KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 4 december 2015

RÖTT ÄR SÖTT!

Jaha, nu sitter man här med en ny bärbar dator med windows 10 och jag har ÄNTLIGEN fått in både Internet och mailadresser. Men det tog några timmar. Nu ska jag bara först lära mig finesserna och sen börja föra över filer jag vill ha från dom andra två datorerna. Det blir "kul".....


Lägg till bildtext


Det är konstigt att så fort man lärt sig något, då ändras det. Tänk till exempel på matvaruaffärerna. Så fort man lärt sig att hitta anställs någon ny som måste visa framfötterna och ändra allt i butiken. Jättekul.....
Men allra först ska jag göra ett inlägg om att "Rött är Sött" som är temat för Blooming Friday den här veckan. Det var ju ett tag sen jag deltog, men dom gamla livsandarna har vaknat till liv så nu ska jag försöka delta varje vecka!     Förr hade jag aldrig något rött i trädgården i Stockholm, men numera har jag faktiskt ganska mycket och dessutom är ju altanen inredd i svart, lite vitt och massor av rött!

 
Fast egentligen vet jag inte om ött så sött egentligen. Rött är ju väldigt färgstarkt och ingår nog lite mer i vad jag skulle kalla dominanta färger. Men snyggt är det.....

Och det finns ju så mycket olika nyanser av rött. Allt från julrött till mörkt, nästan svart vinrött.


Den ovan är dock en av mina stora favoriter, en höstfärgad dvärgbenved, Eonymus alatus någonting.
Fast nu kanske vän av ordning kallar det här för cerisrosa, jag kallar dock färgen för cerisröd!


Förra årets juldagsbord dukat. Får se hur det går med årets. Det blir väl bara dukning för Rolle och mig. En av våra gäster på julafton är dålig, dom kommer troligtvis inte. En av våra gäster på juldagen är också dålig, så det blir väl likadant där. Och så ovanpå det är jag inte riktigt tillbaka i samma form som tidigare, så jag orkar inte så mycket ännu. Kondis, det har jag ingen alls efter att ha slappat i 7 månader!
Lite rött är det på bilden, så jag hoppas den är godkänd. För här gäller i alla fall rubriken "rött är sött"!


Den röda fyren på på Närsholmens yttersta spets är väl också OK?


Men lite fler växtbilder måste man ju publicera. Det kan det ju aldrig bli för mycket av, eller hur?
Till sist måste jag dock avsluta - annars blir det här i lägget vansinnigt långt. Så jag avslutar med något stämningsfullt, det är ju 2:a advent på söndag. Nu ska jag försöka lägga in en mus, det är med platta är nämligen inte min grej!
Jag har dockglömt att berätta en sak, för det första är det nästan storm här och det blåser förskräckligt
och vi har strömavbrott. För det andra så bor vi numera inte inne i en liten skyddande skog, alla stora träd är avverkade - men tyvärr på fel sida. På andra sidan vägen, inte i kohagen.
Men oj vad ljust det blev, speciellt på morgonen och vad långt  man ser. Inte dumt alls faktiskt. Men det var ju synd att det inte var i kohagen.....men det är en annan - otrevlig - ägare till den marken.

SUSIE

13 kommentarer:

Gunilla sa...

Underbart inlägg på temat rött.

Trevlig Helg

Ruben sa...

Håller med dig, rött är verkligen inte sött, ja förutom på en liten hund då ... Jag har väldigt lite rött i trädgården, tycker det kan bli lite skrikigt. Men det beror nog på, att jag har för lite rött. Skall man ha rött ska man nog ha flera plantor i olika röda nyanser. Detsamma gäller också för gult. Gillar din dahlia!

Ha det gott!
/Ruben

Anette i Torsåker sa...

Massor av fina exempel på rött du har. Lycka till med ny dator.
Skönt vi slapp stormar när vi var över för ett par veckor sedan.
Trevlig helg!
/Anette

Gunborg Uhno sa...

Rött är mera drama enligt min smak.Sött blir när man äter jordgubbar eller smultron.Men fina bilder har du.
Kram.

Ingrid sa...

Grattis till den nya lap-topen. Då har du lite att pyssla med, för det brukar ta ett tag att uppfostra dem när de är nya.
Jag vill också ha mus och är otroligt handikappad om jag bara ska använda plattan.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Kombinationen av både sött och rött, var inte helt lätt. Annars är det ju väldigt lätt att hitta rött, speciellt vid den här tiden.
Skönt att du känner dig bättre. Här blåser det litet, men inte speciellt. / Britt

Meta sa...

Här var det rött i långa banor och så härligt du skriver. Jag vågar mig inte på 10 an för det finns inte allt med än i tillägg och sånt.( är rädd för att jag ser rött annars)
Ha det gott i helgen och kul att höra från dig.
Kram Meta

Maribel sa...

Härliga bilder på temat, rött. Vacker bild på fyren.
Ha en fin helg!
Marika

Ölandsvindar sa...

Det friskar i lite här fortfarande. Jag vaknade tidigt och fick för mig att det var elavbrott men som tur var fanns elen kvar. Annars hade jag fått knyta ett huckle om huvudet när jag ska upp till Byxelkroks julmarknad i dag. Och hälla över mig parfym som de gjorde på 1700-talet när det inte var så noga med att tvätta sig. Men nu ska jag snart kliva in i duschen. Härligt! Rött är varmt och vackert och piggar upp. Fina bilder!
Kram /Kerstin

Villrose sa...

Mye energisk rødt!
Og et søtt bilde :)

Marlise sa...

Hej Susie
Vacker bidrag till rött. En vacker varm färg.
Jag önskar dig och Rolle en fin 2:a advent
Kram Marlise

Rosor och ruiner sa...

Jobbigt att ni får elavbrott så ofta, här har det *peppar, peppar* inte varit något. Och mitt i Idol! Men ni verkar ju ha haft det mysigt ändå ;)

Jag gillar verkligen inte blåst, och nu när man har barn som är på havet gillar jag det ännu mindre... Fast igår hade det tydligen nästan inte gungat alls, men det har väl med vilket håll vinden kommer ifrån förstås.

Trevlig andra advent!
Gunilla

Anonym sa...

Hej Susie!

Sitter här på juldagsmorgon och tänker på dig. Blev lite konfunderad när du skickade ett vanligt julkort och jag började undra hur det var med dig. Nu förstår jag att det inte var något alvarligt, bara problem med Windows 10. Min egen installation för några dagar sedan fungerade utan några problem. Skickade ett mail till alla på mina maillistor och berättade att jag kommer att upphöra med dessa mail. Skickade också en bild på en av mina julrosor som blommade för fullt just nu.

Önskar dig en riktigt God Jul och att vi får ha dig kvar här på jorden i många år till!

Anders