KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 13 augusti 2019

DOM KLARAR SIG INTE LÄNGRE!Igår skrev jag om REGN här i Eksta - eller rättare sagt om frånvaron av regn! Visserligen kom det "hela" 3 mm härom dagen, men med tanke på hur torrt det är så var det bara som en ytterst liten konstgjord andning. I alla fall för en del växter! Resten är det nog för sent för!!
Både igår och idag varnades det för "regnskurar", men här hade vi strålande sol och runt 20 grader. Men det blåste kraftigt, så nåt bad har det inte blivit. Anledningen är att det blåser ner så mycket skräp från dom höga träden i "kohagen"...
P1020274
Och Rolle, stackarn, är ju den som får göra rent poolöverdraget innan man rullar av det - annars åker skräpet ner i vattnet. Dessutom får han göra rent filtret i poolen och ovanpå det köra med dammsugaren på botten om det kommer skit i vattnet, så han tyckte jag skulle vänta tills i morgon. Det ska tydligen inte blåsa lika mycket då...
P1010658
För att visa hur det nu börjar se ut både här och där i trädgården, så tog jag bara två bilder ikväll när jag gick ut med Santos. Den här ovan tog jag dock  i våras. Det är min älskade japanska olvonbuske - när den blommade och var fin. Och se hur grön gräsmattan var!

Så här ynklig ser busken ut nu. Nästan alla bladen har fällts och dom torra röda som fortfarande sitter kvar ramlar nog vilken dag som helst. Så i morgon får vi nog ta bort den! I alla fall såga ner den. Så ledsen!!
P1030523
Till skillnad mot olvonet så trivs det här lilla trädet - ett korstörne, Gleditsia`Sunburst´ - som växer i en stenrabatt alldeles excellent i år. Det bara växer och växer, men så är det en art som gillar mager jord och torka. Fast lite regn vill den nog ha också - det är ingen ökenväxt!
is
Nåt annat som gillar den här torkan är tydligen en del insekter. Vi har faktiskt blivit översvämmade av gräshoppor/vårtbitare i år. Det bara kryllar av dom, speciellt nedanför poolen på gräset utanför växthuset. Därifrån tar dom sig sen upp på altanen - äckligt!

SUSIE


1 kommentar:

Lena i Wales sa...

Varför kan vädret aldrig vara svenskt "lagom"?
Här i Wales har vi det senaste haft varannandagsväder, en dag sol, en dag grått och lite regn och nästa dag sol...... Kanske bättre det än hos er.
Ha det bra!