KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 29 mars 2014

ÅTERIGEN ÄR TEMAT KUL - OCH MINDRE KUL!

Som vanligt börjar jag med det tråkiga och fortsätter med det som är betydligt trevligare. Vi har varit i kontakt med IF som är vårt försäkringsbolag och fått lite expertisutlåtande om det här med att kräva bonden på ersättning för det trädet ställde till med. Vi fick följande svar:

Vad gäller bondens skyldigheter så kan det nog bli svårt att få någon ersättning från honom. Om han vägrar finns ju bara möjligheten att stämma honom. Och då måste man kunna visa att det var fel på träden och en överhängande risk att de skulle blåsa omkull.

 Vänliga hälsningar
If

Och hur bevisar man det!? Det är så gott som omöjligt att vinna en sån tvist, kostnaderna kan också bli otroligt höga. Och om vi förlorar, vilket det alltså är en MYCKET STOR risk att vi gör, så får vi betala. Så vi avstår och biter i det sura äpplet..... Grrr!!! 
Rolle har idag skruvat bort den tre meter långa mellanstöttan som är krökt och försökt räta ut den, utan att lyckas. Den var för grov och stabil. Så på måndag åker han till en verkstad som brukar hjälpa honom med stora tunga jobb, dom grejar det säkert - men det kostar naturligtvis!

Så till något helt annat. I förrgår kom det ett mail från Pool-Johnny och där stod det:

Hallå - Tyvärr så måste jag tacka nej till jobbet hos er...

Nackhåren ställde sig rätt ut och jag började nästan grina - inte mer skit nu - innan jag såg att på raden under hade han skrivit att han bara skämtade med oss. Han plus två medhjälpare kommer på måndag efter att dom först varit och köpt virke. Puh! Snacka om skrämskott!!
En liten klint (bergskant) i Lojstaskogen.
I veckan ringde den nya ordföranden för Trädgårdsamatörerna Gotlandskretsen och talade om att jag blivit rekommenderad av flera medlemmar(!?) till att bli den nya webmastern i föreningen. Det hör till saken att jag - tillsammans med dom andra Entusiasterna - inte längre är medlem i Gotlandskretsen. Jag är bara med i huvudorganisationen och HIH-Gruppen. Det här beror på att det var en massa tjafs i styrelsen för ett antal år sen, då avgick en hel grupp av oss.
Normalt brukar vi gå en liten skogsväg till en myr, men den här gången bestämde vi oss för att gå  utmed högspänningsledningen där någon kört med ett litet fordon. Alltså upp till vänster och uppe på den stora klinten som skymtar till höger.
Nu har den som var ordföranden tidigare avgått och hennes son som "skötte" hemsidan har då också hoppat av och nu ville föreningen av någon konstig anledning ha mig. Jag informerade direkt om att jag inte är medlem i Gotlandskresten, men det visste hon. Vi gick dock inte in på varför jag gått ur, det är ju ointressant och överspelat nu när alla dom gamla uvarna har avgått.
Du som bor på fastlandet tycker naturligtvis inte att det här är högt, men här på Gotland - och för mig - så är det jättehögt!

Det skulle först vara ett styrelsemöte i veckan, sen skulle hon och en dam till höra av sig och så ville dom antingen att jag skulle komma till Visby eller dom åka ner hit och prata med mig. Jag sa direkt att om dom var intresserade av mina tjänster så fick dom komma hit, så när hon ringde igår bestämde vi att dom skulle komma hit på tisdag förmiddag. 
Jag har inte en aning om vad dom vill att jag ska göra exakt, men jag har varit webmaster tidigare och dessutom redaktör ett antal gånger så det bör väl inte bli alltför betungande.
När vi gått en bit uppe på klinten så kom vi fram till ett picknickbord och bredvid det fanns en brant trappa. Där hade vi varit tidigare för c:a 5-7 år sen, men då kom vi från andra hållet. Precis som då så gick jag inte ens fram och tittade på trappan, ännu mindre gick i den, så Rolle fick ta några bilder på "hemskheten"!
Tvärtom, det kan bli riktigt trevligt - om jag får fria händer! Jag vill nämligen inte att föreningens hemsida enbart ska vara ett forum för styrelsen, det måste vara ett forum för ALLA medlemmar - plus att det ska finnas lite för att locka fler att bli medlemmar!!
Just nu är det bilder från några möten från 2009/2010 som ligger ute, samt en uppräkning av dom gamla styrelsemedlemmarna och funktionärerna. Alltså inte en speciellt uppdaterat eller intressant hemsida med andra ord. Vi får väl se vad dom vill ha utav mig, alltså återkommer jag.....
Rolle gick tydligen ner i trappan, hade jag inte en aning om för jag började så sakta gå tillbaka. Det var nog tur att jag eller Santos inte visste det, då hade jag blivit rädd och Santos hade väl sprungit ner också! Usch!! 
Idag har ju vädret varit helt otroligt fint, så vi började ganska tidigt på morgonen i trädgården. Rolle "roade" sig alltså med staketet, själv fyllde jag på pallkragarna med jord - det sjunker lite varje år, jag grävde upp tre Ölandstok vid brunnen och kastade - det hade kommit in kvickrot i dom och det går inte att rensa bort. Dessutom var dom inte direkt snygga längre, det var buskar som fanns här när vi flyttade hit som jag flyttade från södergaveln till brunnen. Dom hade gjort sitt nu.....

