onsdag 4 november 2020

PÅ VIFT IGEN

 

Igår var det "vårdcentraldag" i Hemse;  Alltså omläggning av min picline (infart) på armen, blodprov inför cellgiftet på torsdag taget från densamma, samt omläggning av bröstet. Allt gick bra och det ser ut som om op.såret håller på att läka lite.....

Ett favoritställe på Grötlingboudd. Fast ladan som hör till är vackrare, men jag glömde ta kort på den. Men läget är nog det allra bästa, huset ligger för sig själv och sen kan man gå rätt fram bakom huset så kommer man ner till havet. Wow!

Men det var också ett fantastiskt fint väder, hela +13 grader och vindstilla, så Rolle handlade medan jag var på VC. Sen åkte vi hem och käkade lunch och så åkte vi ut igen. OK, det var bara ett par dagar sen den förra långa bilutflykten norröver, men nu tog vi en lite kortare söderut - eller rättare sagt mot sydöstra kusten; Grötlingboudd och Nybro bad - ett riktigt favoritområde.



Nu var det ett tag sen vi var här och det hade hänt en hel del. Det fanns en toa vid parkeringen - det tackar säkert många för - och för oss äldre och handikappade hade man fixat till en fin liten gångväg fram till piren.



Men det allra bästa var att nedgången i vattnet var flyttad och därmed iordninggjord. Den låg tidigare allra längst ut på piren, nu ett tiotal meter längre in - med nytt räckte och ny gjuten gångbana ner i vattnet.  Hur djupt det är där vet jag inte, tidigare gick vattnet till bröstet. Perfekt! Och jag tror inte att det är så mycket grundare här!!

När vi åkte hit tidigare och badade så knöt vi alltid fast Penny (vår förra hund) vid stolpen med "frälsarkransen" längst ut och sen kunde man bada i lugn och ro. Santos däremot fick aldrig vara med här, vi skaffade ju vår lilla pool och badade hemma och tog alltmer sällan några "vilda bad".

På vägen tillbaka så var det massor av små fält och där blommade det för fullt. Fråga mig inte vad det är för blommor, dom var betydligt större än bellis - men nån typ av ogräs är det helt klart! Fast vackert!!

Sen hade det ju byggts en del på udden, bl.a. det här huset som var i min stil och vars "trädgård" faktiskt såg väldigt annorlunda ut!

Nästan hela planen framför var belagt med grus och så fanns det lite murar framför huset och en del dekorationer. Rolle var fräck och körde in en bit på tomten för att jag skulle få några närbilder.

Och just nu är det säkert lättskött - och faktiskt riktigt snyggt - men med tiden kommer ogräset att ta sig upp genom gruset och nog är det lite trist att inte få nåt grönt att vila ögonen på.....!?

Efter den här "lilla" bilturen - tog bara ett par timmar - så åkte vi hem för att njuta av middagen. En hemgjord pizza med en härlig rotfruktssallad till!

SUSIE





3 kommentarer:

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Vilka härliga bilder Susie! Dom ner mot vattnet är ju bara så fina! Och så glad jag blir att du orkat vara ute och gå lite. Och att såret börjar läka. Undrar vad det är för vita blommor som blommar. Ser riktigt sommarlikt ut om det inte vore för det gula trädet som skymtar därborta. Och huset med gruset. På den nedersta bilden ser det ut som om det är snö.

Ha det bra nu och lycka till med cellgiftsbehandlingen imorgon!
Kram Anita

chica sa...

Que bom tudo deu certo lá na casa de saúde... E valei o passeio de onde trouxeste lindíssimas fotos.Adorei! beijos, chica

Lena i Wales sa...

Skönt att det gick bra på vårdcentralen och hoppas det går bra idag också.
fin liten utflykt, viktigt att komma ut lite. Känner av lockdown här nu.
Lycka till och sköt om dig!