanliga orange vasdekoration. Så visst har vi (läs jag, för jag har aldrig sett Rolle sätta upp varken jul- eller påskgrejor) NÅGRA FÅ påskdetaljer i alla fall!


3 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Bordet ser mycket inbjudande ut.Kommer säkert att uppskattas av era gäster.
Har inte heller så mycket påskpynt framme.I morgon åker det lilla jag har ut.
Ha nu en trevlig middag med era vänner.Kram.

lavendia sa...

Det låter som ni har en trevlig kväll framför er. Och vad maten låter god. Det märks att du gillar att hitta på och laga mat.
Fint omkring er har ni också.
Undrar vad Santos tänker - vem har sagt att jag ville ha en ny korg?
Ja, jag tror att det är hummertinor. Dekorativa på land.
Ha en trevlig kväll. / Britt

Ölandsvindar sa...

Du har det så snyggt och välplanerat. Den orangefärgade tallriken gillar jag. Vi har också en ny fin hundkorg som inte används. Hmm, varför gör de på detta viset? När vi var på besök hos "kusinen" gick det väldigt bra att tränga ner sig i hans korg. För övrigt känner jag mig ganska trött på alla saker just nu. Vi var hos grannen på kaffe i går och jag tog med en stor trädgårdskruka som påskpresent. Jag har alldeles för många. Hon blev glad och jag också som i alla fall har en mindre nu. Dessutom kom vi fram till att hon gärna ville ha en gammal uppstoppad sparvhök. Den lämnade vi snabbt över så det blev en lyckad dag med -2 onödiga prylar.
Kram /Kerstin