måndag 28 mars 2022

DET MESTA ÄR POSITIVT!

 Tiden går både fort och sakta. År och månader flyger iväg, medan dagarna kan vara så otroligt sega. Och även den här sköna årstiden innehåller både negativa och positiva händelser som vanligt!

Våriris!

Men det mesta är ju positivt just nu när våren börjar närma sig! Det har varit några underbara veckor, när vi faktiskt har fått en hel del gjort i trädgården. Men jag vill inte göra "för mycket, för tidigt" eftersom det tydligen ska bli betydligt kallare. 

En rolig sak - och till stor glädje för Rolle - är att vi åt färskpotatis till middagen idag! Den kom från en gård på norra Gotland dit vi brukar åka för att handla grönsaker, men just den här färdigpackade påsen var inköpt på ICA i Hemse. 900 g kostade endast 18:-, men jag tror att Rolle nog glatt betalat det dubbla. T.o.m. jag som är trött på kokad potatis tyckte den var jättegod...

Undrar vad det här är för fint?

Tyvärr så får man väl aldrig vara riktigt glad, det är alltid nåt som ska krångla. Det började så positivt i fredags när taktvättarfirman ringde för att kolla om det var Ok för dom att dyka upp lite för tidigt. Helt otroligt, istället för runt den 10-12 april så frågade dom om dom fick komma på måndag och tisdag. - alltså idag och i morgon. Man blev nästan lite chockad. En hantverkare som ville komma "för tidigt", kunde det verkligen vara möjligt!?

På grund av taktvätten har jag inte kunnat hänga upp eller ställa några växter i
närheten av väggarna ännu. Den här är från april 2021.

Och det var det naturligtvis inte! Idag gick vi upp jättetidigt för jag hade glömt och fråga när dom skulle komma. Men när klockan var halv elva så förstod vi att det inte skulle dyka upp några tvättare. Enligt ägaren till företaget, som var den som ringde, så skulle det komma två killar idag och sen skulle det komma en ensam kille på tisdag som skulle göra det sista. Lät ju väldans bra. Men när klockan var strax efter elva så dök det upp en kille bara för att tala om att en person kommer i morgon. Vart tog den andra vägen!? Vi får väl se - man har ju varit med förr!

Så här såg det ut på altanen i början på april 2020 - nu är det inte en enda pinal ute ännu!

Taktvättfirman ska alltså först göra rent betongteglet på hus och verkstadstillbyggnaden, därefter spruta på nåt som gör att det inte blir nån påväxt direkt. Dessutom ska dom göra rent väggar och fönster, det kan naturligtvis stänka på dom. Sen ska dom också spola av altan- och växthustak, så dom har ju en hel del att göra. Så vi får verkligen hoppas att det dyker upp fler gubbs och inte bara en enda...


Det växer så det knakar i pallkragarna - och på taken. Det är massor av "kluttar" med mossa också!
.

Som tur är har vi inga rabatter utmed huset, det var länge sen jag lärde mig det. Både för växternas skull, det blir hemskt torrt, men även vid såna här tillfällen.  Så vi behövde inte ta bort nånting utan bara slå in den stora svarta krukan i plast för att skydda den.

SUSIE


3 kommentarer:

Ingrid sa...

Hoppas nu att de dyker upp i morgon som lovat. Lite försmädligt att gå upp tidigt och sitta och vänta. De verkar inte helt tillförlitliga tycker jag.
Ha en fin fortsättning på veckan!
Kram, Ingrid

Maribel sa...

Hej Susie!
Du har så fina Våriris, kan det vara Allium som tittar upp?
Vi har tvättat och behandlat taket mot mossbeläggning, och målat det.
Det var inte jättemycket mossa men det blev stor skillnad, och taket är som nytt. Hoppas det blir fint hos er med.
Ha det gott /Kram Marika

Bosse Lidén sa...

Den läckra förstabilden måste jag visa Solveig när hon "tjatat" färdigt i mobilen. Färskpotatis redan. Mums!
Hantverkare skulle jag nästan kunna skriva en hel kåseribok om. För tidigt var något nytt. Inte fick du njuta länge. Bara gå och vänta och inte kunna sätta igång något annat. Hoppas det kom mer än en halv hantverkare idag.
Kram, Bosse