KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

tisdag 27 februari 2018

INSTÄLLD BILTUR

Igår tänkte vi åka till Visby för att handla lite speciella saker som godis och tuggben åt Santos (!), hushålls- och toapapper åt oss och så det allra viktigaste; en säck potatis hos vår grönsaksleverantör Stora Tollbys gård som ligger 1,5 mil öster om Visby.
Vi visste att det skulle bli snö på eftermiddagen men sol mitt på dagen (enligt SMHI). Alltså gav vi oss iväg omedelbart efter lunch, ungefär vid halv tolv. Då var det strålande sol! Men det gick snabbt  över!!

Morgonens hemska snöande.....Ja, nattens också av vad man kan se av mängden med snö!
När vi kommit ungefär en mil hemifrån strax öster om Klinte (vi tänkte ta "innervägarna" upp till Tollbys först och sen kustvägen från Visby hem) var vi tvungna att vända. Det var ett sånt otroligt snöande att man inte kunde köra fortare än 30 km/t, det var som att köra in i en vit vägg!

Idag har grannen återigen varit här med sin traktor på morgonen som tur är!

Istället åkte vi tillbaka till Klintehamn och handlade mat och så åkte vi hem igen. Då bröt solen fram och det blev ett strålande väder med bara 3 minusgrader! Infarten var redan igensnöad trots att grannen varit här på morgonen med sin traktor och plogat åt oss, så det var bara för Rolle att gå ut och börja skotta - igen! Det var 4:e gången på 2 dygn!! 10 minuter efter det att han var klar med det så hade det börjat snöa igen.....Vad är det för skitväder egentligen!?

På avsvalning!

Väl hemma så gjorde jag en mannagrynskaka till dagens lunch. Det blir alltså kall kaka och ljummen saftsås. Det var nog flera år sen vi åt det. Vi gillar inte gröt, eller välling men just mannagrynspudding - som vi kallar det - är riktigt smaskigt. Och nåt gott och en aning varmt kan passa bra en dag som idag när vädret faktiskt är ännu värre än igår! Det både snöar, blåser lite och är -9 grader!!

Susie

5 kommentarer:

Anja C. Hill sa...

Tänk att vintern har verkligen tagit ett järngrepp över landet. Hos oss blåser det 18 sekundmeter och temperaturen är -8 nu, på dagen. Effekten blir närmare -20, här på Västkusten eftersom luften är ofta lite rå. Ang. toapapper. Förr använde man tidningspapper på dass - kanske ett alternativ om den tar slut hos er ;-)?
Den där mannagrynskakan ser god ut med saftsås till. Mums!

Ha det gott i snöstormen!

Margot sa...

Ja jösses vilket vinterväder det blev! Här fick vi drygt 25 cm under natten och mera har det kommit från och till under dagen! Gubben har fått vara ute och skotta flera gånger! Tur att det gick bra för er när ni var ute och åkte, har ju varit hur många olyckor och avåkningar som helst idag! Sonen hade tandläkartid idag men jag ringde och ändrade tid då vi verkligen inte hade nån lust att ge oss ut i ovädret! Hoppas det här jobbiga snövädret ger med sig snart!
Ha det gott!
Kram/Margot

Carita och Bertel sa...

Ja jisses vilket vinterväder vi fått, kallt och snökanoner som bara vräker ner snö. Det har varit massor av olyckor runt Stockholms, avåkningar och masskrockar, hemskt Vi tar inte ut bilen i det här vädret, som tur är så har vi gångavstånd till affären. Ha det gott. Carita

Anita sa...

Ja vintern verkar hålla hela Sverige i ett järngrepp. Och här bara det fortsätter att snöa trots att det skulle vara uppehåll idag. Men din nedersta bild som flödar av färg blir man glad av att se. Mannagrynskaka har jag aldrig ätit, hoppas den smakade gott!

Kram Anita

Evas Kvarnaro sa...

Håller med dig, vad är det för jäkla skitväder, hihi . . .
Tur ni vände, synd att utsätta sig mer än nödvändigt, potatis är det viktigaste för Rolle, haha och för dig 'vet i tusan', men Santos måste ju ha något gott. En mannagrynspudding så gott, det händer att jag gör det ca 3 ggr årligen. Brukar blanda russin i för Rolf gillar det, sen river jag citronskal i, med ljummet saftsås blir det super mums-mums.
Din saffranspannkaka med salmbär glömmer vi aldrig.
:)) Eva