torsdag 6 juli 2023

VI HAR FÅTT REGN!

 Igår kväll så tittade jag ut på altanen. Alltså genom altandörren, för att gå ut dit hade jag ingen lust med... 

Hela golvet, bord och alla dynor var fulla med torra löv och barr efter blåsten som pågått några dagar. Då såg jag att det var lite fuktigt på den biten av altanen som inte är under tak. Hade det möjligtvis kommit några efterlängtade regndroppar!? 

Nej, inte kom det mycket under kvällen - det duggade bara nån halvtimme - men i morse såg vi att det har kommit hela 5 mm under natten. Underbart! Nu kanske dom ledsna träden, buskarna och rosorna kommer att överleva och slutar att fälla löv. Nån grön gräsmatta räknar jag dock inte med, då behövs det nog betydligt mer vatten.

Trots regnet var jag nyss tvungen att gå ut och vattna. Dom växter som står under tak måste ju också få lite. Dom andra såg lite chockade ut av att ha fått regn på sig - men dom hämtar sig nog. Men det var så mycket skräp att Rolle är där ute nu med dammsugaren. När han är klar ska jag tvätta av borden och alla dekorationer. Sen kan vi nog sitta där ute och äta lunch idag...

Innan dess ska jag hinna med att rensa två pallkragar till. Jag inte bara rensar utan klipper också av lite olika frökapslar. Min väninna Christina i Gustavsberg och min nya frissa har bett om frön. Sen hur det går för dom att dra upp plantor återstår att se, själv är jag inte så intresserad av det. Jag föredrar numera växter som självsår sig som aklejan nedan... *fniss*


Nu har jag både ätit lunch på altanen - det blev sparrispaj - och rensat 2,5 pallkrage. Min kropp orkar ingenting längre, så det blev nog lite för mycket rensat. Till slut var jag tvungen att ge upp eftersom jag fick ont. Nu är det alltså bara 3,5 pallkrage kvar att rensa. Hoppas på hyfsat arbetsväder i morgon också så kanske jag blir klar. Tog nämligen dom värsta överväxta pallkragarna först, så dom som är kvar är det inte mycket jobb med!
  
SUSIE

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Man kunde ju ha önskat sig lite mer, men 5 mm, som vi också fick, fräschar ju upp lite i alla fall.
Kram, Ingrid

Anna i Portugal sa...

Vad härligt med regn, grattis! Mer hade nog varit bra, men en ska inte gapa efter mycket.. :) Snart har ni mer regn än ni önskar, så.. Önskar dig en trevlig helg!