fredag 11 juni 2021

FREDAGSFRÅGOR - VILKEN DAG

 Ibland så blir man faktiskt glatt överraskad. Allt i livet är inte bara negativt, utan en hel del är faktiskt positivt. Även sånt man förväntar sig ska bli hemskt.....


Fick ett litet skott av Bibbi, min väninna och f.d. granne i Stockholm, efter det vi flyttat hit.
Nu är det ett träd.....

Men innan jag berättar vad det är jag menar, så ska jag svara på Elisas fredagsfrågor:

  1. Vad är något andra troligtvis inte vet om dig? Att jag har tävlingssimmat (bröstsim naturligtvis) i Mälarhöjdens Simsällskap.....
  2. Vad om dig brukar ofta komma upp i mingelsituationer? Att jag är ganska kunnig när det gäller växter, så är det kvinnor jag minglar med kommer det upp. Är det män så visar dom ofta intresse för mitt tidigare jobb. Vi hade i över 40 år ett företag som sålde delar till sport-, veteran, rally- och racebilar.
  3. Hur skulle du beskriva din fritid? "Fritid" - jag är numera ledig jämt.....
  4. Vad undviker du att prata om med nya bekantskaper? Politik!
  5. Hur skulle du beskriva dig själv? Pratsam (även i skrift), gladlynt och öppenhjärtlig - men kan förmodligen bli lite dominant.....


Mitt älsklingsträd.....

Så tillbaka till det ingressen hänsyftar på. För 10 dagar sen ungefär så bet jag sönder en tand. Jag bet inte i nåt hårt, utan det var en vanlig mjuk frukostmacka med ost. Men jag upptäckte att det jag först trodde var ett vetekorn i brödet helt enkelt var en halv tand. Men som tur var kom biten från en kindtand så det syntes inte i alla fall.....


Kan inte låta bli att visa årets fantastiska blomning igen...,,

När jag fått kontakt med den eminente tandskötaren hos tandläkaren i Gammelgarn så visade det sig att paret skulle åka på semester. Alltså erbjöd han sig att rekommendera nån, men jag som tidigare hade tandläkarskräck vill absolut inte gå till nån annan. Det är tack vare Jan (tandläkaren) och Norbert (skötaren) som gjort att jag numera inte längre är skräckslagen. Jag är inte ens rädd på väg dit! Förr gick jag t.o.m. till en som sövde ner mig.....


Dom rosa lupinerna är läckra...

...men dom röda är ännu finare. Men dom är inte så många!

Eftersom det på grund av pandemin var ett bra tag sen jag var hos dom, så misstänkte jag dessutom att det fanns en del annat som måste åtgärdas. Jag hade några konstiga bruna "märken" (karieshål?) på två framtänder t.ex. Så kom jag dit idag och hälsades som vanligt hjärtligt välkommen och efter noggrann kontroll och röntgen så säger Jan; "Det ser inte alls så illa ut som du trodde! 


Dom lila är inte så dumma heller - och vit perenn vallmo till är rätt snyggt...

Det blev bara några mindre justeringar, borttagande av tandsten samt putsning med nåt medel - och så lagning av kindtanden förstås. Det var en gammal kompositlagning som ramlat den, det kan bli så när man är så torr i munnen jämt som jag är och har varit (biverkning av medicin) sista åren. 


Den här vackra vallmon fick jag av Lisa som bor i Levide.

Så efter en timme var jag nyfixad och fräsch i munnen och behöver inte komma tillbaka. Det hela blev inte heller så vansinnigt kostsamt som jag räknat med, endast 2375:-. Jag hade räknat med att det skulle bli massor av jobb och kosta uppåt 10,000:-. Men nu klarar jag mig nog ett år till utan att behöva besöka dom trevliga killarna, vilket i och för sig är lite trist.....


Jag har inte bara en massa lila Allium, utan även vita...

