fredag 10 juni 2022

FEM FRÅGOR & PENSIONÄRSPROBLEM

 Eftersom man är pensionär så är det här med helger endast intressanta beroende på att det under sommarhalvåret är en massa bilrace. Annars är dagarna precis likadana; Helg eller veckodag, det gör ingen skillnad.....

Tog ett foto på termometern vid ytterdörren för att visa att det redan åtta på morgonen var
24 grader 
då jag upptäckte att termometern var ett bo för hundratals små spindlar..... 

Låter det trist!? Jo då, det är faktiskt en aning tråkigt. Man har inte nåt extra mysigt att se fram mot. Tidigare var det så otroligt skönt att på fredagskvällen (eller lördagskvällen när man jobbade lördagar, för det gjorde vi som egna företagare ofta) ha hela den långa lediga helgen framför sig. Nu är man ledig jämt, eller rättare sagt - man är aldrig ledig!

Nu har den perenna vallmon verkligen kommit igång, se även headern med den persikofärgade vallmon. Min nya  favoritfärg.....
 
Att bara sätta oss ner och njuta av en ledig lördag eller söndag är inte att tänka på. Nä, vi måste passa in en hel del jobb mellan bilracen som vi tänkt titta på. Eller så är vi tvungna att spela in racen, göra jobben vi känner vi måste utföra och sen titta på racen på kvällen. Alltså är det inte bara guld och gröna skogar att vara pensionär och inte jobba. Man har faktiskt fullt upp hela tiden - för allt tar så mycket längre tid att utföra numera!

En lavendelplanta med en stor rugge av den höstblommande tidlösan Colchicum `Waterlily`
bakom i "långrabatten" och det gulbladiga trädet korstörne Gleditsia `Sunburst´
som äntligen slagit ut.

Men idag har man iaf Elisas roliga och kluriga frågor att svara på vilket gör att början på den här dagen känns riktigt trevlig!

  1. Vilken har varit din bästa semester?   Vår allra första resa till USA (1966) då Rolle och jag flög till New York och därifrån bilade till Los Angeles. En helt fantastisk upplevelse. På den tiden var det inte vanligt att folk reste dit så det hände otroligt mycket annorlunda och spännande. Både innan resan och under dom veckor vi var där.....
  2. Vilken tycker du är den bästa månaden?   Måste man välja så blir det nog juni - då man har hela sommaren framför sig. Fast numera efter flytten till Gotland är juli, aug, sept och okt också helt underbara.....
  3. Vad är nummer 1 i ditt liv?   Rolle förstås, fast han är inte VAD utan vem. Alltså får det bli vårt älskade hem här på Gotland. Efter snart 20 år här, så har man fått det nästan precis som man vill. Både inne och ute.....
  4. När tävlade du senast, och i vad?   Tyvärr är det dåligt med tävlande nu för tiden så jag kommer inte ihåg nåt alls.....
  5. Vad är det bästa med livet just nu?   Att vi trots att vi inte längre har någon egen hund, istället har en helt underbar liten dagishund 3-4 dagar i veckan vid namn Molton. Världens sötaste, snällaste och lydigaste.....


SUSIE

11 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Dagishund låter trevligt, lite skillnad på dagarna är det allt, får ta lite hänsyn till andras ledighet, här är det fint på sensommaren också, önskar en bra helg! kram

BP sa...

Du verkar inte vara helt till freds med att vara pensionär. Jag tycker att pensionärslivet nästan bara har fördelar. Just att man slipper alla måsten är så himla skönt.
Håller med dig om juni. Det svarade jag också.
Att åka till USA på 1960-talet - WOW. Det måste ha varit nåt alldeles extra. På den tiden fanns det ju bara propellerplan - bara en sån sak;-)
Jättekul med "dagishunden" Molton. Vilket roligt namn:-)

Mrs Calloway sa...

det är så sant som det är sagt. en ska ha något att vara ledig från. hur som helst så är det en underbar vallmo! och USA - semestern måste ha varit fantastisk. juni är en helt underbar månad. augusti gillar jag inte, men september och oktober kan vara fina. lilla dagishunden ser ju helt bedårande ut. måste vara kul att ha en sådan.

