fredag 9 augusti 2024

FEM FRÅGOR

Det är återigen dags för lite knepiga fredagsfrågor, vilket är riktigt kul. Fast ibland kan det vara extra svårt att svara på dom...som den här gången!

Jag fick verkligen tänka till ordentligt för att kunna svara på några av frågorna, men det är nog det som är det bästa med dom. Fast om en liten stund ska jag ut på altanen och vattna, så jag får nog sluta med klurandet.

ELISAS FREDAGSFRÅGOR

  1. Vad har du svårt för att äta med måtta?   Kräftor!
  2. Vad säger du ofta som du vill sluta med?   Svordomar...      
  3. Vilken ovana har du tagit bort som har varit svårt?   Rökning - fast det var inte så svårt som jag trodde innan jag som storrökare slutade för 30 år sen.
  4. Vilket ställe återvänder du till bara för att du alltid gått dit?   Numera har jag inget sånt kvar, dom ställena lämnade jag kvar i Stockholm när vi flyttade hit!   
  5. Vad hoppas du för alltid fortsätter?   Känslan av att ha hamnat på rätt plats, har inte en enda gång haft "hemlängtan" under dom 21 år vi bott här på Gotland!

Det är otroligt hur fort dagarna går nu när man njuter av sommaren. För det kan väl inte ha att göra med att man blivit äldre!? Ja, rent av gammal faktiskt! Det säjs ju att det påverkar tidsuppfattningen. 
Åldern är nåt som är svårt att acceptera, men när man får se bilder på vänner man inte sett på länge och upptäcker att dom - som är i samma ålder - ser uråldriga ut, slås man av insikten att man själv är gammal också. Vilket inte är så kul...


Sen gillar jag inte att jag ser att det är många som skriver att det börjar bli höst - det är ju fortfarande mitt i sommaren! Men för er som bara har några veckors semester och anser att det bara är sommar under den tiden, så är det kanske så!? 
Det är faktiskt en av fördelarna med att vara pensionär - sommaren är precis så lång som man vill eller kanske som vädret tillåter...

SUSIE


8 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

haha, kräftor är nyttigt! 🙂
Det är otyg att börja prata om hösten i augusti!
Jag längtar inte till Finland...

Maribel sa...

Hej Susie!
Jag var till Visby i början av veckan, några dagar. Förstår att du inte längtar bort. Det beror väl på vad man har att längta till. Jag saknar Helsingfors och skulle inte ha något emot att bo där.
Ha det gott /Kram Marika

Kina sa...

Vad skönt att du känner att du hamnat på rätt plats! Det är så viktigt för ens välbefinnande.
Nästa år är det 30 år sedan jag slutade röka också. Ha det gott!

Mrs Calloway sa...

här behöver ingen vattna idag. regnet strilar envist. nej, höst har vi inte ännu och vill inte ha på ett bra tag. jag bävar för mörkret. rönnbären är väldigt röda så det blir en sträng vinter

Paula sa...

Gissa vem som ensam ska slörpa i sig en fp kräftor ikväll när det är OS-avslutning! Åt med tjejerna förra helgen så det blir andra gången men inte sista...Tror inte jag svär så mycket, men det är svårt att veta själv. Jävlar slinter nog ur munnen ibland. Visst är det härligt att ni hamnade så rätt med er flytt! Jag tänker alla gånger att nu är det sista flytten...hmmm om tre veckor är det åter dags. Ha nu en skön sommarhelg, sommaren varar längre på er vackra ö än på fastlandet, men några veckor har vi kvar även här i Dalom/Kram från pörtet

Ingrid sa...

Så roligt att du känner att Gotland är rätt plats för er!
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Gotland är fint, ingen kan väl tycka nåt annat? Kul att du trivs så bra - och har så fina blommor ...

Lena i Wales sa...

Jag tycker fortfarande att det är sommar. Hösten känns långt bort.
Kräftor är så gott, mums.
Svära kan jag också göra, ibland lite för mycket.
Trevlig helg!