Jag väntar på att dom här ska börja blomma snart...
Dessutom rensade jag av den lilla rabatt som är kvar ute vid ruinen. Jag la igen nästan hela den perennrabatten förra året, men några få växter blev kvar. Och det visade sig inte vara så "några", det blev faktiskt en hel lövkorg full med torra perenner.

...och dom här rufsiga pärlhyacinterna!
Det roligaste jag gjorde idag var att ta upp två jättestora rödbladiga alunrot ur en stor kruka där dom växt i två år och dela upp dom i nio ganska stora plantor och sen plantera dom i "lyxrabatten" framför rosenspaljén. Där fanns det redan innan fem stycken, plus att jag hade satte några rudbeckia och några dagliljor (samt några jätteverbena för att få lite höjd). Men...det blev aldrig snyggt, så dom senare flyttade jag redan i höstas. Nu kommer det bara vara lökväxter och alunrot i rabatten  - som jag alltså grävde upp förra våren för att härbergera mina nyinköpta dagliljor! Så konstigt kan det gå!!
Men, OK, kanske några snygga sommarblommor också om det blir några hål.....

Jag som inte är så vansinnigt förtjust i vita blommor älskar vita påskliljor! Det här är Thalia.
 Ja, inte är man konsekvent precis!!
TREVLIG HELG

8 kommentarer:

Nina/Stjärnkraft sa...

Vad är If för bolag egentligen? Om de nu inte tycker att bonden ska betala för fället, så ska väl ändå er egen hemförsäkring täcka skadorna som hans kullfallna träd åsamkat er? Eller duckar de, som försäkringsbolag brukar, sitt ansvar med stöd av någon ansvarsklausul ..?

Ja, vad jag, så där av princip, tycker om försäkringsbolag, det har du nog förstått för länge sedan. Men för den skull blir jag inte mindre upprörd när jag får ta del av sånt här. Tvi vale, för försäkringsbranschen! Bondfångare och lurendrejare är de, hela högen!

Gunilla Teckenberg sa...

Gratulerar till ett hedersuppdrag för du tar dig väl an utmaningen?

Du är duktig på att skriva, har alltid något att berätta och framförallt är du skicklig med bilder så - GO FOR IT!

Kram!

Gunilla Teckenberg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ingrid sa...

Det verkar ju som om ni inte kan få någon hjälp från if med den där skadan som träden ställde till med. Så trist!!
Och grattis till uppdraget som webmaster, det kommer säkert att bli jättebra. Du är kreativ och engagerad så den där hemsidan kommer att få ett lyft, där är jag övertygad om.
Kram, Ingrid

Marlise sa...

Dann wirst du ja bald im Pool schwimmen
und das Unglück mit den Bäumen vergessen
Versicherungen sind alle gleich (schlecht)
Webmaster für Gartenverein
hört sich doch gut an.
Wer mitmacht,
kann auch etwas verändern!
Du kannst das bestimmt sehr gut.

Då du kommer verkligen snart att simma i poolen
och oturen glömd med träden
Försäkringsbolagen är alla samma (dåliga)
Webmaster för trädgårdsklubben
låter ganska bra.
Genom att delta,
kan ändra något!
Du kan göra det mycket väl bestämd.

Trevlig helg Marlise

Marlise sa...

Hört sich lecker an, dein Spargel Rezept.
Am allerliebsten esse ich ihn aber mit Sauce Hollandaise.
Bei uns gibt es nur wenig grünen Spargel.
Grünen Spargel muss man nicht schälen
das ist ein Vorteil
gegenüber weißem Spargel.
Aber wenn wir auf Gotland sind,
werden wir natürlich grünen Spargel
frisch aus Gotland essen.

Låter smaskigt, din sparris recept.
Men mest av allt jag äter det med hollandaisesås.
Hos oss finns det lite grön sparris.
Grön sparris ska inte skala det
detta är en fördel
jämfört med vit sparris.
Men när vi är på Gotland,
Vi kommer naturligtvis grön sparris
färska från Gotland äter.

Evas Kvarnaro sa...

Vad många fina bilder du visar, både från natur och blommor. Jag har aldrig sett dessa 'rufsiga' pärlhyacinter, mycket vackra.

Du skulle passa mycket bra som webmaster efter som du är kunnig i mycket av alla dessa 'frågor'.
Sen är du ingen 'räddhare' utan är ärlig i dit tanke sätt,inget fjäsk för någon . . . .

Den där 'pool-Jonny' kunde gett dig en hjärt-snurp, *fniss*
Har det inte varit lite väl mycket 'strul' både med det ena och det andra nu, lugnet måste råda snart.
Vilken fantastisk helg vi haft, rena rama Maj månad, härligt !

Må gott,Eva (email skickat)

Anonym sa...

Det här var verkligen ett inlägg med en varierad kost. Grattis till din nya titel. Trist med försäkringsbolaget. Hoppas nu att de gör ett bra pooljobb. Hur många veckor räknar de med att det ska ta? Kommer de att försvinna iväg på andra jobb samtidigt? Kram Bosse