lördag 22 augusti 2015

ALTAN, TANDLOSSNING SAMT GNÄLL

Det börjar - eller rättare sagt är - väldans trist att skriva om hur man mår hela tiden, men det är ju faktiskt nästan det enda som händer mig. 2015 kommer gå till historien, min historia, som det absolut värsta året och inte är det slut ännu inte!
Men för er som inte gillar att läsa om hur jag mår så tänker jag visa en massa bilder från altanen - som alltså är det ställe där jag kan sitta i skuggan och njuta lite. Med eller utan dator!


Fast här i soffan har jag bara legat 2 gånger - det är nämligen ett litet helsicke att komma upp när man har hål i magen! Men båda dom gångerna så läste jag en stund först och sen sov jag. Jätteskönt!!

Här är en som älskar att ligga på altanen, helst i solen men när det blir för varmt på det svarta golvet då hoppar han gärna upp i soffan. 
I torsdags när jag skulle till Visby Lasarett så bokade vi in Santos för en fullservice; Kloklippning, öronpetning samt borttagning av tandsten. När vi sen hämtade honom fick vi världens chock. Veterinären hade varit tvungen att ta bort sex tänder!? Det var dom pyttesmå i underkäken mellan huggtänderna, dom satt helt löst!!


Så gissa om Santos som normalt alltid är glad och gosig, var sur på oss. Jag skulle ta bort hans lilla klisterbandage på benen - som alltså inte satt fast - då började han gnälla och skrika och så morrade han och satte tänderna över min hand. Fast han gjorde ju inget mer, men han visade tydligt att det inte var kul. Likadant när jag skulle titta på tänderna, då morrade han också!
Men nu är allt bra igen, förutom att han sticker ut tungan jätteofta, och han är precis lika gosig som vanligt!


Det är tur att vi har den här altanen, nu när jag inte får, kan, orkar eller har lust att vara i trädgården. Fast på förmiddagarna orkar jag inte ens gå ut där, då kommer solen in under taket vid matplatsen (där datorn står) och det blir otroligt varmt.

Ni som undrar vad den stora svarta klumpen är för något så kan jag tala om att det är vår lilla pool på 2,5 x 4 m - eller kanske mer rätt; Min pool! Den har ju aldrig packats upp ur vinterförvaret, inte heller Rolles leksak; Mazda Miata cab. Hur 17 skulle jag kunna åka i en låg sportbil.....!?



Inte heller kommer jag upp ur solstolen, så den står oanvänd bredvid poolen. Men som vanligt (fniss) har jag massor av sommarblommor på altanen och en enda stor kruka med ätbart; 3 stora tomatplantor, men sen är det alltså 24 krukor till!



Jag lovade ju Rolle i våras att dra ner på antalet krukor, vilket jag har gjort, men det blev rätt många ändå. Men dom här på altanen vattnar jag själv med en liten vattenkanna. Rolle fyller en stor, sen kan jag ta ifrån den och det fungerar utmärkt. Det växer så det knakar.....



Den stora Agapanthusen jag fick som ett litet skott av våra vänner Ingvar & Margareta har äntligen börjat blomma med jätteblommor. Även den lilla vita som jag visat tidigare.



Här ser man att förmiddagssolen tar sig in under altantaket, men däremot står det lilla bordet i skuggan under takutsprånget. Tänk att det skulle ta 11 år innan jag kom på att flytta bord och stolar till väggen!? Man är lite hemmablind ibland.....




Om man sen vänder sig om så har man utsikt över "parken". Till höger är min "rosfolly" som visst bara har en enda ros just nu (jag har ju inte tagit bort något som helst överblommat i trädgården).



Och för er som vill ha reda på hur det avlöpte för mig i Visby kan jag berätta att kirurgen som kom, han var på plats några minuter - sen sa han att det såg fint och rent ut och att det skulle ta ett par månader till, minst! Alltså var han inte till någon som helst hjälp.....
Onkologen talade om att mina värden var bra, men att jag måste äta cellgift i totalt 8 cycler (alltså 2 veckor, sen vila i en vecka). När jag frågade varför det hade forsat ur mig och jag hade fått feber förra veckan, så slog hon ifrån sig och sa att det kunde inte bero på cellgiftet! 
Nähä!? Vad beror det på då? Inget svar.....


Igår var jag tillbaka på Hemse VC eftersom Klinte har stängt på fredagar och då träffade jag en av dom två bästa sjuksköterskorna, Lina. När hon undrade över den konstiga inpackningen jag hade och jag talade om att varken kirurgen (!) på sjukhuset eller VC i Klinte hade materialet hon använde, så bara skakade hon på huvudet. 
Tove, den andra bra, som nu är på semester - hade tagit med sig allt till mig och levererat till Klinte, men det hittade dom alltså inte.

Tyvärr fick jag feber och ont i kroppen igår igen, men efter att ha tagit ett par alvedon och sovit hela natten och sen tagit en MYCKET EFTERLÄNGTAD dusch (har inte kunnat det när dom slår in mig i sånt som suger upp vätska utan skydd utanpå), så känner jag mig nu nästan pigg. 
Sitter framför datorn - inne - och väntar på hemsjukvården som ska komma hit och lägga om mig. "Sjukrummet" (f.d. gästrummet) är färdigt med alla detaljer på plats och jag ser verkligen fram mot omläggningen och spolningen!


12 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Fy sjutton vilket jobbigt år du har.Bara en massa elände.Jag skäms över att jag gnäller om min hand.Men sådana är ju vi människor att vi ser bara det som är närmast och det är ju för det mesta en själv.Hoppas du SNART kommer att bli av med dina läckande sår.
Skickar en Läk fort kram.

