KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 30 september 2015

MÅNGA BLOMMOR & HEMSK HELG

Efter en fruktansvärt jobbig helg, så har livet återvänt. Ja, ett tag så började jag faktiskt undra hur det skulle gå!


Ni som följt min blogg kommer kanske ihåg att jag för tre år sen gjorde en överviktsoperation, en s.k. Gastric Banding. Man sätter alltså en reglerbart (med insprutning av koksaltlösning) band runt övre delen av magen.Jag gjorde alltså det och det har väl fungerat sisådär. Man går inte ner så där jättemycket som vid andra mer avancerade operationer, men...om något skulle hända så kan man "bara" operera bort bandet så är man normal igen. Dessutom är jag ju "lite till åren" och har inte något behov av att bli supersmal!


Ibland är man dock extra glupsk, tar för stora matbitar eller tuggar inte ordentligt. Eller äter något man inte ska (allt trådigt är no, no) så kan det hända att det stoppar upp sig. Och då gör det ont.....så man rusar direkt ut på toan och kräks upp maten.
Detta har hänt mig ett antal gånger, alltså inget jag hetsar upp mig för speciellt mycket. Men sen i lördags.....

Jag gjorde mig till och gjorde fläskstek i lergryta med massor av grönsaker. Något vi båda två gillar.
Men på nåt sätt så fick jag i mig en massa extremt trådigt fläskkött, som trots att jag tuggade mycket ordentligt satt sig som en propp - som inte ville komma upp trots, att jag kräktes upp all övrig mat som  låg ovanför!


Det hela slutade med att jag från kl 17 på kördagen till kl 15 på måndagen varken kunde få i mig mat (det gjorde ju inte så mycket) eller vätska. Minsta lilla mun med vatten gjorde ofelbart att jag fick upp det inom 10-20 sekunder. 
Det gjorde i sin tur att jag inte kunde ta min blodtrycksmedicin, men ännu värre inte heller mina jättestora och många cellgiftstabletter!

 Dessutom mådde jag inte speciellt bra; Illamående samt huvudvärk beroende på vätskebristen!
Så det var bara att åka in på akuten igår och där fick jag faktiskt ett fantastiskt bemötande. Hela väntsalen var fullt med patienter, men jag kom in som tvåa och togs om hand med dropp och en massa undersökningar. Allt var bra utom blodtrycket som hade stigit till 170/100 på grund av att jag inte tagit min medicin men också på grund av att man var ju lite orolig. Det var dock ingen kris tyckte läkaren, men vad skulle dom göra!?


Det fanns lite olika varianter, men dom flesta inbegrepp övernattning. Jag hade dock varit förutseende och packat en "sjukväska" så jag ringde till Rolle (som var ute och gick en långprommis med Santos i Visby) och meddelade honom att han kunde åka hem.


Så fick jag vänta en halvtimme sen kom akutläkaren in och meddelade glatt att nu hade dom fått tag på en specialistläkare som kunde göra gastroskopi på mig - direkt!
Kanske inte världens roligaste undersökning, men allt som kunde hjälpa mig var välkommet
just då!!Sen var det två läkare och en sjuksköterska som gjorde undersökningen - och mycket riktigt där satt en massa fläsk som såg ut som en liten betongklump! (Jag tittade på monitorn hela tiden.)
Nu var det bara att försöka lösa upp den, vilket inte var lätt precis.
Men med hjälp av små bitande korgar, små trekantiga stötar och diverse annat i gastroskopislangen så fick man till slut sönder klumpen och tryckte ner den i magsäcken. Hade man inte lyckats med det hade man varit tvungen att dra upp den. Men det är inte bra för andningsvägarna därför måste man sövas.....


Gissa om det kändes skönt efteråt. Illamåendet försvann, huvudvärken hade redan försvunnit iom droppet. Så fick jag vila en timme och sen fick jag försiktigt dricka en mugg med vatten. Vilket underbart gott vatten, godare än skumpa!
Efter ytterligare en halvtimme blev det en mugg till med vatten och till den en halv smörgås med sallad, ost, gurka, paprika på rågbröd. Bland det godaste jag någonsin ätit..... *fniss*


Sen fick jag vila en timme - så då ringde jag Rolle och bad honom komma och hämta mig.
Väl hemma igen är allt precis som vanligt, förutom att jag ALDRIG mer kommer äta trådigt kött och att jag kommer TUGGA allt extremt noga!

