fredag 19 juli 2013

SEMESTERPLANERING

Idag har det varit lite halvtrist...eftersom det har blåst något så otroligt att man tappade lusten för att vara ute faktiskt. Vi bor ju i en liten skog, så det är väldigt sällan det blåser. Morgonen började dock med att det kom 5 regnstänk när jag var ute med Santos i morse, alltså hoppades jag på en riktig skur men.... redan efter 2 minuter sken solen igen. Jäklar! 
Så det var bara att sätta igång och vattna som vanligt. Både med slang och med kanna. Har man 60 krukor med sommarblommor så är man ju tvungen. Dessutom började det återigen bli väldans torrt i pallkragarna så det var bara att dra fram slangen till dom - och rotbevattnaren, som visade sig vara trasig. Kom bara vatten i ett enda litet hål, så den fick Rolle meka med ett tag innan den fungerade som den skulle!

Rolle var dock inte hemma på morgonen för han hade åkt till Klintehamn. Han skulle hämta min kamera som ÄNTLIGEN hade kommit tillbaka efter reparation. Att jag "råkade" ha ner den från soffbordet i golvet så att infästningen av luckan till batteriet gick sönder kostade mig 1088:-. Inte klokt vad en del kan ta betalt!


Men...snart ska man ju åka på semester så då behöver jag den. Det går naturligtvis att ta bilder med min gamla kamera, men den är så otroligt stor och klumpig - och dessutom svår att ta närbilder med!


Vi ska alltså bila runt en vecka på fastlandet. Närmare bestämt på Österlen. Vi börjar dock med att hämta upp vår kompis Christina i Alvesta dit hon tar tåget från Stockholm. Sen ska vi ju ha Santos och hans stora resebur i baksätet med oss, så vi har sagt att vi får begränsa oss till en resväska per man. (Vi kanske vill köpa nått kul med oss hem - ett träd eller nått sånt! *fniss*) Alltså gäller det verkligen att planera vad vi ska ha med oss! Men Rolle och jag är specialister på att resa med lätt bagage, så jag tror inte det blir några bekymmer!
Alla hotell är redan bokade - vi ha rju hund och måste vara ute i god tid. Dessutom har vi en del krav. Hotellen ska ha alla faciliteter och dom ska helst ligga i ett hundvänligt område - alltså inte inne i några städer. Dessutom vill vi gärna ha rum i marknivå med egen in- och utgång. Praktiskt när man har hund. Det gör inget heller om det finns en liten uteplats och möjlighet att grilla, eller uteservering där man kan sitta med hunden. Ovanpå det här så får det inte vara för dyrt..... Snacka om att man har krav! *fniss*

 Men...nu gillar jag att planera och arrangera saker och ting och en del av nöjet med att resa är att leta på nätet efter ställen att bo på, ställen att äta på och saker att göra. Hoppas att vi kan klämma in några badtillfällen också, min väninna är precis lika badtokig som jag är! Och jag tror att alla hotellen kommer att godkännas av mina reskompisar!!

Dessutom ska vi hälsa på några av mina bloggvänner och titta på trädgårdar samt besöka en trädgårdsmarknad och så tänkte vi ta en tur till Svarta Bergen och titta på stenbrytning. Jag är lite (=mycket) intresserad av den svarta diabas dom bryter där..... Vi får säkert jättetrevligt och när vi sen vänder hemåt släpper vi av Christina i Alvesta igen och så tar hon tåget till storstan. Skönt! På det här sättet slipper vi åka dit, vilket vi faktiskt inte har någon större lust med!!
Men än så länge dröjer det flera veckor, så tills dess letar jag efter mer och fler kul grejor att se och att göra. Sen ska man väl hinna med att ta det lite lugnt också, det brukar ju tillhöra semestrarna!

3 kommentarer:

Anjas Hill sa...

Hej Susie!
Torka har även vi - och det har blåst rätt mycket också¨senare tid.
Trevliga semesterplaner ni har. Det är roligt att få se andras trädgårdar.
Av ditt förra inlägg kan man få för sig att du är rosgalen ;))) men det måste väl vara ett helt fel antagande;)))? /Anja

Ingrid sa...

Min granne har så vackra liljor som hon fått från Spanien. Jag ska ta ett par foton av dem, det kanske vore någonting för Rolle.

Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Den där 'rosdårskapen' tilltalar mig, mkt speciellt påhitt !!!
Dagliljorna är super vackra, jag har bara en sort som jag fått av Maria. Hon däremot har många fina,
men jag tror du leder av antalet,
*fniss*
Ja tänk vad många vi är som vattnar
för fullt, hade vi ej gjort det hade våra 'älsklingar' varit ledsna
Tur att vi har egen brunn den är borrad ca 98 m, det gjordes när vi
övertog gården 1983.

Jasså lille Santos gillar värme,
det är väl ovanligt att hundar gottar sig i solen, katter vet jag
gillar sol, men inte en sådan hetta
som vi har de sista veckorna.
Då ser jag Sixten 'lunka' iväg till
en skuggig plats.
Ikväll kändes det mycket mera svalare, det ska komma nordvindar
och det känns redan. Vågar knappt
säga åhh vad skönt, och ge oss lite
regn, för då slår nån mig på skallen, det är ju sommar och sem.

Må så gott( Eva