fredag 28 januari 2022

FEM FREDAGSFRÅGOR

 Att tiden kan gå så fort när man inte gör nåt speciellt är otroligt. Det är alltså fredag igen. Fast den här veckan har det hänt ett par trevliga saker i alla fall.....

Det började i tisdags morse när vår TV-reparatör kom hit och fick igång vår parabolmottagning igen. Det hade ju varit storm två gånger veckan innan och det tålde den inte. Så vi hade fått nöja oss med att bara kunna se 1, 2 och 4 samt kunskapskanalen. Lite jobbigt för oss som har blivit bortskämda med många kanaler under åren. Men nu har vi ny och betydligt mindre parabol som inte är så känslig för vind och som är fastsatt ordentligt! 

En vacker ormbunke som jag försökte beställa när vi i "gänget" skulle ta hem växter från Holland - men jag fick aldrig nåt! 

Den gamla var c:a 30 år, så det var nog på tiden att byta ut den. Parabolen och dess nya fastsättning kommer att testas den här helgen. Vi ska få storm igen och det har faktiskt redan börjat blåsa. Reparatören gjorde alltså sitt jobb tidigt på morgonen, så vi drog sen till Visby i det otroligt fina vädret. Solen sken, det var vindstilla och plus 5 grader så det var skönt med en biltur. Det kändes faktiskt lite som vår.....

Dom stora orangestammiga kornellbuskarna som växer i "murrabatten" Fast som tur är på utsidan, men nu behövs
dom klippas ner kraftigt.

Sen hade vi vår gode vän här på middag på onsdagskvällen. Han har problem, hans fru har omhändertagits och körts in - utan att någon av dom ville det - på ett långtidsboende i Hemse!? Efter det att han och Rolle varit till  Hemse och försökt få besked om varför och vad som hänt - utan att lyckas - så behövde han hjälp med att skriva en anmälan till IVO, vilket vi gjorde efter middagen. 
🚐
Över till Elisas intrikata men roliga frågor, som det ibland är lite knepigt att svara på (Man får verkligen tänka till!)

Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna? Kommer inte på nåt.....

Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar? Ta och städa lite, när vårsolen kommer fram så syns ju allt.....

Vad blommar i dig? Heter man Bloom så.....

Vad har du dagdrömt om på sistone? Att jag ska kunna pyssla i trädgården igen utan problem.....

Vad får du näring från? Från mina kära vänner per telefon. Med dom flesta kan man också snacka hur länge som helst om vårt gemensamma intresse: Trädgård och växter!
SUSIE

15 kommentarer:

Kina sa...

Man gör inte så mycket annat än dom där vanliga hemsysslorna. Men vi går väl mot bättre tider förhoppningsvis. Jag har faktiskt kommit in i en läsperiod nu. Det kan gå långa tag och jag öppnar inte en bok, och sedan rasslar det till och den ena boken efter den andra blir läst. Är inne på min sjunde bok sedan nyårshelgen. Ha en trevlig helg nu! Kram!

Hanneles bokparadis sa...

vi har alltid levt med svt, finns mycket bra där, några år helt utan tv. Leopold Bloom är huvudpersonen i James Joyces roman Odysseus. Harold Bloom är intressant litteraturvetare...
Trädgården vilar, bra period att läsa trädgårdsböcker, ha en bra helg!
kram

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Vilka härliga bilder!
Så skönt att ni fått ordning på parabolen. Då hoppas vi att den klarar helgens stormtest. Vi hade samma problem för många år sedan och då kom dom och bytte stolpe till en riktigt rejäl en. En liten parabol hade vi redan. Nu är det "peppar, peppar" aldrig några problem. Bytet av satellit från Sirius till Thor var ett riktigt lyft för oss. Det visade sig att den hade mycket bättre signal. Förut kunde vi ha problem på sommaren när det blåste "åt fel håll". Då kunde grenarna på något träd skymma signalen till och från så att bilden försvann under några sekunder då och då. Nu är det fritt fram för signalen och aldrig några problem alls längre. Ibland ska man ha tur!
Ha en fin helg!

Kram Anita

Klimakteriehäxan sa...

Vackra växter du visar! Det där med att hamna på hem utan att vilja, det låter som en värsta mardrömmen.

Helén sa...

Jag hoppas parabolen håller nu och att stormen inte blir för häftig. Det väntas snö hos oss och jag hoppas det inte kommer allt för mycket av de varan.

Mrs Calloway sa...

jag ryser när jag läser om vad din gode vän och hans hustru råkat ut för. hur kan något sådant hända? och utan motivering? hoppas att det ordnar sig för dem. vackra bilder som vanligt. hoppas att parabolen pallar för den storm som ska komma

Ingrid sa...

Jag hoppade över fredagsfrågorna i dag. Ibland känner jag inte för dem helt enkelt.
Bra svar av dig om vad som blommar i dig ♥
Ha en skön fredagskväll!
Kram, Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Fina svar.
Ja, livet går upp och ner men en sak, det blommar mycket hos er och det är kul att ta del av. Sen har du ju ett passande efternamn!
Kram!

Paula Merio sa...

Jag har kommit på att om man vill lyckas bli en duktig trädgårdsmästare så måste man gilla att tukta! Och det tycker jag det låter som att du gör! I min trädgård skulle allt vara totalt otuktat och likna en fullkomlig djungel...därför har jag ingen.
Det lät ju alldeles förfärligt med mannen som blivit av med sin fru. Det måste ju ha föregåtts av något årende hos kommunen. Som maken kanske inte förstått. Hoppas det löser sig...
Och en trevlig helg förstås, hoppas parabolen gör sitt jobb i stormen
Kram

BP sa...

Helt underbara och riktigt spännande bilder! Svaren var riktigt bra och roliga också - ja, det underlättar onekligen om man heter Bloom i efternamn. Då får man ju blomma hela livet:-) Efternamnet går också väldigt bra ihop med ditt intresse för trädgård och växter;-)

Susie på Stjärnarve... sa...

HELEN - det går inte att komma in på din blogg. Det kommer endast upp en massa kinesiska tecken.....

it_is/Anette sa...

Det är tur att dom nya parabolerna är så mycket mindre. Inte skoj med dom stora när det blåser. Ja det är nog många som längtar ut i sina trädgårdar, efter våren - men jag känner att den är påväg... lite ialla fall 😊

BP sa...

Svar. Vet inte om den rostiga flamingon var dyr. Prislappen var vänt åt fel håll;-)

Lena i Wales sa...

Skönt att TV-problemet är ordnat.
Inte lätt att skriva IVO-rapport, men viktigt att få det gjord när det behövs.
Trevligt veckoslut!

Maggan sa...

Vad härligt att ni har fått ordning på Er tv för den vill man ska vara ok speciellt i dessa tider.
Vädrets makter kan verkligen ställa till det och nu är det väldigt oroligt i atmosfären.Tur är att det går över och att vi åter går mot ljusare tider igen.Ha det gott/Margareta