fredag 1 januari 2021

2021 - ETT NYTT ÅR...SAMT FREDAGSFRÅGOR

 


...ett år som förhoppningsfullt kan ge oss det vi alla hoppas på. Att pandemin ger med sig, att vi får vara friska och att alla våra nära och kära också kommer att må bra!

Gårdagen blev lika trist som julen. Visserligen hade jag ryckt upp mig lite och lagade en härlig middag; Entrecote med pommes och hemgjord tomatsås & bearniasesås samt lökringar. För många, många år sen så åt vi det på en mysig restaurant, Bavaria, på söder i Stockholm. Den låg på baksidan av skatteskrapan på Götgatan och när vi skulle fira gick vi gärna dit - vi bodde bara fem minuters väg därifrån - och det var alltid samma rätt som gällde.


Den här amaryllisen står i vardagsrummet - och den är jag väldans förtjust i.....

Det började ganska illa, det fanns ingen entrecote kvar när Rolle skulle handla så han köpte ryggbiff istället. Visserligen är väl den inte riktigt känd för att vara världens möraste, men äta den ska man ju kunna göra i alla fall. Trodde vi!Igår skulle det varit lite skumpa, men "lusten" för det infann sig aldrig. 
Så den står kvar i kylskåpet tills bättre dagar.....

 När man skar i biffarna så gick det inte att komma igenom den, så det var bara att byta knivar. Vi trodde naturligtvis att det var ett ställe med senor, så vi fortsatte - men när vi märkte att det inte gick att tugga igenom biffen ens så tröttnade vi. Ärligt talat så har vi ALDRIG ätit sånt segt kött. Så nu ska vi tacka ICA för lånet och ge tillbaka resterna.....En amaryllis som visserligen var tidig och inte så hög och som nu kommer med två nya blomstänglar -
fast det hjälper inte. Jag gillar den inte.....

Eftersom jag verkligen såg fram mot maten - tycker just nu annars att allt smakar beskt och konstigt - blev  jag naturligtvis ledsen. Jag är dock evigt tacksam för att vi inte hade några gäster och att jag gjort mycket pompe och såser - för det blev vår middag! Efteråt skulle vi äta glass, men tappade lusten för mat/glass så hoppade vi över det. 
Senare på kvällen skulle vi äta en liten supé; Varma mackor med olivolja, fikonmarmelad och gorgonzola samt portvin. Nåt som vi brukar älska.....Amaryllis i vas klockan ett på natten.....

Nu blev det inga mackor, lusten för mat hade gått över och istället satt vi oss framför TV´n tills Rolle tröttnade - vilket skit det var, bara en massa repriser - och gick in i sitt musikrum. Redan vid tio låg vi och halv elva snusade jag. Vid tolv hörde jag att granarna hade fest med fyrverkerier men det var absolut inte störande. Dessutom har vi ingen hund som kunde bli rädd längre.....En "fådd" amaryllis!


Vid ettiden vaknade jag av att det lät som om nån tog sig in i huset. Jag förstod dock genast var det var; En stor ytterkruka med den största av Amaryllisarna hade dråsat ner från fönsterbänken i matrummet. Som tur var gick inte krukan sönder, den ramlade på en bänk nedanför, så det var bara att ta rätt på det värsta. Jag knipsade av stänglarna med dom tunga blommorna, fyllde stänglarna med vatten - måsge man göra om dom ska överleva - och satt dom i en vas. Resten; jorden, metallpinnarna och en stor rutten lök (Konstigt eftersom jag vattnat en gång på 3-4 veckor?) fick ligga kvar och det har Rolle tagit hand nu på morgonen.Den här amaryllisen är den som vi fick av Anna och Leo. Den är otroligt vacker och Anna måste ha förstått att jag bara älskar amaryllis. Så stort tack! Tacka även Leo (Santos hundkompis) med en extra godisbit och en klapp, så får vi synas när både jag och pandemin är bättre!!


FEM FRÅGOR EN FREDAG

Elisa är duktig som vanligt och ger oss även i år fem kluriga frågor! Tack!!

  1. Vad var det bästa med det här året? Att det hemska året 2020 är över.....
  2. Vad ser du fram emot med ett nytt år? Att bli frisk!
  3. Vad var din största upptäckt under året? Att jag som är en ganska glad och snäll människa faktiskt har varit riktigt elak, grinig och deppig.....
  4. Hur blev det ett kärleksfullt år? Nej, det blev inte det!
  5. Vad tar du med dig från 2020 in i 2021? Helst ingenting.....

😳

GOTT NYTT ÅR 

önskar

SUSIE & ROLLE


13 kommentarer:

Familjenoe sa...

Hoppas du får ett bättre år i år! Jag väljer att hoppas och tro att 2021 blir bättre för alla överlag ♥️

Klimakteriehäxan sa...