Monika sa...

Jag har några år kvar till pensionen (som jag ser väldigt mycket fram emot) och jag hoppas att jag ska lyckas göra någon skillnad på vardag och helg. Det är så trist, faktiskt, när allt är samma likadant.

Violen sa...

En USA-resa, vilket äventyr! Har aldrig varit i USA och lär väl aldrig komma dit heller. Jag har helt enkelt valt andra semestermål..
En dagishund, ett bra sätt att både ha och inte ha hund. Säkert skönt för er att inte alltid vara tvungna att ta hänsyn till en vovve.
Juni är en vacker tid med fräsch natur och skaplig temperatur. Men jag tycker mest om september, en månad mellan sommar och höst.
Ha det gott och trevlig helg!

Bokdamen sa...

Det där om ”alla dagar lika som pensionär” har jag hört flera pensionerade vänner och bekanta säga, kanske inte så kul men också hört de som upplever skillnad. De jobbar lite ibland, typ när de vill och med det de vill vilket blir några timmar i veckan och ibland mer. Får se hur det blir för en annan när det väl är dags…att ha hund några dagar i veckan låter kul.

Ingrid sa...

Jag har haft spindelbarn jag också. Det måste vara gott om spindlar i år.

https://ingrids.home.blog/2022/06/01/1-juni-och-sa-det-kan-slumpa-sig/

Jag försöker faktiskt få till lite helgkänsla även om jag är pensionär, så att tillvaron inte ska bli en enda lång vardag.

Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Kina sa...

Ojojoj Susie! Jag älskar att vara panchis. Men jag försöker lägga in rutiner varje dag, så att jag inte bara tänker att "nej men det där hinner jag göra i morgon", för då tror jag att det kan bli bara en rundgång. Sen köper jag alltid hem något gott till fredagskvällen, även fast jag sitter helt själv. Och jag äter alltid samma frukost, utom på lördag eller söndag, då jag lyxar till det lite! Man får hitta på små knep för att förgylla tillvaron. Men tänk att kunna sätta sig ner när helst jag vill, och läsa eller skriva, eller helt enkelt inte göra någonting! Dessutom går jag upp när jag vill, och jag går och lägger mig när jag vill. Okej, att jag kan känna mig obehövd ibland, men för mig är pensionärslivet frihet! Var rädd om dig! Kram!

Paula Merio sa...

Jag kan bara återigen gratulera er till Molton, dagishunden nummer ett! Och jag hoppas att jag kan göra likadant den dagen inte Daniel är med mig längre. Förutsatt att kroppen och knoppen ännu fungerar...
Jag tycker det är skoj att ni bägge är så bitna av bilsport. jag tycker t.ex Formel 1-tävlingarna är urtrista, bara runt runt en bana...då är rally mycket roligare att titta på..
Jag är av naturen lat och kan ägna dagar åt att inte göra något vettigt alls. Njut av era många sommarmånader i paradiset. Kram från pörtet

Thalassa sa...


Aldrig får man semester och inte har man rätt till kompledighet heller … Nej, allvarligt talat så gick det otroligt lätt att ställa om från arbetsliv till en helledig tillvaro. Men vi har/gör faktiskt fortfarande oftast lite skillnad mellan vardag och helg. Fredagmiddag blir lite ”extra” och inleds med ett glas gott vin, och när vi träffar vänner på middag blir det nästan alltid en fredag eller lördag kväll.

Idag fick jag förresten MMS från Ekstakusten, där brorsan var på utflykt. En folktom strand! Ser härligt ut. Det är väl i dina trakter?
Ha det gott!

Tantaugusta sa...

Vad mysigt med en dagisshund ❤️

Här är pensionen många, många år bort så det är inget jag ens funderar över än. Men jag är helt övertygad om att jag kommer att älska det!