KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

måndag 10 mars 2014

BÅDE GLAD OCH ARG.....

...är jag idag. GLAD för att det är sånt fantastiskt fint väder så jag har kunnat vara ute och jobbat - utan att frysa! Och ärligt talat heligt förbannad på det gräs som nästlat sig in i rotsystemet på mina klängrosor!!
I söndags åkte vi norröver för att köpa potatis och då passerade vi en stenåldersby som tillhör våra favoriter. Alltså blev det en liten prommis där.....
JAG BEHÖVER HJÄLP - så är det någon som har ett bra tips om hur man till att börja med får bort grästovorna, alltså utan att riva sönder båda armarna, eller hur man förhindrar gräset att växa där överhuvudtaget - så välkommen att meddela mig! 
Mina armar ser numera ut som om jag hade en kull med halvvuxna vilda kattungar hemma!!
Till höger är parkeringen, sen kan man gå fram till byggnaderna men också gå runt i hela området.
Nedanför vår 12 m långa rosenspaljé vid infarten så har jag förutom fem klängrosorna också satt fyra buskrosor samt en del perenner. Det döda från perennerna var ju lätt att ta bort, fast man får akta sig för taggiga småkvistar från rosorna, men hur 17 får man bort gräset som växer precis mitt inne i rosornas rotsystem!? Där går det ju inte att gräva precis.....

Den här långa byggnaden älskar Santos att springa igenom. Vad han gör där inne vet vi inte - det är mörkt - men fömodligen snokar han efter nått djur!
Det hör till saken att vi har lagt grus både framför och bakom spaljén och under gruset ligger det täckplast, allt för att det inte ska kunna komma in så mycket ogräs i själva rabatten. Och mot det vanliga ogräset funkar det, men det sabla gräset tar sig in precis överallt!
Det här huset är inte riktigt lika kul som långhuset tycker Santos, det är förmodligen för öppet och ljust!
Så det är bara att försöka pilla upp grästovorna - med rötterna - men längst inne i rotklumparna går det bara inte. Så nu är jag inne på att köpa RoundUp i geléform och stryka på gräset. 
Fast idag, när han fick se mina armar, sa Rolle att han skulle försöka hjälpa mig "när det blev behagligare väder". Men det går ju inte, då är det försent. Då har redan årets grästillväxt kommit igång alldeles för mycket!

Vi tog oss över stättan och fortsatte prommisen i hagen bakom. Fast någon bild med mig på stättan får ni inte. Jag krälar mig nämligen över! Är  vansinnigt höjdrädd..... *fniss*
Fast idag var gubben min jätteduktig, han räfsade hela baksidan så nu har jag bara rabatterna där att ta hand om. Förutom rabatten vid rosenspaljén (tyvärr tog jag inga bilder före och efter) så fixade jag till en rabatt på baksidan idag och imorgon ska jag fortsätta med murrabatten och rabatterna under dom trekantiga clematisspaljéerna. Och då ska jag ta bilder.....

8 kommentarer:

Knatten sa...

Usch ja, det där gräset kommer verkligen överallt. Speciellt när det kommer inne i rosen där man inte kommer åt. Det retar mej till vanvett men ännu inget jag har nån lösning på. Säg till om du får nys om nåt bra. /Knatten

Anja sa...

Jädrans gräs! Tänk att den inte ha fattat att det är på gräsmattan den skall växa;-)!Hos mig växer gräset "så där" - ingen skrytmatta alltså, men i rabatter!! Jo, jo! Där e' de' mysigt å växa;-)!
Vilken fin utflyktsmål ni har. Jag gillar sånt också! /Anja

Ruben sa...

Bepansra dig! Sedan kan du dra fram i rabatten som en riktig asynja! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Ingrid sa...

Jag tänkte föreslå roundup i geléform som går att stryka på, men ser att du kommit på den idé själv. Men jag vet inte om det kan påverka rosorna via rotsystemet.....

Lycka till med utrotningen vare sig du nu använder dig av Rolle eller roundup.
Kram, Ingrid

Yvonne Blom sa...

Härliga bilder på den fina byn!
Trist med ogräs överhuvudtaget, men i synnerhet om man även skadar sig. Lycka till med rensningen. Kram

Marit sa...

Det føles helt umulig og fjærene gras i bed, og er veldig irriterende.

Flotte bilder og så grønt det er hos deg alt.

Ha en fin dag.

Gunborg Uhno sa...

Det där attans gräset det växer överallt där det inte ska här hos oss.Nog det värsta ogräset som jag har .Blir så trött på det.Har inte något tips hur du får bort det.
Kram.

lavendia sa...

Det är besvärligt och någon superkur finns nog inte. Round up kan man ju prova. Jag tror inte rötterna tar skada, det är bara det som är grönt som "tar upp" round up. Lycka till!