Fantastiska amaryllisar du har!!!
Önskar dig definitivt ett mycket bättre år ... att ha sån otur med köttet, det kan ju förstöra humöret för vem som helst!

Mrs Calloway sa...

så härligt med blommor som lever! alla mina hyacinter, julstjärnor och en amaryllis gjorde gemensam sak och tvärdog på en gång. de var inte kul. fy, för segt, oätligt kött. det ska ni verkligen bära tillbaka. inte kul. hoppas att du och Rolle får ett riktigt gott nytt år!

Ingrid sa...

Vi får verkligen hoppas att det här blir ett bättre år och framför allt att du blir frisk och slipper de här jobbiga behandlingarna.
Ha en Gott Nytt År 2021!
Kram, Ingrid

Bokdamen sa...

Väldigt fina amaryllisar. Köpte ingen i år men julstjärna och den ser inte rolig ut tyvärr, men men har en del andra växter som är hyfsat ok. Håller tummarna för ett bättre 2021, och att du blir frisk. God fortsättning!

Hanneles bokparadis sa...

tråkigt kött är tråkigt, svårt att hitta bra ibland...
Fina blommor, god fortsättning.

Karoleen sa...

Så trist med köttet, riktigt lilla! Det förstör ju hela upplevelsen och gör en trist kväll. Jag hoppas 2021 blir året du får tillbaka din glädje och hälsa 🥰

Paula sa...

Att i din situation med sjukdom och ont tappar humöret ibland är ju fullt förståeligt, det gör vi alla även jag som inget har att skylla på. Det är helt enkelt mänskligt...
Vilken antiklimax med biffen! Förstår precis hur det kändes, köpte en gång en bit biff i vacuumförpackning, när jag öppnade den luktade den inte gott. Sen kom jag ihåg att det kan bero på förpackningen o att man ska lufta köttet en stund. Det gjorde jag men tyckte ändå att en lite sur smak satt kvar även efter stekning, bläää
Nu har vi vänt blad och detta är året när allt ska ställas tillrätta igen, lita på det du!
Kram från pörtet

Ölandsvindar sa...

Vi gick också och lade oss i "förtid" den enda kvällen på året då vi inte saknar våra hundar. Så många nyårsaftnar som vi stängt in oss med fördragna gardiner, alla lampor tända och stereo och TV på högsta ljudnivå + lugnande piller (åt vovven). Bland allt brasilianskt kött på ICA lyckades jag hitta två skivor vacuumförpackad oxfilé från Sverige och de var riktigt bra. Med råstekt potatis, vitlökssmör och sallad blev det riktigt lyckat. Jag är inne på andra varvet knoppar på mina amaryllisar. Inte alla år det blir så bra. En god fortsättning nu. Konstig tid då det man längtar mest efter är två injektioner med vaccin! Kram /Kerstin

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Så trist med köttet. Ryggbiff kan vara jättebra eller jättedålig. Det är vår erfarenhet.
Här var det det en stökig nyårsafton och det har fortsatt. Det är smällare och fyrverkerier långt in på morgontimmarna. Inatt gick sista skottsalvan vid 4-tiden. Och du vet ju hur det är med en skotträdd hund. Lucy har inte ätit på två dagar men för en stund sedan så åt hon äntligen lite mat. Att sova har inte varit att tänka på. Hon har väckt mig hela tiden så jag har suttit och klappat henne. Nu hoppas jag bara att dom där marodörerna slutar med sitt skjutande snart.

Oj, nu kände jag mig gnällig. Nu Susie har vi ett nytt år. Och jag hoppas och tror att det kommer att bli ett bra år. Du kommer att bli frisk. Vi kommer få vaccin och framåt sommaren ska du se att det börjar bli mer normalt igen. Du kommer att njuta av dina blommor och växthuset. Bada i poolen. Åka på utflykter!

En god fortsättning på 2021 till dig och Rolle!
Kram Anita

Kina sa...

Jag tror absolut inte att du har varit en grinig och elak människa, Susie. Men däremot deppig och det med all anledning! Det är det många som blivit fast vi varit helt friska. Men nu kan det bara bli bättre! Och jag hoppas innerligt att du ska bli frisk och pigg, så allt känns positivt igen! Var rädd om dig och om Rolle! God fortsättning och kram!

Lena i Wales sa...

Önskar dig ett betydligt bättre 2021!
Vad tråkigt när man får dålig kvalité på köttet, det förstör så mycket. Bra att ni tar tillbaka det.

Hannas krypin sa...

Vad tråkigt att inget blev som du tänkt dig med nyår. Jag hoppas att du får ett bättre 2021 och kan lämna skruttåret 2020 bakom dig.