KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 16 april 2014

DE´ E MYCKE NU.....


Eftersom det verkligen är full fart här, både med trädgårdsjobb och pooljobb, så ligger jag lite efter med  bloggen. Både att lägga in egna inlägg och att kolla andra bloggares! Ni får ursäkta mig!!


Det bara poppar upp växter överallt så jag har fullt sjå att hinna med trädgården också. Ovan är det några små självsådda påskliljor, vita hyacinter samt i bakgrunden ett "ogräs" som jag inte vill rensa bort; Vitsippor!


Här är det dock påskiljor jag planterat en massa av vid infarten. Just dom här är vita med ljusgul trumpet.


Dom här extra små påskliljorna trodde jag skulle vara vita, men dom är svagt cremegula.


Sen har vi blå och röda (?) hyacinter under rosenspaljén.....


...samt massor av knopp i rosenripsbusken. Som jag tyvärr tycker luktar kattpiss (alltså svart vinbär) och den sitter precis vid vår lilla uteplats på framsidan. Fast det gör inget, det är inte läge att sitta där så mycket ännu!Men det finns ju annat än blommor i trädgården som gör en glad. T.ex. en Alliumrugge bredvid en gul- och grönbrokig klätterbenved...


...eller en vit- och grönbrokig klätterbenved (har många klätterbenved som förutom att dom är färgglada dessutom är vintergröna) och en gulbarrig uppstammad tuja.


Men det är inte barra dom snygga sakerna som växer och frodas. Här är det svamp som växer på en underjordisk (därför missades den) stubbe på yttertomten...

...och ett antal av såna här hemska saker; stora tistlar, som växer på infarten. Dom ska jag "döda" i morgon!


Ikväll när jag gick ut med Santos vid sju-tiden så gick vi in på yttertomten (jag planerar var jag ska sätta träden vi snart ska hämta på Öland) vilket visade sig vara bra.

Här blommade nämligen både det ena och andra. Här ovan är det några påskliljor samt rosaröd Bellis (tusensköna). Dom är ju söta, men usch vad dom tar över i gräsmattan. Här ute kan dom dock få föröka sig som dom vill.....


Den orangeblommande trollhasseln blommar fortfarande (tacka dom kalla nätterna för det) och den f.d. vallen börjar skifta lite i grönt - gräset tar sig!


Till min stora glädje upptäckte jag att går man fram till kanten mot kohagen och tittar ner i diket bakom, så är det fullt med blues-sippor hela vägen. C:a 100-150 m med massor av sippor, både blåsippor och vitsippor. Underbart!


Gubben min blev så här glad när han fick höra det!


När jag var där ute på yttertomten så passade jag på att ta några bilder mot innertomten.Så här fint är det just nu nedanför sydväggen. Både forsytian och hyacinterna blommar - och alunroten är ju alltid vacker!


Det jobbas hårt med poolen, den har nu fått frigolit runt sig så den ska hålla värmen bra - och med det som ska bli altan runt poolen.


Dom som tidigare inte förstått hur jag tänkt mig det hela börjar nu faktiskt förstå mina ritningar. Fast poolkillen, han och jag har aldrig haft några problem, han förstod direkt och det var ju liksom viktigast.....


Så här såg det ut från altanen ikväll, fast om jag hade tagit bilden 3 sekunder senare så hade ni fått ett grodperspektiv. Om ni tittar till höger så syns ett hönsnät som vi spänt upp så att inte Santos ska springa ut där dom jobbar och vara i vägen. När jag tagit den här bilden så tog jag ett par steg rätt fram - med kameran framför ögonen och fastnade i nätet och stöp naturligtvis pladask! JÄVLAR vad ont det gjorde!!
Som tur var så bröt jag inga ben eller handleder eller vrickade några fötter - trots att dom senare fastnade i nätet. Det får man vara tacksam för..... *fniss*


Så här ser det numera ut där rotvältan i kohagen var. Stöttorna är fixade, men själva staketet blir inte bättre så nu ska jag plantera något här - alltså INNAN vi lägger på mer sten och skyler jorden. Men...vad ska jag plantera!?
Jag tog 5 skott  från den vit- och grönbrokiga asklönnen i höstas och alla har överlevt. Men dom är bara små pinnar ännu, så ska jag verkligen ta en sån...eller ska jag ta ett av dom 5 större exemplaren vi ska hämta på Öland? Dom har jag ju bestämt mig för att plantera i rabatten mot kohagen som börjar precis här. Jag får nog vänta tills jag fått hem dom innan jag bestämmer mig!


Jag slutar dagens LÅÅÅÅNGA inlägg med en bild av mina älskade alunrotplantor. Jag har verkligen massor av dom i alla möjliga färger, men jag tycker inte att man kan få för många. Dom tillhör den viktiga grundplanteringen, precis lika mycket som träd och buskar!

Sen kan jag meddela att inte 17 hade jag löst datorproblemet inte. All reklam samt problemet med inloggningen på banken kom tillbaka, men jag gav mig inte...Så nu har allt fungerat normalt hela dagen! Otroligt!! 
Jag håller alla våra tummar och tår samt Santos tassar och.....

9 kommentarer:

Carina sa...

Jaaaa du Susie, nog ligger vi efter en del...både du och jag och det känns rasande gott att veta att an inte är ensam om det...jag tror att vi är ganska många som har det på det sättet just nu....
Glad Påsk!

Nora sa...

Va mycket längre våren verkar ha kommit hos er än här vid kalla Erstaviken. Våren är alltid lite sen här, men å andra sidan brukar hösten vara snäll också:-)
Vilken snygg form din Forsythia har - har du stammat upp den?
Kram och Glad Påsk!

Ingrid sa...

Så ni jobbar och gnor i trädgården, men det ger ju resultat också. Det är hur fint som helst och poolen kommer säkert att bli jättebra. Nu ser man ju lite klarare hur det är tänkt.

I morgon blir det väl inget trädgårdsarbete, för då sticker du väl iväg på kvasten? Har du ingen katt får du väl ta Santos med dig. Det kan ju vara trevligt för honom som omväxling till promenaderna.

Det var ju tur att du klarade dagens vurpa på så att årets färd inte behöver ställas in.

Kram, Ingrid

Carita och Bertel sa...

Oj så långt ni har kommit i utvecklingen av våren, Det händer så mycket hos er, jag förstår att du inte hinner blogga varje dag. Bellis i gräsmattan, fy och usch, det har vi på ett ställe och jag måste försöka få bort den på något sätt. Ha det fint/Carita

Ruben sa...

Vad lyxigt med egen pool. Direkt ut för ett morgonbad har jag en känsla av att det kommer att bli många gånger i sommar. Det verkar gå framåt med bygget!

Glad Påsk!
/Ruben

lavendia sa...

Vad roligt att poolprojektet fortgår. det kommer att bli jättefint. Och du har det väldigt fint och ordnat överallt. Glad påsk!

mammi sa...

Har ni alltid så städat i trädgården.
Borde fått inspiration av alla vackra bilder som visas på bloggen. Men tiden räcker inte till.Skall man dessutom åka med en kompis på Skärtorsdagen, blir det ännu mera bråttom !!
Glad Påsk till er alla tre
Kram från oss tre.

Linda sa...

Your photos are wonderful, Susie! Happy Easter.

Martas rike sa...

Så mycket vackra vårbilder. Hoppas du inte skadat sig allvarligt och värken ger med sig.
Ha en härlig trägårdspåsk,
Marta