fredag 11 augusti 2023

FEM FREDAGSFRÅGOR

 ELISAS FEM FRÅGOR

...med mina svar. Gå in hos Elisa och läs svaren från andra - samt svara gärna själv!

Ekstakusten med med Lilla Karlsö utanför!

  1. Vad gör du när du känner dig aktiv? Sen juli 2022 då jag fick en stroke känner jag mig aldrig aktiv numera. Så några prommisar på Ekstakusten blir det inte för mig...
  2. Vad gör du när du lär dig något? Läser böcker eller på nätet om specialiserad odling. T.ex. om hur man odlar olika grässorter, hur man designar en trädgård eller bygger en damm. Inte för vi ska göra det senare, men det kan vara kul att kunna ändå!
  3. Vad gör du när du har tråkigt? Läser en spännande bok. Gärna en engelsk thriller.
  4. Vad gör du när du gör något för dig själv? Äter kräftor som nästan är det enda som smakar mig numera - av nån outgrundlig anledning. Man skulle kunna tro att man har haft covid!
  5. Vad för aktivitet vill du prova på? Väntar nog med att vara aktiv tills jag kan röra mig ordentligt igen. Än så länge har jag problem med att gå - även om det blivit bättre och jag hemma kan ta mig fram för egen maskin utan käpp eller rullstol. Men ute måste jag ha krycka!
Nyfikna kossor vid havet - en dag när det var fint väder!

Det har inte regnat under natten otroligt nog, men nåt speciellt trevligt väder är det inte ändå. Det är faktiskt ganska kyligt, bara runt 16-17 grader och solen som visade sig ett par minuter på förmiddagen gick snabbt i moln. Alltså inget bra  trädgårds- eller altanväder precis. Så det blir att sitta inomhus idag igen. Utom för Rolle som måste rasta Molton två gånger under dagen. En, långturen, är avklarad så nu är det bara en kort rastning om ett par timmar kvar.

Rolles favoritväxt, "ogräset" Cikoria.

Ha en riktigt trevlig helg - och jag hoppas verkligen att inte nån av er har råkat ut för några översvämningar!

SUSIE
8 kommentarer:

Kina sa...

Läsa böcker är alltid bra. Jag har sådana där läsperioder, då jag hela tiden har en bok på gång. Men sedan kan det komma perioder då jag inte öppnar en bok på flera veckor.
Det är underbart gott med kräftor, men det tar tid att äta så det gäller att ha trevligt sällskap.
Jag gillar ju surströmming också, och båda dessa delikatesser kommer ungefär samtidigt nu. Läste att det var kaos i vissa affärer för folk slogs nästan om burkarna. Affären hade fått begränsa till högst 2 burkar per kund. Så fanatisk är jag inte! Finns det så finns det!
Ha en bra helg! Kram!

Hannele sa...

Böcker finns ju för alla smaker och tillfälle, kräftor är gott.

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Inga översvämningar här som tur är. Lite varmare väder idag, fick knäppa upp jackan när jag var ute med Lucy på lunchen. Och vinden har avtagit. Mysigt ändå att ni har Molton hos er idag. Att gosa med en hund är aldrig fel.
Hoppas vädret vänder nu så vi får in lite sommar.

Kram Anita

Anna i Portugal sa...

Blir glad av att läsa att det gå framåt, bokstavligt talat, med ditt gående hemmavid! Läsa böcker är verkligen en underbar syssla. Trevlig helg!

Paula sa...

Det har alltså gått ett år sedan du drabbades av stroken, tiden rinner iväg. Och det har gått framåt för dig, att kunna ta sig fram med lite hjälpmedel utomhus är duktigt! Jag tycker du är jätteduktig med träning och att hålla igång både fysiskt och mentalt.
Highlandkossorna är underbara, men vete sjutton om jag skulle våga möta dem i samlad front som de ser ut på bilden. Ibland kan man ju behöva passera en hage när man är på promenad och då är jag nog lite skraj för obekanta kossor eller hästar. Vi missade Stora Karlsö när vi besökte Gotland, trist. Kanske kan det bli en resa dit ännu, vem vet...
Ha en skön helg, vädret rår vi inte över, tycker ändå vi har klarat oss bra här, bara jämfört med Norge så har vi det skapligt för att inte nämna alla andra länder som drabbats hårt. Må så gott, käka kräftor ska du göra ofta eftersom du gillar dem. Surströmming är inget du stoppar i munnen?
Kram från pörtet

Klimakteriehäxan sa...

Ja men det ör klart att du ska få kräftor, precis rätt årstid och så gott!!! Hoppas du fortsätter repa dig efter stroken.

Maribel sa...

Hej Susie!
Det är likadant med vädret här. Mycket regn, man får passa på att gå ut när det är uppehåll. Idag trodde jag att det skulle vara uppehåll men det är det inte. Vi har klarat oss från översvämning men det är värre hos dottern. Det är bara att hoppas att regnet tar slut snart.
Ha det gott /Kram Marika

Rajani Rehana sa...

Beautiful blog