KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 11 oktober 2015

"PARKEN"

Som vanligt har det gått en massa dagar sen förra inlägget, men tiden går så otroligt fort när man varje dag måste åka iväg ett par timmar. Man hinner inget innan...och man hinner inget efter!
Men...nu är det ju söndag så jag tänkte jag skulle få någon timme på mig. Jag behöver det för jag har "roat" mig med att göra olika ramar till mina bilder - som jag tog igår.
Översiktsbild över innertomtens framsida, sett från förträdgården. Den tjocka björkstammen är sparad för att vi ska ha nått att sätta pilkastartavlan på!Tänk att vissna blommor kan vara så vackra. Här är det en hortensiaboll bredvid benveden ovan.


Efter vinkeln på innertomten så ser man en av dom tre ruggarna med tidlösa. Den syns på översta bilden, men här är den fotad från vägen utanför.Sen fortsätter vi ut i "parken" där jag upptäckte att ullungsrönnen som brukar få en fantastisk höstfärg - först av alla - fortfarande är grön!?
Tyckte det var kul att fota från vägen för en gångs skull. Man tänker ju så sällan på hur det ser ut från det hållet. Här är det en stilstudie på våra dekorationer; Död traktor och byggd liten "ruin", men man ser också ett litet hängträd (Prunus x yedonensis Ìversii´) som jag köpte på Öland för två år sen. Grenarna hängde ända ner i backen - så Rolle blev sur. Dom var i vägen när han klippte gräset, så jag fick korta in dom direkt!Framför ruinen växer i mitten en klängros, den blodröda Santana, och till vänster en finnoxel vi grävt upp nere vid kusten (med en rosbuske bakom) och till höger ett silverkungsljus som jag köpte med mig hit från Zetas när vi flyttade hit. Hade inte en aaaning om att det kryllar av vilda kungsljus här.....Nu har vi såna här precis överallt. Fast dom är rätt fina, så jag brukar alltid spara en hel del när jag rensar.Här ser man en gulbladig asklönn, Acer negundo Aureum (från Öland) och i bakgrunden en rödbladigbuske som vi flyttade dit för endast ett par veckor sen. Har inte en aning om vad det är! Har glömt det totalt!!

Här är det en barrväxt, ett prydnasplommon samt en liten ek och ett slyträd som vi sparade när vi avverkade där det skulle bli park.Här är ytterligare ett barrträd samt en liten större ek, eken har sparats.

En rödbladig hassel var ett måste - har ju både en stor vildväxande som vi sparat och en gul hassel. Gillar dom - och det gör ekorrarna också!

Här är en flerstammig lönn som vi också sparade för tre år sen. Då var den c:a 1-1,2 m hög. Nu är den jättehög - fast jag gillar den och den gör att det ser inte så kalt ut!


Längst bort på vår tomt, det sista i "parken", sparade vi en björk och en tall mot tomtgränsen.
När jag gick härute igår och fotade så hade jag Santos med mig. Han var dock kopplad, för det är ju riktigt nära vägen. Han brukar dock lyda, men man vet ju aldrig!


Vi gick där och njöt båda två. Han har ett sånt där långt koppel som man kan reglera. Så han fick strosa lite som han ville.


Och jag fick stanna och ta foton när jag ville!
Men rätt vad det var när Santos gick väldigt långt till vänster, alltså ute i det höga (o)gräset, så flög det upp en massa insekter. Stora insekter!


En av dom - vad det nu var för något - satt sig på sidan ovanför frambenet och Santos försökte bita och klia och riva bort odjuret, men lyckades inte! Jag drog in kopplet och tänkte ta bort insekten men då flög den iväg. Hann aldrig se vad det var, men den var ganska stor och mörk och det surrade otroligt inne bland ogräset.
Därefter ville Santos inte vara ute längre, utan vi fick gå hem. Och han hade lite ont på kvällen...men vi fick inte undersöka ordentligt och det går ju inte att se bland pälsen.
Men nått skit var det...för han var jättesur på mig hela kvällen. Idag är han dock OK igen!
Två gånger nu har jag försökt få mina foton godkända för det nya körkortet, men det första
var för mörkt och skadat(?). Det andra var fortfarande för mörk bakgrund på, så nu har jag skickat in ett tredje som är taget idag utomhus mot en vit vägg. Hoppas nu att det duger.....
(Jag har alltså inte skickat in kortet med dekorationerna, utan ett helt neutralt utan. Men nu är det väl något annat fel!)

8 kommentarer:

Marlise sa...

Hej Susie
Du siehst lustig aus.
Ich hätte das Foto mit Dekoration geschickt :-)
Dein Garten sieht fantastisch aus!
Wenig herbstlich und so schönes Wetter.
Ich schicke dir liebe Grüße
von der Eifel nach Gotland

Du ser roligt.
Jag hade skickat foto med dekoration :-)
Din trädgård ser fantastisk!
Lite höst och så fint väder.
Jag skickar hälsningar
från Eifel till Gotland
Kram Marlise

Ruben sa...

Vad kul att få följa med på promenad i parklandskapet, men det var otur för Santos att bli stucken, inte undra på att han blev sur!

Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Tack för alla underbara bilder. Men betr. fotot till körkortet, så är det alldeles för bra för att det skall duga !!!!! Så är min uppfattning om myndigheter.
Kram till er alla

Maribel sa...

Hej Susie!
En härlig rundvandring i er fina trädgård. Fint med röda höstfärger på träd och buskar.
Ha det fint!

lavendia sa...

Vad fint med alla de inramade bilderna. Det ger en annan dimension. Visst skulle du haft dekorationerna med på bild!! Nej, det hade väl bara blivit ett nytt underkännande.
Det finns ju ngt som heter älgflugor, jätteotäcka. De ser ut som ngt mellan fluga och spindel och nästan omöjliga att dra bort. Men så stora är de inte. / Britt

Evas Kvarnaro sa...

Du blev jätte bra på bilden, riktigt snygg. Du har väl blivit smalare i ansiktet va ? Har du inte tappat hår ?
Jo skicka in den bilden med blommor och fjärilar på få se vad de säger,fniss'
Vackra bilder på trädgård och höst vyer, tummen upp.
Jaså Santos var sur på dig, ha ha ha . . den lille kanaljen är en kul hund.
Men det var väl inte du som bet honom eller, *fniss*
Tack för lång mail, året blev långt för dig med sjukdom, sköt om dig.
Kram/ Eva
Hälsa grabbarna från oss.

Ölandsvindar sa...

Vad konstigt med din ullungrönn! Min har varit knallröd länge nu trots att vi inte har haft någon frostnatt ännu. Varför kommer jag att tänka på "En hondjävuls liv och lustar" när jag ser ditt körkortsfoto? Härlig bild!!
Kram /Kerstin

HWIT BLOGG sa...

Så är det...man hinner ingenting och sen ingenting! Fattar inte vart tiden tar vägen hela tiden?! Jamen fin körkortsbild, jag visar INTE min där jag ser helt kriminell och ond ut! Man kanske skulle satsa på att fota körkort/pass istället, lite retouch och ett skratt på varje bild!
Kram till dig,
Titti