KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

söndag 16 augusti 2015

BESKÄRNING UNDER JAS-MÅNADERNA

Efter 3 dygn utan att läcka så var jag så glad igår att jag nog tog i lite mycket. (Alltså läckte jag inatt!) Det började med att så fort hemvårdarinnan (som var jätteduktig och jättetrevlig) jade fixat mig igår, så gick jag ut i trädgården till Rolle & Santos. Det blir ju inte så ofta nu för tiden.....


Jag tog vägen över altanen för jag ville visa att min lilla vita "fådda" Afrikas lilja har börjat blomma. Det är första gången sen jag fick den för 3-4 år som skott - och en normalstor blå som också är på gång.


Jag gick ner från altanen och rundade "f.d.gräs-och bamburabatten" med alla sina perenner då jag stötte på Rolle bakom Kerriabusken. Han höll på att beskära den.....

Det är den stora och höga busken (var väl 3 m hög) längst till höger.


Han hade retat sig länge på att man inte kunde gå nedanför (den vinterförvarade) poolen, utan måste gå runt hela rabatten. Så han klippte och knipsade och det blev riktigt bra.....


Eftersom druvorna snart börjar mogna så passade vi på att sätta upp ett skyddsnät. Vi glömde det första året och då fick jag 3(!) druvor med, resten åt fåglarna upp. Innan nätet hängdes upp pincerade jag stockarna lite grann,m. Har visserligen gjort det för en månad sen, men dom hade växt enormt. Man ser inte riktigt hur mycket druvor det är, men för 2 år sen fick vi 27 kg och det är mer nu.....

Vi fortsatte ut i "parken" där vi hade bestämt oss för att glesa ur några träd. Vi har ju stammat upp dom två granar vi sparat i "parken" och det blev helt klart betydligt bättre. Dom var så enormt vida nedtill, men vi ville inte ta bort alla träd. Grenarna på den här t.ex. gick ända fram till "ruinrabatten".


Här ovan ser man i mitten den andra granen och till vänster den Amerikanska Linden som hade grenar som hängde ända ner till backen. Inte snyggt och dessutom väldigt irriterande när man skulle klippa gräset med åkgräsklipparen. Så Rolle satte igång att såga.....Och visst blev det bra, även om det på bilden ser ut som om det hänger ner lite på höger sida. Men det är faktiskt en liten sluttning precis här, så grenarna har lika mycket luft under sig runt om!Sen bad mig Rolle att ta några bilder på "perukbusken vid ruinen och dom små vita sakerna nedanför". Han visste naturligtvis inte vad det var, men han gillade kompositionen!


Det är alltså "ulleternell" som ska tåla hur mycket torka som helst - vilket dom tydligt nog inte gör! Men får dom bara några droppar vatten nån dag, så hämtar dom sig!! En mycket praktisk växt här på Gotland på ställen där man ALDRIG vattnar.....


Sen började jag bli lite trött, så jag tänkte gå tillbaka in. Men Rolle ropade på mig och sa att jag måste ta några bilder på rosorna i "parken" först. (Tror han börjar bli mer och mer intresserad - idag har han vattnat samt rensat massor av tistlar i långrabatten! Några äckliga höga med illgula blommor!!)
Efter det här vilade jag ett tag, sen gjorde vi en liten utflykt - men den kommer jag till i nästa inlägg!

8 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Jo, ulleternell är bra växter, mina såg också jätteledsna ut häromdan, en piggnade på sig efter vattning. De står i min silverpäronrabatt, där jag har stäppsalvia och annat torktåligt, så där vattnar jag inte speciellt ofta.
Kul att Rolle blir mer och mer intresserad av trädgård! Du skall se att han snart är en trädgårdstok han med ;)

Kram Gunilla

Gunborg Uhno sa...

Visst är det svårt att ta det lugnt när man ser alla saker man skulle vilja göra.Men du måste allt ta det sakta en bit i taget så dina läckande hål läker någon gång.
Så kul att Rolle jobbar så mycket i trädgården.Det gör inte min gubbe men han handlar och lagar mat så jag ska inte vara missnöjd.
Ha det gott.Kram.

mammi sa...

Som vanligt, blir jag avundsjuk på er vackra trädgård. I dag har jag kantskurit vid stenarna mot gaveln till affären, samt rensat bort ogräset på parkeringen. Det har blåst så otroligt att jag inte kunnat bränna det. I morgon skall jag upp på burspråken för att ta bort löv som korkat igen stuprören. Roligare kan man ha, men man mår så bra efteråt.
Kram

Yvonne Blom sa...

Käre värld vilken trädgård ni har, underbar! Att få egna vindruvor måste vara något helt extra.
Lycka till med allt! Kram

Maribel sa...

Helt fascinerad av att ni får så mycket vindruvor. Vackert i trädgården med så mycket som blommar.
Ha det fint!

Annika sa...

Så vackert ni har det! Perukbuske och ulleternell var verkligen en vacker kombination, håller med Rolle där!
Tänk att få så mycket druvor på en ranka som växer mot en utomhusvägg! Man borde bo i en annan zon, helt klart! :)
Ha det gott!
Kram Annika

Ingrid sa...

Det är så väldigt vackert hos er, men du måste vara rädd om dig Susie!
Hoppas att druvorna klarar sig nu. Jag måste ta i håll med den som står i växthuset på Stenstugu, för jag såg i lördags att den är alldeles full av skott. De stackars druvklasarna får ingen sol alls.
Hoppas att du har en skön måndag!
Kram, Ingrid

lavendia sa...

Det låter bra att du har lust för trädgårdsarbete, även om du lämnar över en del. Han verkar ju ta egna initiativ också. Ni har verkligen en fin trädgård.
Vad mycket druvor!!! / Britt