Jag är så lycklig idag! Nu måste bara bröstsåret läkas ordentligt också. Det var en pytteliten bloddroppe i plåstret såg jag när jag la om det i morse. För nu är Rolle på gång med poolen. Han har tagit bort vintertäckningen samt kört ut "maskinerna" och fått in dom bredvid poolen alldeles själv. 

Jag gillar dom vita blommorna, men allra bäst är dom som är riktigt färgglada. Som den här klinten...


Nästa steg är att göra rent den inuti och sen börja fylla i vatten. Fick idag höra på radion att det inte är förrän nästa söndag det är bevattningsförbud. Kommer det inte ordentligt med regn i natt, då är det jag som kommer sprinklervattna hela trädgården i morgon!

SUSIE

10 kommentarer:

tant Hannele på Hisingen sa...

vackert, vårt lilla skott kommer från gammelmormors trädgård, skönt att tandläkaren fungerar.

Paula sa...

Hej på dig blomsterflickan! Jag har varit lika rädd som du för tandis, gick många år hos Folktandvården där jag först fick lustgas och senare en "hutt" med något sövande och bedövande medel som gjorde att jag sov resten av dagen efter hemkomst. Sen bytte jag till privatläkare och han är gudomlig. Har dragit ut 3-4 tänder och det utan minsta rädsla.
Jag tror jag läst om ditt tävlingssimmande tidigare, kul kul!
Ha nu en skön sommarhelg, hoppas du kan ta ett dopp i poolen! Kram

Ingmarie We sa...

Så skönt att det gick så bra hos tandläkaren! Och vist är det härligt när man har en tandläkare som man har förtroende för och inte känner sig orolig för att besöka. Jag är ju också pensionär så en gång började jag gå hos folktandvården och det var inte precis roligt. Jag tror att många av oss fick tandläkarskräck då. Fin färg på dina lupiner. Ha en skön weekend nu.

Lillian www.sognafaret.no sa...

Politikk og religion er ikke noe samtaleemner blant fremmede, men blant gode venner kan man ha konstruktive diskusjoner.

Karoleen sa...

Alltså dina blommor 😍 fantastiska som vanligt! Jag gillar inte tandläkaren, tycker det är sjukt jobbigt! Men man måste ju... Härligt att poolen är igång och att du får bada lite. Jag tävlingssimmade också i yngre åren, och älskar att bada, önskar så att vi hade haft pool så man kunnat simma varje dag. Men det får bli lite senare kanske!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Ingrid sa...

Så skönt att du hittat en tandläkare som du har förtroende för. Jag har faktiskt också träffat en som jag gillar skarpt. Jag fick henne av en slump bara och hon är så snäll och lätt på handen.
Lupiner är väldigt vackert, men varje gång man lägger ut någon bild av dem får man höra hur olämpliga de är att odla, men jag tycker inte att vi har några bekymmer med dem här på ön. Jag tror inte att de gillar vår kalkhaltiga jord.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

grattis till tandläkarbesöket! jag har mitt framför mig. en ordentligt avbiten tand och några flisor här och där. och så brukar ju tandhygienisten hitta ett och annat. tandläkarbesöken är det värsta jag vet. jättefina bilder som vanligt hos dig. lupiner tycker jag mycket om. vallmo vill jag gärna ha i min trädgård. kram

Bosse Lidén sa...

Dit älsklingsträd gillar jag också. Många fina foton som vanligt.
Hade det inte varit så långt dit skulle jag gärna testat den kliniken. Härligt när slutresultat går åt det hållet. Inte så farligt. inte så dyrt. Men billigt är det inte att gå dit. Jag är också rädd att det kommer att bli svindyrt. Jag har fått en tid i slutet av månaden och borde behålla den. En enda bloddroppe. Nästa gång hoppas jag på noll och du kan premiärbada för säsongen.
Lördagskram, Bosse

Lena i Wales sa...

Inte roligt med tandbesvär, jag vet. Så skönt att du fick vård och inte behöver komma tillbaka.
Så fint i din trädgård nu ,ed vallmo, lupiner, allium m m. Njut!