tisdag 30 maj 2023

EN LYCKAD DAG

Gårdagen blev riktigt trevlig, trots att jag som vanligt inte fick så mycket gjort

Äntligen har vårt manschuriska valnötsträd brutit ut. Då ser man hur jättestort det blivit, skulle ha beskurits på vårvintern...

Jag tog bort frömjöl på matbordet, stolarna och dess dynor på altanen så man kan sitta nånstans i alla fall. Rolle spolade av altanen, men den måste också svabbas - sen ska han ta hand om resten av möblerna. Fy 17 för frömjöl - det är tur att man inte är allergiker... 

En av buskarna mot kohagen på baksidan, ett vintergrönt olvon - Viburnum pragense. Om du undrar vad det är
bakom så syns det på dom nästa bilderna!

Just nu är Rolle ute på framsidan och räfsar bort torrt gräs efter klippningen sist och så har han bundit upp klematisarna vid spaljé. Dom hängde rätt ut över gräsmattan.

Det kallas ju inte "kohagen" för intet!

Jag satt sen i växthuset nån timme där jag klippte bort MASSOR på vinrankorna. Fick ihop 2 lövkorgar, men det syntes knappt. Skulle behöva ta mycket mer, men det får bli nån annan dag.

    Det är 11 kvigor som går i det jättestora området. Där finns både ängsmark, en å samt den lilla skogen
bakom oss - så dom har det bra!

  Rolle kom efter lunch med ett bra förslag. Eftersom vi inte hade Molton så tyckte han att vi skulle åka till Jonas i När och köpa sommarblommor. Han hade visserligen erbjudit sig att handla såna så jag slapp åka med, men jag vill ju gärna välja själv!

Det var inte bara blommor vi kom hem med. Vi fick en stor bunt med sparris av Jonas & Kerstin vilket vi tackar för.  Dom säljer inte sparris utan odlar till eget bruk. Så det blev ugnsrisotto med lax & sparris samt hemgjord
romsås till middag och det räcker till lunch idag...

Ska strax ut och plantera sommarblommorna, för jag var helt slut när vi kom hem och orkade bara ställa ut dom i dom lådor jag tror jag ska ha dom. Fast som vanligt har jag nog ändrat mig. Jag återkommer med bilder på vad det var jag köpte...

SUSIE6 kommentarer:

Ingrid sa...

Här har jag bara björkpollen att torka bort, men visst är det hemskt så de kan fröa av sig. Borden, stolarna och våra svarta fönsterbleck blir alldeles gula på några timmar och hänga ut tvätt vill jag inte göra den här tiden. Det skulle behövas lite regn så att luften blir lite renad.
Så trevligt att få med sparris hem, men ni är ju trogna kunder där. Det ser väldigt läckert ut!
Ha en skön tisdag!
Kram, Ingrid

chica sa...

Um dia bem trabalhoso, mas com ótimo resultado!
Lindas fotos e o prato com aspargos ficou ótimo!
Seja lindo teu dia! beijos, chica

Paula sa...

Jag tycker du är igång jämnt, ta det lite piano! Korumporna gillas skarpt, jag har ända sedan barnsben gillat kor , de är trivsamma djur.
Ugnsrisotton ser verkligen smaskig ut, jag handlar sällan sparris, dels för priset och dels för att jag inte är så van att använda den i matlagningen.
Frömjöl har vi också här i förorten hur mycket som helst. Min balkong är helt nersölad av det, torkar och torkar...men snart är väl den perioden över.
Vackert väder verkar ni ha, här är precis mitt idealväder, max femton grader och soligt med stackmoln. Måtte vi slippa värmeböljor i sommar...
Kram från pörtet

Anna i Portugal sa...

Vad härligt med ett besök på plantskolan, även om du blev trött. Ska bli roligt att se vad det bidde :)

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Härligt att du kunde besöka plantskolan och köpa med lite växter. Hoppas det går bra att plantera dom idag. Och skönt att få bort en del av frömjölet. Hoppas ni kan sitta därute nu.
Och maten ... den ser så god ut och det tror jag den här!

Kram Anita

Villrose sa...

Akkurat nå ar det masse gran- og furupollen, som legger seg som et gult støvlag overalt.
Asparges er fantastisk! Ha det godt.
/Irene