fredag 22 oktober 2021

FEM FREDAGSFRÅGOR

En vecka har gått sen dom förra frågorna från Elisa - och det känns som max ett par dagar. Trots att man nu för tiden inte gör så mycket, eller det kanske är "tack vare"!?

För att få lite annan färg på motiven än brunt, gult och orange får man gå in i växthuset.....

Egentligen är det här med uppfattning av tiden väldans konstigt. När man är barn och har hela livet framför sig så känns en månad som en evighet. När man är gammal och kanske inte kommer leva så mycket längre då går en månad på en vecka - om Du förstår vad jag menar! Men jag ska inte hänga upp mig på det utan istället övergå till frågorna.


Fast det är klart, där finns dom orange små limefrukterna.....


1. Var går du helst för att se konst? Här på Gotland finns det massor med ställen som visar och säljer konst - och konsthantverk. Det senare är jag dock inte så intresserad av, men konst har jag alltid gillat. Alltså är det bara att ta bilen och åka iväg, alltid kommer man förbi någon konstnär.....

2. Vad såg du senast på bio? Kommer faktiskt inte ihåg när jag var på bio sist och vad jag såg då. Måste varit över 30 år sen! Däremot så tittar jag gärna på film på TV och senast var en film från 1996, "Primal fear" med Richard Gere. Den var riktigt bra faktiskt, även om man märkte lite att den hade några år på nacken.....

3. Vilken typ av ställe skulle vi kunna hitta dig en fredagkväll? Hemma, i TV-soffan. Eller om man jag haft tur, vid nån god väns middagsbord.....

4. Vilken bok kom senast i din ägo? Min käre gubbe köper minst 2-3 böcker på loppis varje vecka, men den jag tog hem från förlaget sist var "Som man sår" av Hjorth & Rosenfeldt. Riktigt bra.....

5. Vem ser du gärna på scen? Nån grupp som spelar bra musik, gärna gammaldags blues eller rock. Svårt att välja ut nån speciellt, vi har många "husgudar"... fast det är klart att den här mannen skulle jag gärna se live!


😘

Nu när min lilla ullungrönn `Dodong´ äntligen fått färg, då stormade det i natt.....

Min gamla elvisp, en Braun, gick sönder för ett tag sen. Den var runt 30 år gammal, så man kan nog säga att den har hållit otroligt bra. Så skulle jag alltså köpa en ny och vi gav oss iväg på en inköpsrunda, men hittade endast dyra med massor av finesser. Jag har dock två köksmaskiner så jag ville endast ha en bra enkel visp. 


Det börjar bli tomt på löv efter nattens storm, men å andra sidan verkar dom ha blåst bort från gräsmattan - vilket jag hoppades på.

Det slutade med att jag fick köpa en visp på nätet - och nu har den kommit. Rolle är och hämtar den på Coop i Klintehamn, som fungerar som vårt postkontor. Det är en Bosch och med frakt gick den på strax under 300:-, vilket jag tyckte fick räcka. Så jag får väl ta och vispa ihop nåt nu i helgen för att se hur den funkar.....


Trädet vars kala grenar syns till vänster är den manshuriska valnöten. Ett mycket vackert träd, men...det fäller sina löv otroligt tidigt. Kan vara nåt att tänka på för den som funderar att sätta ett!

SUSIE

12 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

de där gamla elvisparna var fantastiska. jaf hade en och mamma hade en. min nya orkar ingenting så jag ska inte vispa i helgen. 300 för en elvisp räcker mer än nog. kram. ha en fin helg

Lillian www.sognafaret.no sa...

Jeg elsker kino, film er faktisk best der.

Ingrid sa...

Hoppas att du blir nöjd med vispen. Själv väntar jag på tulpanlökar.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

tv-soffan fungerar utmärk, men roligt när man kan gå på bio igen.

BP sa...

Vad gäller biobesöket slår du mig med fem år;-) Senast jag var på bio var 2007. Undrar varför man går på bio så sällan. Har ingen förklaring förutom ren lathet. Trean svarade vi lika på. "Som man sår" har jag satt upp på min boklista direkt. Älskar Hjorth & Rosenfeldt.

Paula Merio sa...

Lycka till med vispandet, jag har ingen elvisp och har inte behövt en senaste fyrtio åren! Jag äter ju inte t.ex vispgrädde så sånt behöver jag inte vispa ihop...däremot älskar jag röror, ikväll blir det räkpill med god röra till Idol!
Jag har inte heller besökt en bio på bra länge, senast jag var i en biosalong var det annat program men ingen filmvisning på byns folkets Hus.
Richard Gere skulle jag mer än gärna vila ögonen på....har nog sett American Gigolo minst tio gånger!
Trevlig helg!" Kram från pörtet

Sara Pepparkaka sa...

Jag tror det där med tidens gång och att det går fortare när man blir äldre beror på att en vecka eller månad är en så mycket mindre andel av tiden man redan funnits.

Scylla sa...

Oj vad dina pelargoner blommar än, härligt! Ha en fin helg!

Lena i Wales sa...

Längesedan jag var på bio också. VAr på teater strax innan pandemin.
Fina höstbilder och vilka fina blommande pelagonior du har, fortfarande.
Ha det skönt på öjn!

Thalassa sa...

Ja, nog känns det som om tiden går fortare och fortare ju äldre man blir. Ännu konstigare är det, tycker jag, att det känts så även nu - under pandemin. Trots att det varit så otroligt tråkigt och enformigt (inga restaurangbesök, inga resor, inga middagar m vänner) har ju drygt ett och ett halvt år rullat förbi i ett huj! Nu går vi in i en period som åtminstone jag tycker gärna får gå snabbt. Huuu för novembermörkret! Trevlig fortsättning på helgen!

Birgitta Malmstedt sa...

Jag köpte mig nyligen en ny köksmaskin från Bosch och nog sjutton kan den vispa också. Men nog är det tur att man kan köpa saker på nätet.
Jag besökte Gotland i mitten av augusti tillsammans med min dotter och en av hennes söner. Det var 50 år sedan jag var där! Gotland ÄR verkligen underbart! Förstår att ni trivs.

Kina sa...

Så skönt att höra att fler tycker som jag när det gäller tiden! Herre Gud det var ju nyss fredag tänker jag varje fredag.😄 Jag tycker det är väldigt kul att åka runt och titta på konsthantverk också. Det ligger ju så mycket arbete bakom varje liten grej. I motsats till dig, så går jag på bio ofta! 😆 Det var nog inte mer än 2-3 år sedan sist, men vad jag såg det minns jag inte. Ha det gott! Kram!