fredag 25 december 2020

FEM EN FREDAG & JUL...

...som inte blev som en vanlig jul precis. "So far" har den lilla julmaten jag gjorde inte smakat nåt gott, dessutom så har det varit otroligt trist eftersom jag mått dåligt hela tiden. Man orkar liksom inte hålla humöret uppe på topp då.


Och det är trots att Rolle faktiskt juldekorerade för första gången! Helt otroligt!! Jag blev faktiskt helt chockad när jag kom ut i matrummet/köket och såg allt han hade tagit fram från julskåpet. Så gulligt!!! 


För att vi åtminstone skulle få en bra början på julen så bestämde jag att vi skulle äta en del av julmaten redan till lunch så jag skulle få i mig nått senare utan att må alltför illa. 


Det blev ägghalvor med majonnäs och löjrom på, samt 3 sorts sill; Färdigköpt sill i senapssås (som Rolle gillar), sill i mandarin & peppar (som jag ville vi skulle testa) och så min egna dillsill - vilken visade sig vara den enda jag kunde äta. Den var riktigt god och tog faktiskt slut, hade inte gjort så mycket - och Rolle älskar sill.....


I hallen hade jag "pyntat" lite innan julen, men det kändes faktiskt jättetrist att vi inte hade några gäster i år. Så nåt större jobb hade jag inte lagt ner, ingen skulle ju se nåt


Vi hade skickat 50 julkort i år precis som vanligt och vi har väl fått c:a 25 som jag hade hängt på sin vanliga plats. Under dagen ringde det däremot en massa vänner som vi skickat julkort till, men som själva valde att ringa istället. Mycket trevligt!


Som synes på lunchbordet så var det lättöl och läsk som gällde - faktiskt även till middagen - så vi var väl kanske inte så där jätteuppspelta. Julmiddagen bestod av Janssons (som vi inte åt nåt av utan sparade till lunchen idag) samt hemgjorda köttbullar, skinka, rödbetssallad och hemgjord cole slaw. Jag petade i mig lite men Rolle åt massor - med kokt potatis förstås. Har väl aldrig haft eller ens sett ett sånt ynkligt julbord.....


Vi avslutade sen kvällen framför TV´n med att äta var sina 2 kex med Stilton och ett litet glas portvin och packade upp klapparna vi fått. Riktigt trevligt, men det smakade inte gott tyvärr. Sen såg vi en del av Gudfadern 3 tills vi tröttnade vid tio (spelade in resten) och gick och la oss. Har aldrig avslutat en julafton så tidigt!


Idag har vi roat oss med att se slutet på Gudfadern, äta upp Janssons och sen se lite annat på TV. Men...jag väcktes på morgonen av Rolle med den allra bästa julsången "Mer Jul" och massor av tända ljus och så var det alldeles vitt ute! Den första snön för hela säsongen hade kommit - och mycket blev det eftersom det har snöat hela dagen!!


Jämför bilden ovan med den i min header och dom andra bilderna. Då var det grön jul, som jag i och för sig föredrar. Det blir så hemskt halt ute och jag har aldrig - ja, i alla fall inte sen barnsben - varit förtjust i snö!

FEM FRÅGOR EN FREDAG

Elisas frågor den här veckan var kanske inte så roliga för mig just i år. Men jag svarade på dom så gott jag kunde!


  1. Hur blev julen som den brukar vara? Se ovan...
  2. Vad hände i år som inte hände förra julen? Se ovan...
  3. Vad tittar du på varje jul? Brukar normalt inte titta på nåt alls eftersom vi brukar ha gäster, men i år blev det en hel del - även Disney för första gången på massor av år.
  4. Hur spenderar du helst juldagarna? Normalt när vi hade hund och man var frisk så blev det många och långa prommisar.
  5. Vad är det godaste på julen? I år var det ägghalvor med majo & löjrom...annars brukar det vara lutfisk som jag får äta alldeles själv. Rolle tycker att det t.o.m. luktar otäckt!SUSIE

9 kommentarer:

Robert W sa...

Har det snöat på Gotland? Jag bor utanför Karlstad och här har det inte snöat. Det var vitt på gräsmattan, men det var frost.

Kina sa...

Ni verkar så samspelta din Rolle och du. Det är fint! Ta vara på varandra och tag det med ro. Det kommer bättre tider! Kram!

Hanneles bokparadis sa...

Så julvackert ni har det, lutfisk luktar illa... har försökt laga till maken, gör inte om det... God fortsättning!

Mrs Calloway sa...

synd att inte kunna njuta av julmaten. coleslaw som är så gott. och Jansson. maken gillar också senapssill. jag vill bara ha Brantevikssill. hoppas att du snart mår bättre. god fortsättning på julen!

Klimakteriehäxan sa...

Delar din makes aversion mot lutfisk, ser fram emot julsillen som vi ännu inte gett oss på! Du har verkligen hand med amaryllisar, det syns!
Hoppas du mår bättre snart!

Paula sa...

Håller med Rolle, lutfisk luktar äckligt. När vi hade julbord på värdshuset vi drev för en massa år sedan, konstaterade vi redan vid första sittningen att lukten av lutfisk spred sig som en löpeld i restaurangen, fy bubblan. Då valde vi att handla micro-lutfisk! Vi gjorde alltså ingen fisk i förväg till buffen utan ville någon ha lutfisk fick de säga till. Då slängde vi in en portion i micron samtidigt som vi värmde upp såsen, haha
Det är väl inte konstigt att inget smakade när du är mitt uppe i en strålbehandling. Snart kommer smaken åter och du kommer att njuta av en god måltid igen. Blir alldeles rörd när jag ser hur fint Rolle har dukat! Fantastiskt stämningsfullt och vackert har ni därhemma, hoppas du snart mår bättre!

Rosor och ruiner sa...

Här snöade det med, men det låg inte kvar länge. Tråkigt att inte maten smakar!
Ta hand om varandra!
Kram o god (bättre) fortsättning! 🎄

Ingrid sa...

Jag fick minsann lutfisk, fast inte på julafton, men vad gjorde det.
Ha en bra fortsättning på helgerna!
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Så fin och omtänksam Rolle är och gör det så fint för er.
En vit jul blev det trots allt, underbart.
Sköt om er och god fortsättning!