fredag 5 november 2021

FEM KLURIGA FRÅGOR

Äntligen fredag! OK, jag är visserligen pensionär och ska egentligen inte behöva längta efter helgerna, men den här fredagen är lite speciell!

Det är nämligen idag som vi ska få hem vår tvättmaskin! Den ska komma någon gång mellan 08.00 och 15.00 och nu ser jag verkligen fram mot att få börja beta av tvätten i smutskorgen. Den är proppfull, vi har t.o.m. en massa lakan som ligger ovanpå den.....

Det är helt klart dags för att ta fram alla värmeljushållare.....

Men innan jag kan ägna mig åt nåt annat så ska jag kasta ett öga på 

ELISAS FEM FRÅGOR EN FREDAG

Gå gärna in på Elisas blogg och titta på vad dom andra deltagarna har svarat. Här följer veckans 5 frågor och mina snabba svar:

Vad börjar svårt men blir lättare?   Att svara på dom här fredagsfrågorna...
   
Vad är spännande i början men tråkigt i slutet?  Att laga nåt nytt tillkrånglatt och lyxigt... 
   
Vad är först riktigt gott men smakar värre under tiden du äter?   En stor macka utan gott pålägg! Jag är ingen "smörgåsmänniska" direkt...

Vad känns jobbigt under tiden du gör det men toppen när du är klar?   Städning! Jag är inte heller nån "städoman"... 

Vad gjorde du snabbt en gång i tiden men numera gör långsamt?   Går!
 
👵


Idag blir det alltså ingen större utläggning och väldigt få bilder. Anledningen är att jag måste "fixa till" mig lite innan leveransen av tvättmaskinen, samt att det är ett fruktansvärt väder ute. Det både blåser och regnar, så att gå ut och fota är inte att tänka på. Nej - jag kommer leta fram några gamla, men representativa bilder istället! 



Ovanstående bilder passar extra bra till Allhelgonahelgen... 

KRAM OCH TREVLIG HELG




SUSIE

12 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

älskar mackor, men kan dela på stora bröd... lagar inte så krångligt längre, barnen får bjuda i stället, inga värmeljus hos mig, men väldigt varma LED-lampor i alla rum, går raskare idag, ha en fin dag, kram

Mrs Calloway sa...

städning är sååå tråkigt. och tyvärr går jag mycket långsammare nuförtiden. jag har tagit fram ljusslingor som jag lägger i glasburkar och lyser fint. tyvärr hittaar jag ingen veke till min oljelampa

Ingrid sa...

Kul att läsa dina svar Susie!
Jag orkade inte riktigt med dem i dag.
Hoppas att du har fått din tvättmaskin nu och att du har fått fart på den.
Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Karoleen sa...

Hoppas tvättmaskinen kom som den skulle! Förstår att ni längtar, även om jag tycker det är fruktansvärt tråkigt att tvätta! Städning är nummer två som är tråkigt ;-) men man måste ju!

Klimakteriehäxan sa...

Tror inte jag går saktare nu för tiden. Städning har jag alltid ogillat. Men tack för att du skrev om tvättmaskinen, jag blev påmind om att jag inte plockat ur min!

Bokdamen sa...

Mackor tycker jag om, matiga eller bara med ost. Hoppas det går bra med tvättmaskinen, använder tvättstugan men det hade varit skönt med egen men inte aktuellt. Ha en skön helg!

Lillian "sognafaret" sa...

Det er ikke alltid like enkelt å svare på disse spørsmålene nei. Man kan velge å svare kort, eller man kan legge litt mer i dem.

BP sa...

Visst är Elisas fredagsfrågor kluriga! Man måste tänka till både en och två gånger, vilket ju egentligen är riktigt roligt. Att laga nåt nytt tillkrånglat har jag slutat med för många år sen. Inte värt besväret (läs: tiden). Städning är vi alla helt överens om. Att vi går långsammare nu än när vi var unga är bara klokt tycker jag.

Paula Merio sa...

Hej söta Susie! Så du får en sprillans tvättmaskin, inte illa! Jag hade en i förra lägenheten men när jag såg tvättstugan i huset här så sålde jag min istället för att släpa hit den. Mitt badrum är inte så stort...
Att laga nya maträtter är väl spännande ända till avsmakningen! Numera blir det dock inte så ofta, tar gärna genvägar numera. Men har börjat handla kött på en gård i närheten, lokalproducerat och finns både gris, nöt och lamm. En veckolåda räcker tre veckor för mig som bor ensam.
Jag håller helt med om städning, sker hos mig alltför sällan, jag liksom ser inte skiten, haha
Ha en skön allhelgonahelg med god mat på bordet, kanske något krångligt och lite lyxigt tssss
Kram

Robert W sa...

Gånghastigheten har absolut blivit lägre!

Scylla sa...

Härligt med lyktorna i alla färger. Jag har plockat fram min samling med Reijmyres Pärlan lagom till Halloween. Det är ungefär så här års som behovet av många ljus och lyktor, gärna i glödande färger, börjar tillta exponentiellt.

Kina sa...

Lagar inte så mycket tillkrånglat nu för tiden. Om jag vill lyxa till det så ser jag till att bli hembjuden till någon (ex. sonen) som jag vet lagar god mat! Smart va! Att svara på fredagsfrågorna känns svårt ibland, men det gör verkligen att man måste tänka till!
Hoppas helgen varit trevlig! Kram!