KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 14 oktober 2015

JÄTTEGRÄS & HUNDPROMMIS

Måste försöka återgå till mina gamla rutiner. Alltså skriva MINST ett par inlägg varje vecka. Livet känns så fel annars, alltså följer ett hopplock från helgen här.Jag har faktiskt ingen bra bild på dom två jättestora (3-4 m höga) elefantgräsen jag har. Har ser man till vänster i alla fall lite av det som växer nedanför sydgaveln.


Nu är det ju så att man ska inte klippa ner gräs på hösten. Anledningen sägs vara att dom får in fukt i sina "rörstumpar" och sen ruttnar rotsystemet. Faan trot...men man vågar ju inte chansa!


Eftersom gräset fäller sina vissna, många och jättestora blad över precis hela tomten (dom blåser iväg så lätt) så det tar veckor att bli av med dom. Så i år ville jag ta bort dom INNAN det hände. Alltså sågade Rolle ner dom med motorsågen och sen byggde han två små ställningar som skydd. Så får vi se i vår om dom överlevt!
Mellan gräsen så växer två vinstockar, ett med svarta druvor och ett med röda. Det är inga "ätdruvor" utan sådana man ska göra vin av. Och det gör man ju.....! *fniss*
Nej istället har jag plockat ner c:a 10 liter och kokat saft som jag fryst in. Bra att göra kräm på till Rolle i vinter.
Men så har jag också gjort 10 burkar med svart vindruvsgelé med en aning chili i. Gjorde det förra året och det blev väldans populärt. Men som synes finns det MASSOR av druvor kvar, så jag ska gå ut senare idag och då hoppas jag faktiskt att fåglarna varit framme och ätit upp dom!
För vad ska jag med så mycket vindruvssaft, vi är ju bara två och det är bara en av oss som äter kräm!?
I söndags mellan dom olika bilracen (först Formula One och sen Nascar) så tog vi en liten prommis nere på Ekstakusten. Det var riktigt fint väder (vindstilla) så då måste man ju passa på. Och lilla Santos blir så lycklig när vi båda är ute med honom!
Anledningen till bilden ovan är att visa den fina mössa Rolle vi fått av min kusin och hennes gubbe efter det dom var till USA och såg ett Nascar-race. Det är min favorits design: Earnheardt Jr som kör bil nr. 88, så mössan är mycket omtyckt!
Det var mycket folk ute och promenerade i det fina vädret och den vackra omgivningen, men dom flesta håller ju till på dom små vägar som finns. Vi tar alltid lite mer "vilda" stigar så Santos ska få springa fritt.
Att gå nere på stranden är ju alltid extra trevligt. Konstigt nog hittar man alltid en massa spännande saker. Växter och pinnar att nosa på (fast han bär aldrig några), andra hundars lämningar (fast han varken äter eller rullar sig i dom - till skillnad mot Penny) och så hittar ju husse och matte alltid några vackra eller roliga stenar att släpa hem!Här har vi en vy över Lilla och Stora Karlsö. Man kan nästan inte hitta en vackrare
prommisväg, eller hur!

9 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Kul att du skriver lite nytt igen.Läser ju alltid dina inlägg.Så när det går lång tid mellan så börjar bli lite orolig att du blivit sämre.Är lite avis på era olika promenadvägar .Gillar när det blir lite omväxling när man som jag måste ut och gå för att hålla diabetesen på låg nivå.
Ha det bra.

lavendia sa...

Det måste ju gå bra att göra så med gräset.
Vi har också jättemycket vindruvor med kärnor. Förra året pressade jag saft o frös, men de står nog kvar någon i frysen än. Fast att göra vindruvsgele med chili ska jag prova. Så får jag nytta av min chili också. / Britt

Marlise sa...

Ja, ich habe Borreliose.
Jetzt muss ich 4 Wochen Antibiotika einnehmen.
Nicht so schön....aber muss leider sein.
Insekten sind heute alle giftig!
Danke für die Genesungswünsche.
Ich hoffe, dir geht es gut?
Deine Wunden sind geheilt?
Ich freue mich, wenn du wieder öfter im Blog schreibst.
Im Herbst und Winter ist auch mehr Zeit.
Ich habe noch so viele Trauben im Hof,
die können jetzt die Vögel essen.
Mach es ganz gut

Ja, jag har borrelia.
Nu måste jag ta fyra veckor av antibiotika.
Inte så trevligt .... men tyvärr måste vara.
Insekter idag är alla giftiga!
Tack för väl önskemål.
Jag hoppas att du är bra?
Dina sår är läkt?
Jag är glad om du ofta skriver på bloggen igen.
Under hösten och vintern är också mer tid.
Jag har fortfarande så många druvor i Hof,
vilket kan nu äta fåglar.
Må så gott kram / Marlise

Yvonne Blom sa...

Lyckliga du som bor så nära havet! Vackra promenader och upplevelser så ofta du vill. Fint för Rolle att få en "riktig kepa" från USA. Alltid roligt med presenter. Men vilken fröjd att få så många druvor. Är det ingen i din närhet som vill ha? Får nog ta och sätta nå´n planta och se om jag kan få lite druvor, verkar skoj med egna.
Ha det allra bäst! Kram

Maribel sa...

Så fina promenadvägar, inget går upp emot havet.
Ha det fint!

Rosor och ruiner sa...

Ni bor ju fantastiskt där, det är min favoritkust på Gotland, med utsikt över karlsöarna! Vilken lycka att ha nära dit!
Smart litet hus till grässtumparna, nu skall de väl överleva hoppas vi!

Kram Gunilla

Bosse Lidén sa...

Det är extra kul att passa på att promenera när det är vindstilla och trevligt höstväder. Fina bilder. Ofta är det bra att följa sina vanor. Elefantgräs var något nytt för mig. Kram Bosse

Ulrika Johansson sa...

Det ser så mysigt ut att vandra där vid stranden. Det blir väldigt sällan strand vandrngar för mig istället blir det skogspromenader. Spännande med gräskapningen! Känner igen det där med bladen som blåser runt och far precis överallt. Här uppe vågar vi inte kapa ner dem, men vem vet kanske din metod med täckning fungerar hur bra som helst. Hoppas det!
Ha en finfin helg!

Bosse Lidén sa...

Hoppas det är bättre väder på Gotland än det är här denna grå hösthelg då det aldrig blir riktigt dagsljus. Hoppas ännu mer att du mår bra. Söndagskram Bosse