lördag 14 augusti 2021

KORSTÖRNE & ROS

I fredags så skrev jag att Rolle hade lovat att beskära mitt favoritträd  - och han är en sån person så lovar han något så håller han det! 

Så här såg korstörnet ut i fredags innan beskärningen. Kolla hur igenväxt det är nedtill. Ser mer ut som en buske än ett litet träd. Notera också den orange "plastbiten" som hänger mitt i trädet.....

Så det fixade han igår, även om det finns en och annan gren till som jag egentligen skulle vilja få bort. Men...dom sitter alldeles för högt och numera kan inte Rolle klättra på stegar tyvärr.....

Ett korstörnefröhus.....

Tänk vad kul en del saker i och på växter kan se ut. Härom dagen när vi satt vid matbordet tittade jag ut och såg nåt konstigt i mitt favoritträd. Rolle var övertygad om att det var en inblåst plastbit som fastnat, men jag var lite mer misstänksam. Och jag hade rätt, det var ett fröhus. Men det finns inte fler, utan det har bara blivit den här enda.

Kolla under trädet, nu är det beskuret och rensat under (gjorde Rolle naturligtvis) så det ser riktigt fint ut.

Nu får fröskidan sitta kvar tills det ramlar. Jag tror ju inte att jag ska försöka mig på att dra upp nya träd vid min ålder. Ska det vara några fler träd får jag nog köpa ganska stora exemplar om jag ska ha nån glädje av dom!

Vad prydligt det ser ut nu, trots att det fortfarande är "vildvuxet"! Jämför med första bilden.....

När jag gick för att ställa in min trädgårdsvagn som innehåller en lövkorg samt en väska med MASSOR med verktyg, så gick jag förbi "roslådan" vid grinden på baksidan. Där har en ros börjat blomma om. Mycket trevligt!



SUSIE

1 kommentar:

Klimakteriehäxan sa...

Ljuvlig ros! Korstörnebusken/trädet är jag inte alls bekant med.