onsdag 17 juli 2013

ROSOR-DAGLILJOR-ROSOR

Gårdagen var solig och varm - som vanligt - så nu börjar man nästan bli lite bortskämd med "bra väder". Fast egentligen är det kanske inte så "bra" eftersom man får vattna som en galning hela tiden. Det var så illa att vattnet i brunnen faktiskt tog slut igår, så nu blir det bara kommunalt vatten ett tag.
Jag strollade gräsmattan på baksidan för bara några dagar sen, alltså var jag tvungen att vattna. Men när jag upptäckte att det fortfarande låg en massa gödsel/ogräsmedel kvar efter en hel dags vattning i förrgår, så var jag tvungen att vattna lika mycket igår igen. Men nu ser det OK ut! 
Innan allt medel är nervattnat får nämligen inte Santos gå på gräset - är inte nyttigt - så vi har haft altanen avspärrad och han har legat där och lesset glott på oss när vi jobbat. Inte kul!!


Det jag annars har roat mig med är att beskära visset & utblommat (s.k. "deadheading") överallt. Dessutom har jag rensat murrabatten, förutom den bakre biten som Rolle fick hjälpa mig med (är höjdrädd och vågar inte klättra upp där). 
Sen har borttagningen - för hand - av stubbar på dom första 30 metrarna av vallen på "yttertomten" kommit igång. Men...det kommer att ta tid att få den iordning så vi kan börja plantera träd. För när alla stora - c:a 20 stycken  - trädstubbar är borta så ska alla mindre slystubbar också bort och så ska hela ytan fräsas upp och rensas ordentligt. Och det är bara den första "lilla" biten.....
Igår klippte vi också gräset. Rolle var så ordentlig att han t.o.m. kantklippte med lilla klipparen, men när försökte klippa hela "yttertomten" med åkgräsklipparen och fastnat 4 gånger så tröttnade han. Sista gången tog det nämligen hela 20 minuter att få loss maskinen. Vi måste få den biten tillplanad riktigt ordentligt innan den blir klippbar!
Själv klippte jag innertomten, där är det inga sådana bekymmer. Men konstigt nog får jag varje gång enormt ont i min högra arm efter klippningen. Försöker undvika att styra och hålla emot med den, men jag är väldans högerhänt så misslyckas varje gång. Alltså får jag välja: Klippa ofta och ha ont ofta, klippa sällan och ha ont mer sällan - men då måste man räfsa gräsmattan och då får jag förmodligen ont av det! *fniss*

Idag ska jag därför ta det lite lugnt. Jag ska bara klippa ner det nya lilla blåregnet som dragit iväg långt över spaljén jag satt det vid. Sen ska jag ansa lite rosor och så ska jag klippa rent runt plattorna vid vår lilla uteplats på framsidan. Rolle gjorde i ordning 4 stycken igår, man såg inte att det var plattor under gräset - så måste jag ta resten!
Sen tror jag faktiskt att jag ska be Rolle om att vi tar lite ledigt och åker iväg på en utflykt på eftermiddagen. Känns nämligen som om vi varit husbundna väldigt länge nu.....

7 kommentarer:

Ruben sa...

Wow, vilken samling fina dagliljor du har! Det är trevligt att de har börjat blomma nu, men det verkar inte blir lika många knoppar som tidigare år här.
Och så kornad gödsel till gräsmatten, det har jag gått och svurit över de senaste dagarna. Verkar idiotiskt, att det skall ta så lång tid för kornen att lösas upp. Jag har gått med vattenslangen och vattnat och vattnat. men de är hårdnackade. Varför tillverkar man inte lättupplösta korn?

Ha det gott!
/Ruben

Regina Granlund sa...

Hej! Vattningen får nog så tillbaka ett tag? Gotland har just inte så mycket reservresurser.

Knatten sa...

Ja nu är det varmt o torrt ute men jag älskar det. Jag har jobbat hårt i trädgården idag med att anlägga lite nytt.... Som jag visar sen när det är klart. Det är så kul när det blir bra o det ser fräscht ut.
Mina Dagliljor har inte börjar slå ut än men jag väntar. Det är många knoppar som glor på mej.
Ha det gott i värmen. /Knatten

Margot sa...

Fina rosor och så många vackra dagliljor som blommar hos dig redan! Hos mig är det bara den gamla Fulva-dagliljan som börjat blomma, de andra har bara knoppar än! Här är det vattning som gäller också, ser inte ut att bli något regn alls den närmaste tiden!
Ha det gott!

Hannele på Hisingen sa...

Så mycket fint du har!

Nina/Stjärnkraft sa...

Vilken blomsterprakt, torkan till trots! Dina rosor är ju bara helt makalösa. Ja, inte går dagliljorna av för hackor heller, det måste jag ju tillstå. Men rosorna, rosorna ...

Kommer det inte regn snart vet jag inte vad jag tar mig till. Som läget är just nu känns det som jag låter alla slantar rinna rakt genom slangen och ut på gården. Men vad ska man göra, när allt hotar att "brinna sönder" annars?!

Hoppas ni fick till en utflykt som du tänkte. Livet kan ju inte vara bara arbete, även om trädgårdsarbetet är roligt.

Ölandsvindar sa...

Min gröna gräsmatta är brun nu men den brukar återta sin gröna färg så fort det kommer några droppar regn. I morgon kommer det nya gäster så trädgårdsarbetet går på sparlåga förutom vattning varje kväll.
Kram /Kerstin