KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 10 januari 2016

DATORHARTSNING

Nu har jag suttit här vid datorn hela dagen. Fast lite annat har jag faktiskt gjort mellan "hartsningarna". Det är vad gubben min kallar att leta på Internet.  Fast det jag gjort är att jag försöker gå igenom gamla stordatorn och kopiera sånt jag vill ha in på den här nya.  Men jag har än så länge inte hittat så mycket att spara. Det var några mailadresser jag hade missat tidigare, så dom ska jag skriva in i mitt manuella kartotek. Har fortfarande inte hittat någon kontakt- eller adressrubrik i datorn. Inte klokt.....Jag har städat lite, vi får middagsgäster i morgon - min väninna frissan och hennes gubbe - och så har jag bakat chiabatta. Blev riktigt lyckat faktiskt!
Men nu ska jag ägna mig åt mitt fritidsintresse den här vintern. Att fundera och klura runt det här med växthuset.
Jag såg en så fantastisk bild på en mur med sån här hög bambu med "nakna ben" framför. Mycket tjusigt! Jag har ju en del bambu tidigare, 2 stycken svarstammiga och en gulstammig + en massa prydnasgräs, men nu är det dags för en riktigt hög bambu. Om den nu kan överleva här!
Jag tänker sätta den bredvid växthuset mot söderväggen istället för jättegräset som måste grävas bort Växthusets betongplatta kommer att inkräkta på utrymmet. Bambun kommer alltså ungefär där krukan står på gruset.

Sen är det så att jättegräset är visserligen vackert, men man måste skära ner det (med motorsåg) på våren och sen är det ju inte så snyggt. Det tar halva sommaren innan det växt upp sina 3-4 meter. Klipper man ner det på hösten så rinner det in vatten i grässtubbarna och så ruttnar rotsystemet - sägs det! Men det är väl som alla andra skrönor när det gäller trädgårdsskötsel; Ljug! 
Och gör man det inte förrän till våren så blåser alla - vassa - blad runt i hela trädgården. Inte heller kul! Så i år gjorde Rolle två lådor i höstas som han klädde med plast och ställde över dom två nerklippta rotsystemen. Ska bli spännande att se hur det fungerade. Men bambu är ju vintergrönt och behöver inte klippas, jätteskönt! Gissa om man gått och blivit bekväm!!

Här sitter jag på konoret vid stordatorn. Vad skönt det ska bli när den försvinner. Då blir det helt plötsligt plats på skrivbordet för att hålla lite ordning. Nu är det överfullt.....och skräpigt!

Här till vänster, ungefär 100 meter in över ängen vid Huddingevägen, mitt emot Stockholmsmässan i Örby/Älvsjö bodde vi tidigare. Vi bodde där i 30 år och trivdes alldeles förträffligt. Tills Stockholm förändrades och blev trist att bo i. Det hände så mycket otäcka saker. Det var mord och rån och överfall m.m. m.m. T.o.m Rolle blev överfallen och nerslagen när han cyklade vid mässan, så då började vi infödda Stockholmare tröttna.


Och det har vi aldrig ångrat. Vi trivs otroligt bra "på landet" och har det lugnt och skönt utan nära grannar.  Men visst hade vi det fint i trädgården i storstan med. Här är det vår soliga altan med två klängrosorFlammentanz.

Fast bäst var nog vår hyfsat insynsskyddade hörna nedanför frukostaltanen med bonsaier, klängväxter (blåregn), perenner och små träd. Men kolla in så nära husen omkring ligger.....


Jahapp, nu har det blivit tid till att börja med middagen så jag avbryter det 900:a blogginlägget och  "hartsandet" för idag!

GOD FORTSÄTTNING
önskar

9 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Vad kul med växthus, kan tro att du "jobbar" med det nu, funderar och planerar!
Tack för tips om träd, de där asklönnarna låter ju spännande, jag gillar ju variegerade blad så de är säkert snygga!

Ha det så gott!
Gunilla

Charlotta sa...

Så trist att "tvingas" bort pga att staden ändrar karaktär och blir otrygg. Men gott att hitta ett hus på landet där man känner sig trygg. Alla borde verkligen få känna sig trygga i sina hem (utan en massa larm och lås) men det är väl en svunnen tid. På ett sätt kanske det inte har ändrats så mycket, det kanske bara är att vi får reda på "allt". Hartsande, kallade du det för det?

Ha en fin kommande vecka!

lavendia sa...

Var tid har positivt och negativt. Inte alltid så lätt att flytta, men för er verkar det ha blivit jättebra. Förstår att du har mycket växthusfunderingar. Jag har det också. Jag tror jag ska ha två stora pelargonkrukor utanför mitt växthus, eller ska jag ha.... / Britt

Jord under naglarna sa...

Grattis till 900:e blogginlägget! Bra jobbat!

Det låter så trevligt med planer och drömmar om växthuset!

Ingrid sa...

Jag har ännu min "stordator" kvar, den funkar utmärkt så den får vara en reserv om laptopen skulle falera.
Visst är det härligt att planera inför våren!
Kram, Ingrid

Maria sa...

Jag är uppvuxen i Göteborg och skulle inte kunna tänka mig att flytta tillbaka, nä landet är bäst. Det är roligt att fundera ut hur man vill ha det till sommaren. Vi har lite svårt att odla här för alla rådjuren och sniglar. Jag försöker klura ut vad rådjuren inte äter, tur man har altan.
Ha en bra dag/kramen

Carina sa...

Datorer är bra, men vilket elände de kan göra.....men det var ju inte det jag skulle säga, utan önskar dig allt gott och krya på och småvov till Santos från Kasper och kram från mig.

Yvonne Blom sa...

Det är verkligen skönt med de här mindre utrymmeskrävande datorerna, men det är ju ett elände att lära sig hur de nya fungerar i en del funktioner.
Härligt att dagdrömma om sommarens nyodlingar!
Ha det gott! Kram

Evas Kvarnaro sa...

Grattis till det 900 de Bloggen lägger.
Under hur många år blir det ???
Ni gjorde rätt att flytta till Gotland
På yngre dagar är det väl okej men senare i livet vill man ha lugn o ro.
Må väl/ Eva