KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 11 mars 2014

FÖRE OCH EFTER

Idag är jag återigen både glad och arg! Glad för att jag nyss såg - men kanske framförallt hörde - två stycken gröngölingar. Dom har ett väldigt speciellt läte men det visste ju inte jag - är ingen ornitolog precis - och det tog ett tag innan jag upptäckte en av dom i den allra högsta lärken i kohagen.  Då såg jag ju vad det var för fågel. Den andra hördes på andra sidan vägen och dom "snackade" med varandra hela tiden. Jättekul! 
FÖRE...
Och arg är jag för att jag nu har hittat 13 stycken liljebaggar? Alltså har vi både liljebaggar och fästingar i trädgården redan, inte bra!!
EFTER...
Men mest är jag glad för jag har hunnit med massor av rensning. Förutom "murrabatten" så tog jag också en pallkrage vid kontorsdörren, surjordslådan nedanför altanen samt några stora krukor.
FÖRE...
I natt när jag inte kunde sova så låg jag och klurade på det här med altanen på baksidan. Vi ska ju få den smala delen på den tillbyggd för där ska poolen ligga och vi har nu fått ett datum när jobbet ska påbörjas.  Det blir i slutet på månaden (äntligen), men...då kommer den lilla trappan att tas bort samt hela planen framför grävas upp! Hur 17 ska vi då få upp trädgårdsmöblerna som står i boden!? 
EFTER...
Alltså informerade jag min gubbe - lite försynt - om att det var nog dags för honom att plocka fram och ställa upp alla möbler dom närmaste dagarna! Men det gjorde han faktiskt glatt direkt efter det han hade tvättat av hela altanen. Så nu kan värmen få komma..... *fniss*
Han ställde också ut möblerna på framsidan och jag tog ut en del krukor, men vi har inte tagit fram möblerna till "lilla altanen" eller till ruinen ännu. Inte heller bänkarna och solstolen eller alla stora altankrukor. Det är faktiskt inte klokt vad mycket "dekorationer" och möbler man har i trädgården egentligen!


När vi var klara så gick jag in och hämtade kameran och sen gick jag runt och letade efter dom få vårblommor som blommar här i år. Dom flesta våririsar försvann när vi dränerade om huset, resten vete 17 vart dom tagit vägen. Krokusen verkar något djur ha ätit upp, det har hänt förr, fast det är några till på gång såg jag. Sen hittade jag fyra blommande snödroppar på ett ställe där jag aldrig satt några - där trivs dom tydligen, men inte där jag planterat dom!?
Sen är det massor av lökväxter som är på gång. Vi får väl se vad som finns kvar och inte är uppätet när det gått några veckor med värme!
Den här bilden fick vi av vår vän Uffe. Med en sån cykel så blir inte cykelturerna tråkiga inte! *fniss*

12 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

*hihi* ja en sån cykel skulle man ha!
Visst är det skönt att man kommit igång i trädgården, jag har rensat bort alla gamla perenner och räfsat bort den mesta av löven just i rabatterna, men sen återstår det en hel del annat förstås, mycket "pynt" som skall fram till exempel...

Nora sa...

Men fy - liljebaggar redan? Det vill man ju INTE ha! Jag såg den första spanska skogssnigeln igår, de kommer nu - alla marodörerna:-(
Du har ju riktigt mycket som blommar trots allt. Ditt collage är jättefint!
Kram!

Marlise sa...

Ja, so ist es immer,
jede Sache hat 2 Seiten
schön, das es schon Frühlingswetter gibt,
schlecht, das es dann auch schon Ungeziefer gibt.
Laß und freuen, das wir schon im Garten arbeiten können
und nicht Schnee räumen müssen :-)
Schöne Fortsetzung des Frühlings.
(Das Fahrrad ist super!)

Ja, det är alltid
var sak har två sidor
vacker, att det redan finns vårväder,
dålig, att det då redan är ohyra.
Låt och är glada att vi redan kan arbeta i trädgården
och inte behöva rensa snö :-)
Ha en fin fortsättning på våren!
(Cykeln är bra!)

Ingrid sa...

Så fint ni redan har fått det och vårblommor är det minsann ingen brist på.
Fästingar och liljebaggar är ju inte trevligt förstås, men det är väl sånt man får dras med...
Det var en häftig cykel!
Kram, Ingrid

Annika sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Annika sa...

Oj så mycket vårfix, och så fint det blir! Härligt att få rensa rabatterna från gammalt och njuta av de lökar som tittar upp.
En sådan cykel skulle man ha! :D Riktigt uppfinningsrikt!
Kram Annika

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Visst är det härligt med vårstädningen i trädgården! Jag hann börja lite för drygt en vecka sen men blev sen rejält förkyld. Ska försöka ta lite imorgon igen. Det är ju så mycket som är på G under alla löv - underbart!
Vilken toppencykel hihi, en sån skulle man ha. Tänk så uppfinningsrika människor det finns :-)
Ha det gott. /Ingela

Nina/Stjärnkraft sa...

Men jösses kvinna, inte menar du väl att du har så där mycket vårblomning redan?? Säkert att det inte är bilder från tidigare vårar ..? Hos mig är det t.v. bara snödroppar som gett sig helt och hållet till känna, och några mycket enstaka krokusar. Fast det har börjat bli solvarmt på dagarna nu, så det dröjer väl förhoppningsvis inte så länge innan man kan börja gotta sig åt allt möjligt annat också.

Men du, liljebaggar. Redan?? Detta lovar inte gott för framtiden ... *stön!*

lavendia sa...

Vad man kan ligga och grubbla på om natten. Men det blev ju konstruktivt.
Gröngölingar är nästan exotiska. Ser dem sällan.
Den cykeln - den var häftig. Är det vännen Uffe som har byggt?

Ölandsvindar sa...

JA, de små eländiga krypen! Och gräset! Mitt värsta ogräs faktiskt. PÅ nolltid bildar det tjocka mattor av rötter som jag inte orkar igenom med spaden. Cykeln påminner om min lilla ogräsrensarpall med liten box i sitsen. När jag fick den låg där en liten vinfaska och lite annat smått och gott.
Kram /Kerstin

mammi sa...

Man kan ju bli avundsjuk för mindre !! Min cykel har blivit stulen, kanske skall investera i en sån du visar ??
Kram

Monica sa...

Oh vad du är duktig,,jag skulle behöva någon som gjorde fint hos mig är inte i form själv,,men de säger de ska bli kyla i nästa vecka ,,så det kanske inte gör ngt att jag inte orkat påbörja trädgården.. Fästingar ja ,,det plockar jag redan,,men liljebaggar ,,mina liljor är ju inte uppe kommer de utan dem eller är dina liljor uppe,, ha ett gott kram Monica