KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

fredag 21 mars 2014

PARKFUNDERINGAR...

Igår hade jag så många bilder som jag egentligen ville visa, men jag fick begränsa mig lite. Och det är man ju inte van vid..... *fniss*

Till att börja med ville jag visa hur det ser ut hos oss som inte fått någon snö. Tvärtom - temperaturen har legat mellan +6 och +11 i en vecka nu. Fast det har blåst istället.....så man har faktiskt fått tvinga sig till att gå ut i trädgården!
Eftersom "poolkillen" och hans två kompisar ska komma i slutet på den här månaden (fast vi har inte sett det ännu) och sätta igång med att gräva för hand (men vi har inte sett det heller ännu) så tänkte jag visa hur det ser ut nu, innan! 
Det är alltså där vi börjat gräva bort grässvålen nedanför den smala biten av altanen som poolen ska ligga. Bara nergrävd en halvmeter med lite trä runt om, så man kommer få kliva "upp" i poolen från den gamla altanen. Sen kan man ligga där och guppa (*fniss* ) och se ut över sina domäner. Man kommer se ända bort till slutet på "parken"!
Här har jag fotat den blivande parken med vidvinkel från ungefär halva yttertomten tillbaka mot huset. Man skymtar altantaket på baksidan av huset!

...och här åt andra hållet. På dom här bilderna ser man hur enormt stort området är, men man ser inte riktigt hur mycket jobb vi har att göra!


Men på dom här närbilderna så får man lite mer klart för sig att vi är tvungna att kratta hela området...

...samt rensa det från upprivna rotbitar och annat skit. Först därefter kan man så lite gräsfrön. 
Så trädgårdsjobb det kommer vi ha ett bra tag framåt!
Cyklamen blommar fortfarande.
Dom här första jobben måste vara klara tills vi kommer hem från Öland med dom 20 träden & buskarna. För då vill man ju få ner dom i backen omgående.

Penseérna i "penséteatern" (inte några andra penséer heller ) har inte tagit någon skada trots att det var -3 en natt för några dygn sen.
När jag var på yttertomten i morse och kikade runt, så funderade jag på vilka träd jag skulle sätta var - men det är omöjligt att bestämma sig redan. Man vill ju gärna se plantorna först och sen också hur marken ser ut exakt.  Sen vill jag klura lite på det också! 
Det är dock tre stora stubbar med rotsystem som grävts upp närmare huset och i två av dom ska det sättas nya lite större träd. I den tredje gropen - den precis på andra sidan staketet vid stenhörnan - kanske jag sätter någon buske i. Inte nått träd, för då blir det för nära den lilla rönnen och den lilla syrenen jag planterade förra året!
Nej, nu ska jag gå ut med Santos - det är min tur, vi tar varannan gång - och sen är det Let´s Dance. 
Tittar du och har du någon favorit!?

6 kommentarer:

Nora sa...

Ja, det är ingen risk för att bli sysslolös så länge man har en trädgård. Det skall bli så spännande att följa ert projekt med alla träden. Jag har ju beställt från samma plantskola och längtar efter att mina träd och buskar kommer så jag kan börja plantera:-)
Trevlig helg!
Kram!

Monica sa...

Vilket projekt det blir kul att få se träden och vilka sorter du valt,,folk brukar fråga mig om jag tänker h en park,,men min trädgård är liten gissar jag jämte din,,
Nej Lets Dance har jag missat ,,ser hellre film såg BOktjuven idag den var mkt bra.. gillade din Penseteater, Aurikel teater hade jag sett men detta var ngt nytt! Ha en go helg Kram!

Marlise sa...

Das wird ja wirklich ein Park
kein Garten .....ein Park
Viel Arbeit. Das ganze Gras mähen. ;-(
Deine Bilder zeigen es gut,
ich kann es mir gut vorstellen.
Wenn der Pool fertig ist,
hast du wirklich aus dem Pool einen tollen Blick.
Viel Spaß und keine Rückenschmerzen
bei der weiteren Arbeit im Garten.
Schönes Wochenende

Detta är verkligen en Park
ingen trädgård ..... en Park
En hel del arbete. Klipp allt gräs.
Dina bilder visar det väl,
Jag kan väl tänka mig.
Om poolen är klar
är du verkligen så ut ur poolen en fantastisk utsikt.
Ha kul med någon ryggsmärta
i det fortsatta arbetet i trädgården.
ha en trevlig helg
Marlise

Gunilla Teckenberg sa...

Oj så fint det kommer att bli och när allt väl är på plats blir det mer lättskött än perennrabatter i alla fall.

Kram!

lavendia sa...

Du drömmer antagligen om hur du sitter i din pool och ser ut över ägorna och den nya parken.
Favorit i Let´s Dance är nog ... heter han Simon? Jag tycker han är så beundransvärd.

Martas rike sa...

Det är andra gången jag tar skärmbild på din penséteater, det känns som att jag dör om jag inte kan få en likadan. Har visat bilden för min man , men det kom bara en "jaha". Nu har han varit bortrest i en vecka och då förbättras min förhandlingsposition rejält när jag har varit ensam med barnen och fått sköta allt och jobba på det och han har bara glidit runt (fniss, som du brukar skriva) och sett den stora världen.
Fast ärligt talat, det är så genialt enkel konstruktion så t o m jag skulle kunna fixa den, kanske.
Hälsar
Marta