KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 14 april 2014

DATORPROBLEM OCH NÄRSAKAR

Efter en mardrömshelg  när det gäller datorn, så är jag enormt glad över att jag kanske lyckats få bort allt skit som kommit in i den! Fråga mig bara inte exakt hur jag gjorde.....det blev väldans komplicerat, men nu verkar allt fungera som det ska. Peppar, peppar.....
Bl.a. kom jag inte in på vår bank. Varken över inloggningssidan eller över huvud taget från något med Handelsbankens namn i på nätet. Gissa om det var oroande, så vi åkte direkt förbi kontoret i Klintehamn på väg till Visby i fredags - men inget hade hänt på våra konton och allt såg helt normalt ut! Puh!!
Väl hemma igen så kollade jag om jag kom in på min bärbara dator som är ansluten över ett mobilt bredband (den fasta är ansluten med ADSL) och det gick bra och allt såg fortfarande helt OK helt ut. 


På lördagen la jag ner allt som hade med datorer att göra och så åkte vi ut till Närsakar amfiteater vid havet i När och tog en lång prommis. Underbart väder var det och alldeles vindstilla. Så när Rolle klättrade upp och ropade att jag måste komma högst upp för att se på utsikten, så gjorde jag det. Upp gick bra, men så skulle man ju ner också.....

Men som sagt är; "Ner kommer man alltid....." så även jag!

Det här stället ligger väldans udda till, så när vi har varit här har det aldrig funnits folk här. Alltså när det inte är någon föreställning på gång, då har vi aldrig varit här!

Santos fick springa hur han ville och när husse och han försvann ner och bakom husen så stod jag som ett fån högst upp och darrade och vågade knappt röra mig. Till slut tog jag mod till mig och började gå ner för trapporna - då hör jag några dunsar i trappan bakom mig. 
Jag stannade upp och då blev det helt tyst, men jag var alltför höjdrädd för att vända mig om. Jag började gå och då lät det likadant igen. Då var jag ju tvungen att vända mig om, men det var ingen där!

Spökade det!? Nej, det var bara lilla Santos som hade sprungit upp för grässlänten på baksidan och sen gick precis i hasorna på mig. Jag vågade ju inte titta neråt, därför såg jag honom inte med en gång! *fniss*


Efter den här prommisen så åkte vi vidare till fågelskådarhöjden vid Lausviken- alltså inget torn, utan en slänt upp till en plan med räcken runt om. Perfekt för mig som är så vansinnigt höjdrädd!


Här kan man ta med sig kikaren (eller fikakorgen) och sätta sig vid bordet och glo ut över den grunda viken med dess mängder av fåglar!

På vägen hem stannade vi till för att ta ett kort och visa hur det ser ut precis överallt just nu. Här var det alltså både blues- och vitsippor och lätt att parkera och inget ris att fastna i. Alltså blev det en bild med undertecknad.....
Helgen har sedan varit jätteskön, jag gjorde en massa i trädgården men ingenting åt datorproblemen - förutom det här med banken så fick jag av någon anledning in otroligt massa reklam så fort jag gick ut på Internet. Men idag på morgonen så TROR jag att jag fått bort hela idiotprogrammet, men jag är faktiskt inte 100% säker. Men jag håller alltså tummarna.....

På förmiddagen räfsade jag hela förträdgården, alltså det som jag klippte i fredags och som la sig som torra kokor. Tog 1,5 timme så därför är jag inne och vilar mig lite och vilar armen/axeln. 
Nu ska jag ut och så gräs på yttertomtens harvade och välltade ytor, sen ska jag klippa gräset på baksidan av innertomten och runt garaget och trädgårdsboden. Och det är bara dagens jobb - så man har att göra.....

7 kommentarer:

Gunilla Teckenberg sa...

Delar ditt obehag för höjder, vill nog ha kontroll på var jag rör mig.....huga!

Den där söta nosen på bilden av Santos lockar till en riktig blötpuss ...så det så!

Kram!

Ingrid sa...

Det är så enormt vackert på Närsakar, precis som dina bilder visar. Nu är det ett par år sedan jag var där, men det ser ut att vara sig likt.

Hoppas att du slipper datorproblem nu.
Kram, Ingrid

Anni sa...

Vilka äventyr du är ute på och så mycket du hunnit göra i trädgården! Jag har i alla fall börjat med vårröjet, men varje gång det är fint väder är jag på annat håll. Nu såg jag att påskhelgen ska bli kanonfin, då tänker jag vara ute dygnet runt. Nästan.

Ruben sa...

Hur kommer det sig, att ni som är stockhomare, känner till så många "udda" platser på Gotland? Ni verkar ha stenkoll på ön! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Jord under naglarna sa...

Det ser härligt vårigt ut hos dig nu!

Datorer är som bilar, de ska bara funka. Alltid!

lavendia sa...

Du visar så många fina platser på Gotland. Och bilderna ger full rättvisa.
Datorproblem usch säger jag bara!

Rost och rädisor sa...

Du visar vårens absolut blåaste himmel. Härligt!

Tråkigt med datorkrångel. Det kan verkligen få mig att tappa humöret. Hoppas all teknik sköter sig nu och att det blir en skön påskvecka.

/Anette