Men det värsta - till råga på allt var måndagen vår bröllopsdag och vi skulle ha gått på krogen och haft trevligt. Nu får vi hitta på nått i helgen som kommer istället!


10 kommentarer:

Gunborg Uhno sa...

Nej men vilken jäkla otur du har.Fint att du fick så snabb och bra hjälp.Nu får ni fira er bröllopsdag lite i efterskott men vad gör det.Ha det så bra nu och ät inget olämpligt.
Kram.

Rosor och ruiner sa...

Oj, oj, vad du råkar ut för!! Stackare, det där måste ha varit jobbigt! Tur det finns hjälp att få!
Ta det nu lugnt ;)

Kram Gunilla

mammi sa...

Stackare. Jag kan ju tyvärr inte få dig att bli gladare. Uno är inlagd på sjukhus igen. Ambulansen hämtade honom i söndags middag., 2 plädar ett täcke Först frös han något otroligt, hemtjänsten kom precis och hon tog tempen på honom. 36 gr. Svepte in honom i en pläd, sen i sängen med 2 plädar och ett täcke Då kommer ambulansen och på någon minut gick tempen upp till över 39 gr. De fick klippa av honom kläderna. Snälla som de är, kunde jag få ersättning för kläderna. Nix, slängde de i soporna. Han är för mig värd mer än kläder.Har varit inne hos honom varje dag, ser inte bra ut Till råga på allt så är där en i fyrapers.rummet som inte har s.k allting hemma. Trodde först att han pratade väldigt högt i tel. men det var bara snacka för sig själv, högt som en högtalare. Hoppas verkligen att Uno kryar på sig snart. Har köpt en ny bil, "den gamla" har bara gått lite över 700 mil. Rent ekonomiskt var det INTE en bra affär. Lite extra detaljer så blir den perfekt
Vädret här är underbart, men vad hjälper det mig. Elvis springer som en galning och letar efter Husse
Kram till er alla 3

Ingrid sa...

Men så illa det kan gå!
Det var ju tur i alla fall att läkarna lyckades hjälpa dig och att du fick åka hem igen och slapp ligga kvar. Att du kommer att passa dig för trådigt kött i fortsättning förstår jag mer än väl.
Fina blomster har du i alla fall gott om i din trädgård.
Kram, Ingrid

Bosse Lidén sa...

Jösses. Vilken tråddramatik. Hur orkade du fighta så länge på hemmaplan. Jag känner igen lite av det där från mig själv. Hi hi. Gastroskopi med griparm. Jag tyckte det räckte med vanliga trädgårdsslangen och kamera. Förstår att du var lycklig och tacksam när det släppte och du fick behålla vattnet. Synd på ert bröllopsfirande. Hoppas ni gör något trevligt till helgen istället. Men inget slarv då. Kram Bosse

Yvonne Blom sa...

Kära du vilken pärs! Du har väl nog ändå, men så bra att de lyckades få ner proppen. Var rädd om dig och krya på dig!
Kramisar

Ruben sa...

Så mycket fint du visar från trädgården! Men, Susie, nu får det väl ändå vara slut på eländet! Förstår att du måste vara extremt försiktig med vad du äter. Tur i oturen att du får så bra hjälp av sjukhuspersonalen.

Ha det gott (men vältuggat)!
/Ruben

Ölandsvindar sa...

Fy fasiken vad du råkar ut för hela tiden. Du får hålla dig till köttbullar och frikadeller i fortsättningen. Jag ska köpa lammfärs idag. Såg ett lockande recept i Ölandsbladet om kålpudding med äpple och lammfärs.
Kram från mig /Kerstin

Knatten sa...

Bedrövligt hur allt händer dej hela tiden. Tur ändå det gick bra. Och att du blev bra bemött på sjukan. Det är inte alla som blir. Ha det himla gott o ta det lugnt med för god mat. Kram. /Knatten

Veronica sa...

Nämen, Jösses, vilken otur!

Vad obehagligt men skönt att vi har sån bra sjukvård i Sverige :)

Å så var det ju trädgården!! Fina höstbilder i höstsol :D

Kram

//Veronica