fredag 14 maj 2021

FEM FRÅGOR & TRÄDGÅRDSNYTT

 Trots att gårdagen bjöd på ett fantastiskt väder (idag regnar det) som var perfekt för att göra en massa nytta i trädgården - så tog vi ledigt. Vi åkte istället till Visby tidigt för lite shopping igen!

Men innan dess hann jag med att vattna i växthuset, vilket tar ett bra tag. Samt på altanen där jag har några växter. Det är i dom fyra små järnkrukor som står på räcket och där placerade jag några sedum redan förra året. Dom har alltså stått där hela vintern och än så länge överlevt trots att jag hitintills inte vattnat dom en enda gång! 


Regnet kommer inte åt dom speciellt ofta. Det måste blåsa ordentligt från rätt håll först!

Anledningen till shoppingen var att jag upptäckte härom dagen att våra två rödlaserade bänkar på uteplatsen på framsidan såg hemska ut. Men jag trodde att det skulle Rolle - som älskar att måla -  kunna fixa till. Ända tills jag tittade noga på dom och såg att det var risk för att dom skulle falla ihop om man satt på dom. Visserligen är vi noga och tar in dom över vintern och dom var "bara" runt 10 år    - men tidens tand....


Igår började den tyska lönnen slå ut sina blad. När vi åkte på morgonen så var det bara
stora knoppar, när vi kom hem var det blad. Det går fort nu.....

Elisas fem fredagsfrågor

Som var otroligt knepiga idag:

  1. Vad har du för mycket av hemma? Prydnassaker - det blir gärna så när ens mamma hade presentbutik.
  2. Vad skulle gärna få fyllas på automatiskt i din kyl? Grönsaker samt Pepsi Max.
  3. Vad är det mest onödiga i världen? Svält!
  4. Vad är något du alltid har att ge till andra? Medkänsla.
  5. Vad kan du göra hur många gånger som helst utan att tröttna? Titta på TV - jag gör det varje dag! Speciellt viktigt just nu när man inte har nåt socialt liv!!
👫

*******************************************

 Rolle som just nu håller på att fixa golvet på stora altanen blev bara glad när jag sa att vi var tvungna att köpa nya bänkar. Han börjar tycka att det är "lite mycket" just nu, för efter altangolvet som han håller på att slipa och lasera (han har kommit halvvägs) så måste han fixa till bordet som stod vid bänkarna. Men det är i alla fall helt - och så småningom också poolen. Fast jag vet inte om jag kan bada i den före midsommar (mitt sår i bröstet måste läka först) så han har ganska gott om tid. Fast det värsta är att han måste hjälpa mig i trädgården också!


Bordet ska slipas och sen laseras gråsvart och så blir det en kruka med nåt färgglatt i!

Vi åkte alltså till Visby och rusade runt på en massa ställen. När vi på ett par hittade bänkar som vi skulle kunna använda så visade det sig att två bänkar, det fanns inte i lager. Och vi ville naturligtvis ha med dom hem, inte återkomma om flera dagar för att hämta upp dom. 

Till slut kom vi till ett ställe där vi hittade en bänk som inte alls såg ut som jag tänkt mig från början, men som både Rolle och jag blev mycket förtjusta i. Rolle för att bänken hade ryggstöd och jag för att den inte hade armstöd! Och så var dom enkla, utan krusiduller!! 

Eftersom det inte stod nåt pris så tänkte vi direkt att dom säkert säkert var skitdyra och att dom förmodligen inte fanns hemma. Det brukar ju vara så.....


Tyvärr regnar det och ser kanske konstigt ut med parasoll, men man ser hur det ska bli i alla fall!

Jag hade för första gången inte peruken på mig när vi var bland folk. Lite knepigt när man inte riktigt känner igen sig i det otroligt korta håret, men jag var helt inställd på att i Visby där träffar vi inga bekanta så det gör inget. Men till vår häpnad träffade vi en god vän (f.d. granne) med dotter från Örby som skaffat sig boende på Gotland. Typiskt! 


Tur man hann klippa gräsmattan innan regnet!

Så det blev mycket snack med Ingela om varför jag såg ut som jag gjorde. Till slut gick Rolle iväg för att kolla med en butiksanställd och sen kom han tillbaka och så att det var grönt, det fanns 2 stycken. Nu skulle dom bara lastas så jag kunde stå kvar och prata. 

På väg hem så frågade jag Rolle om dom varit dyra och då skrattade han och så att jag skulle kolla kvittot. Jag läste och fattade ingenting förrän han berättade att han fått 57% rabatt på dom sista två dom hade till försäljning. Snacka om tur.....

Tillräckligt färgglatt.....!?

SUSIE
11 kommentarer:

Kina sa...

Vilken tur ni hade som fick tag på bänkar som ni både gillade, och dessutom fick dom till nedsatt pris. Ibland lönar det sig att åka runt!
När det gäller veckans frågor, så håller jag på att sortera ut en massa saker nu, bl.a. prydnadssaker. Jösse vad med grejer man har! Ha nu en trevlig helg!
Kram!

Ingrid sa...

Bänkarna ser ju riktigt trevliga ut. När bordet blir målat blir det ju hur snyggt som helst!
Här kunde det gärna få regna lite också....
Trevlig fredag!
Kram, Ingrid

Hanneles bokparadis sa...

Bra svar, jag vattnar inte på vårt berg, försöker "uppfostra" växterna, ha tåliga sorter, det går ganska bra, sniglar är större problem...

Geddfish ♥ sa...

Kul att läsa dina svar!
Även roligt att titta på dina växter och vackra foton.
Fredagskram!

Mrs Calloway sa...

snygga bänkar! fin trädgård, fina foton och en jättevacker blomma på slutet!
trevlig helg!
kram

Lillian "sognafaret" sa...

Det så riktig så trivelig ut i din hage.

Mrs Calloway sa...

hej igen!
En killgissning är en gissning som ofta görs i form av ett påstående

väldigt vanligt; väldigt tröttsamt

BP sa...

Bänkarna är ju hur fina som helst! På med några fräcka kuddar och sommaren är räddad. Å vilken tur med extrapriset:-) Måla älskar jag, förarbetet däremot hatar jag. Det där med slipa och spackla är inte min grej alls. Men din man verkar vara duktig på det också. Bara att tacka och ta emot.

Bokdamen sa...

Väldigt fin trädgård, växter, och bänkarna. Ha en skön helg!

Thalassa sa...

Vilken fantastisk trädgård ni har - men oj så mycket jobb... Det mesta är ju roligt och avkopplande, men jag förstår inte hur ni orkar/hinner hålla allt i så fint skick. Imponerande!

Paula sa...

Jag säger som du, bra med ryggstöd, onödigt med armstöd, de är bara i vägen! Nu kan ni sitta där under parasollet och njuta...när nu sommaren gör en omstart.
Minns med fasa alla prydnadssaker vi hade i barndomshemmet, figuriner och andra som skulle dammas med jämna mellanrum. De enda prydnadssake jag nu har har jag lagt i blomsterkrukorna där de tittar ut mellan bladen!
Ha en fortsatt fin helg! Kram