KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

torsdag 17 mars 2016

EN LYCKAD DAG

Gårdagen i Visby var lyckad. Det började med att vi hittade direkt till Allhelgonakapellet - som
ligger på samma väg som sjukhuset. I morgon begravs nämligen vår gode vän Eric där och man vill ju vara helt säker på att hitta så man inte kommer för sent.
Kapellet är ett av få ställen här på Gotland där man har begravningar för oss som inte är med i statskyrkan. Efter begravningen blir det en minnesstund här nere i Ekstas bygdegård.

Därefter var det dags för besöket på kirurgavdelningen där sjukhuspersonalen blev jätteglada över att min "blodiga period" var över. Det är endast ren sårvätska och vatten efter sköljningen som rinner ur mig nu.  I fortsättningen skall jag bara dit en gång i veckan för kontroll hos sjuksystern så dom får se att tillfrisknandet fortskrider.

Till mig är det bara sköljvatten i sprutan.....
 Under tiden jag var på sjukan uträttade Rolle några ärenden och tog sen en långprommis med Santos. Nu visade det sig att prommisen blev väldigt låååång - och det gick otroligt fort för mig på avdelningen - så jag fick sitta en halvtimme och vänta i foajen innan han kom tillbaka och
hämtade mig.
Men jag hade det riktigt trevligt faktiskt. Har alltid en bok med mig - man är ju van. Fick dock aldrig tillfälle att läsa i den eftersom jag pratade med en massa folk hela tiden. Alltså för mig okända gotlänningar som började prata...mycket trevligt!

Ett ödetorp i Levide nära oss...
Efter en halvtimme så började jag undra vart gubben min tagit vägen, så jag gick ut i solskenet och ställde mig. Men precis då kom han farande. Han och Santos hade varit allra längst bort på gångvägen när jag ringde och sa att jag redan var klar. Men som sagt, trevligt hade jag så det gjorde inte så mycket att han var sen.


...som har en vildvuxen f.d. trädgård!

Så åkte vi till Växthuset Linds där jag skulle beställa en begravningsbukett. Dom gör fantastiskt vackra blomarrangemang helt i min stil och eftersom man är lite petig med växter så hade jag varit där redan förra veckan och "kollat läget".
Jag fick återigen träffa Gert-Inge som gör alla såna här arrangemang. Dessutom fick jag komma in i det allra heligaste och se ALLA blommor och titta på när dom använde en klurig maskin för att sätta på plasten som används för att göra stammen till Gerbera stadig.

Huset och trädgården är verkligen förfallna, men just nu så är marken helt otroligt vacker.

Förvaring/kylrummet var jättestort och helt fyllt med kransar, arrangemang och buketter. Josefin Nilsson begravs ju i storkyrkan i morgon så det fanns hur mycket som helst att titta på.
Och visst blev man inspirerad, men jag visste redan hur arrangemanget till Eric skulle se ut och vilka färger det skulle ha. Men...dock inte exakt vilka blommor eftersom det berodde på vad dom hade fått hem på morgonen.

Min stil på arrangemang, men kanske lite väl färggrant.

Det slutade med att det blev starkt blå höga irisar, blå veronica, vita gerbera, orange nejlikor (Rolles enda krav var att det skulle vara nått orange med), kvistar, stora blad samt två vita ljus och ett mörkt blått band med text i silver. Det ska alltså vara en hög och smal stående lite "konstnärlig" bukett som är ganska bred nedtill.


Mycket vackert arrangemang, men bara vitt kanske är mer för anhöriga.

Jag tror faktiskt att Gert-Inge tyckte att det skulle bli spännande att göra det här lite annorlunda arrangemanget, för jag fick faktiskt också två handbuketter helt gratis. En för mig och en för min kusin Monica som jag lovat ta med och lägga på kistan.
Ska försöka ta några bilder i morgon, men det beror ju lite på vad dom anhöriga tycker om det. Och om jag kommer ihåg det och är i sån form att jag kan tänka klart och inte bara stortjuter hela tiden. Jag blir ofta väldans känslosam på begravningar.....

Efter blombesöket åkte vi till Biltema och Coop som lämpligt nog ligger bredvid varandra bara ett stenkast från Linds. Sen bar det av hemåt, där vi precis hade kommit in och jag hade börjat med maten när det ringde på dörren.
Där stod våra goda vänner Gustav och Gunvor med en stor bukett tulpaner! Dom hade också varit i Visby och ville nu trösta mig lite och önska mig lycka på bättringsvägen. Stort TACK!!


Som tur var hade jag börjat på en stor pizza som räckte till oss alla fyra så dom fick lite i magen innan dom begav sig av ytterligare 4 mil hem till Burgsvik. Så det blev en mycket trevlig avslutning på dagen, den kunde inte ha slutat bättre!


Den här dagen började också bra med att jag gick ut i "kohagen" bakom med Santos på morgonen. Först efter rastningen gick jag in och fikade och när jag sitter där vid bardisken i matrummet så trodde jag att jag fått en brödsmula på armen.
Borstade av den och ser till min stora förskräckelse att "smulan" kröp väg. Det var en liten fästing.....!
Jäklar, nu är det vår och då börjar dom dyka upp!! Jag hatar dom!!!


5 kommentarer:

Yvonne Blom sa...

Tänk att våren är så långt kommen hos er! Fantastiskt vackert med alla blommor på marken! Men de satans fästingarna kan jag också vara utan. Har ju fått Borelia tre år i rad och det slipper jag gärna ifrån.
Trist när våra vänner går bort men de lever vidare i våra minnen. Det blir nog en väldigt fin bukett från er.
Härligt att du läker fint nu! Ha det gott!
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Nattugglan Eva säger godnatt. ♡♡♡

Jord under naglarna sa...

Jag hoppas att begravningen blir fin, det är naturligtvis jobbigt och sorgligt, men det kan ju en bli en fin stund.

En klasskompis till mig bor på Gotland och hon hälsade i början på veckan att det är vår hos er och nu kunde jag ju se det med egna ögon på din blogg.

lavendia sa...

Vilken härlig blå matta runt det fallfärdiga huset. Fins buketter till begravning. Inte behöver det vara speciella färger.
Allt verkade ju bra - förutom fästingen. Ska dom börja redan! Usch. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Öde torpet i Levide ser fantastiskt ut på dina bilder, motiven gillar jag verkligen och det 'paxar' jag för att jag vill se.
Vi längtar efter både Gotland och er.
Helgen verkar bli fin här hos oss, jag har börjat så smått att vår städa trädgården. Äntligen har snön försvunnit och tjälen kan få härja fritt.
Ha en skön helg vänner och Sixten tackar för kommentar från Santos.
Kramar/ Eva