Marlise sa...

In deiner Situation darfst du jammern
ich würde auch jammern
Aber es wird bestimmt wieder besser
Versuch alles Schöne zu genießen
Du wohnst an so einem schönen Platz
Du hast Ronald
Jetzt ist Sommer...schönes Wetter.
Es werden wieder bessere Zeiten kommen.

I din situation kan du gnäller
Jag skulle gnälla
Men det kommer att vara tillbaka bättre
Försök att njuta av allt vackert
Du bor i en sådan vacker plats
Du har Ronald
Nu är sommaren ... fint väder.
Det kommer att finnas bättre tider igen.
Stor Kram Marlise

Rosor och ruiner sa...

Usch vilken trist sommar ni fick bägge två, jag tycker verkligen synd om er, ja det drabbar ju er bägge. Nu hoppas vi att du blir frisk av behandlingen, och att nästa år blir ett toppenår med god hälsa!

Kram Gunilla

Ölandsvindar sa...

Kära nån...gnäll på du! Det lättar alltid lite. Här är det också en del gnäll. Gubben har fått "bolleria" som han säger och har ont i musklerna och får lite yrsel ibland. Det är två dygn kvar på antibiotikan så vi får väl se. Vi har ju haft semester i två dygn i brorsans hus i Kastlösa och det var jätteskönt. Ingen dator, ingen TV och inga krav överhuvud taget. Ute mycket förstås och kollade fåglar, åt ute och sov middag varje dag. Härligt!
Kram /Kerstin

mammi sa...

Fortsätt och krya på dig (här är det tvärt om)
Kram

Unknown sa...

Så fint ni har det!
Krya på dig-kramar!

Carita och Bertel sa...

Jag förstår att du gnäller för fy sjutton, det låter väldigt jobbigt. Och inte kan man välja heller när såna här saker händer, man får bara finna sig och tro på det alla säger och hoppas att dom vet bättre än man själv i såna här lägen. Jag hoppas verkligen att allt går över så småningom och att du börjar må bättre. Altanen och uteplatsen ser i alla fall härlig ut .
Och så stackars hunden, skall den också råka ut för tråkiga saker. Sånt är livet ibland. Ha en så fin vecka som det går. Carita

lavendia sa...

Jag läser gärna om hur du har det, så du behöver inte alls undra över om det är tröttsamt att höra. Du verkar ta det med ro, när man läser. Men det gör du kanske inte alls.
Finfina bilder som vanligt. Ni har en vacker trädgård och vackert hem. Stackars hund utan bett. / Britt

Petra B. Keramik+Trädgården sa...

Stackars Santos, kan tänka mig att tungar glider fram nu utan dessa små tänder där framme.
Krya på dig Susie, det måste ju snart bli bättre. Kram, Petra

Bosse Lidén sa...

Jag förstår att Santos var sur på er. Sex tänder. Bra att han är som vanligt igen. Nu är det bara matte som behöver bli som vanligt igen. 2015 tycks varit ett riktigt tufft år för dig. Jag hoppas 2016 blir av ett ljusare slag. Då är du många erfarenheter rikare. Nu är det väl inte så varmt längre på altanen. Bra att de kommer hem till dig ibland så du slipper hålla på att åka. Att inte alla ställen kan ha samma produkter. Det var väl bra att dina värden var bra. Styrkekram Bosse

Evas Kvarnaro sa...

Jag säger som Marlise om allt hon skriver - . . . och det kommer finnas bättre tider . . . .
Men gnäll du, det har du all rättighet till, men egentligen är det väldigt tråkigt att gnälla, eller hur ?
Jag vet om Santos, det är alltid kul att få 'tjöta' lite . . . .
Räcker han ut tungan åt dig eller, hi hi hi . . . .
Undrar vad han tänker om det tomma i underkäken, det känns nog konstigt för en

Härligt att du fick Agapanthusen att blomma igen, tummen upp.
Jag köper och de är fina samma år, sen inget året därpå, nu skiter jag i att skaffa fler.
Idag har det regnat rejält och det har gått ner många grader, men ändå är det en fuktig kvalmig åskvärme. Solen skiner nu men mörka moln, ska det bli åska eller vad ?
Sen har jag bakat idag, kan du fatta detta och oplanerat.
Vid 12 tiden var jag klar med 50 frukt frallor (äpple, russin, aprikos)
Lina och Annie älskar dessa av eget recept. Sen 75 bullar och 4 brödlimpor.
Plus en ugnsgrötpannkaka smaksatt med vanilj. Min mage blir glad av mannagrynsgröt blandat med polenta. Det som blev över idag rörde jag till en ny rest sak, vill gärna varijera mig till frukost. Äter sällan samma sak till frukosten och inte mycket, är inte hungrig då.
Grötkakan blev jättegod, enligt Rolf. Ska bjuda sonen med familj nu och inte säga att det egentligen är gröt, *fniss*
Vi har även blivit nya gamlingar till bebisen Ofelia, storebror Leonard är stolt nu må du tro. Vi var där i lördags, Rolf målade runt fönster ute och karln i huset + hans far la golv, tur det blev klart. Vi var vid en sjö nära, mycket folk och Jennie hade då redan känningar . . . .

Krya på kram/ Eva

HWIT BLOGG sa...

Ja du, gnäll på! Jag brukar också gnälla på min blogg och det är skönt att skriva av sig! Du har haft ett jobbigt år och ibland bara är det så, tyvärr..allt går emot en och man drabbas av allt! Men det vänder, jag lovar!
Hoppas du får en fin vecka och att du mår bättre!
Varm kram från Titti