torsdag 14 januari 2021

DAGBOKSTANKAR + bilder 2019

 Måndagen blev mycket lyckad med en sista cellgiftsbehandling genom den gamla piclinen som aldrig behövdes tas bort. Jag hade undrat lite hur det skulle kännas när den skulle dras ut ur kroppen, men min sköterska Gunnar gjorde det på 2 sekunder - och det kändes inte. Sååå skönt att den är borta nu efter 20 veckor.....

19 januari 2019 fanns det ingen snö alls!

Nu återstår bara några veckor med efterkänningarna, sen är man "fit for fight" igen. Då ska jag först och främst ägna mig åt min onda rygg och smärtorna i benet. Jag har liksom inte orkat med att bry mig så mycket om det annat än att äta värktabletter - och halta mig fram!

I början på februari hade dock snön kommit!

Det gjorde ju inte något heller att vädret var fint, likaså igår med sol och runt +2 grader. Men idag - alltså torsdagen den 14 jan - är det vinter igen. Det har faktiskt snöat hela dagen, men det är nollgradigt så jag tror inte snön kommer ligga så länge. 

I mars upptäckte jag ett kraftigt angrepp av s.k. körkmackar i växthuset. Men det är insekter som inte gör så stor skada, så jag tog bara och kastade ut dom, men dom var många så det tog lite tid. 

Vi var till Hemse på förmiddagen idag, jag skulle till VC för omläggning av op.såret på bröstet och Rolle var och handlade på ICA under tiden. Sen åkte vi hem och gjorde det vi är bäst på; Jag glodde på TV och lite på datorn, Rolle dammsög! 

Jag som alltid tjatar om att våren börjar i mars fick vänta tills i början på april - men då började årstiden med blommor överallt här på Gotland.

Det är så det går till här hemma, jag är slö och lat och Rolle håller på och fixar och donar hela tiden. Känns inte kul, men han kan inte sitta still. Själv kan jag inte göra så mycket på grund av diskbråck och förmodat sönderslitet muskelfäste, samt känningar av cellgiftsbehandlingarna. Men det kommer väl nya roligare tider.....

Som vanligt är jag otroligt snabb på att plantera penséer i alla krukor - och dom är många - utomhus. Och precis som vanligt kom vintern tillbaka i mitten på april!

Just nu tittar Rolle på TV och jag sitter här framför datorn tills Farmen börjar. Jag är enormt förtjust i såna här dokusåpor, men samtidigt undrar jag vad det är för konstiga figurer som är deltagare!? En del av dom verkar aldrig varit på landet en enda gång, så man kan ju undra vad dom har där att göra. 

Första maj 2019 var det "riktig" vår och Santos och jag tog massor av småprommisar. Rolle tog som vanligt den långa som vi kallar "järnvägsrundan" mitt på dagen.

Men dom här figurerna är väl "tv-kåta" och produktionsfolket som väljer ut deltagarna väljer nog såna med flit för att få med några som man kan reta sig på. Men så finns det en del andra - som säkert blir utröstade först -  som verkar veta vad dom håller på med. Jag har redan fått några favoriter faktiskt. Det ska bli kul att se om dom verkligen håller måttet, eller om dom visar sig vara knäppisar dom också!

I mitten på maj började alla mina tulpaner slå ut - helt underbart! Jag älskar tulpaner!!


SUSIE


3 kommentarer:

chica sa...

Susie, fico feliz que tudo tenha dado certo e que não sentiste dor. Lindas as fotos e adorei ver a neve...beijos, chica

Ingrid sa...

Så skönt att cellgiftsbehandlingarna är avklarade. Hoppas att efterverkningarna inte blir så svåra den här gången och att du snart mår bättre igen.
Igår var det verkligen härligt,men så fick man en kalldusch i dag i stället och i morgon väntar ett nationellt isdygn, ett begrepp jag aldrig hört talas om förut. Vi får väl se om det stämmer.
Kram, Ingrid

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Härligt att cellgiftsbehandlingarna är avklarade och piclinen borttagen! Nu får du se framåt. Snö här också och minusgrader, det kommer in snöbyar hela tiden så det blir en del skottning vilket man ju inte är van vid efter den snöfria vintern förra året!

Ha det nu så bra Susie! Njut av att behandlingarna är avklarade, njut av ljuset och att våren väntar en bit därborta!

Kram Anita