fredag 13 november 2020

FEM FREDAGSFRÅGOR

 Det är verkligen fel dag att få ett sånt här trevligt ämne! Fredagen den 13:e!! Fast det brukar oftast inte betyda så mycket - för egentligen är jag inte skrockfull.....


Jag börjar direkt på med att svara på frågorna som Elisa har ställt den här veckan:

  1. När behövde du senast hjälp med något?

Varje dag behöver jag hjälp med att duka av och ta hand om disken – fast det kanske jag egentligen inte absolut behöver - men det är väldans skönt att Rolle gör det!

  1. Inom vilket område är du den som hjälper andra?

När det gäller trädgårdsdesign och växtskötsel har jag hjälpt ett antal vänner och bekanta under åren, samt likadant när det gäller att rita och designa kök vid ombyggnad.

  1. Vad skulle gå bättre om du inte gjorde det själv?

Det jag inte gillar och därmed inte gör bra, det gör jag inte. Alltså har jag inte nåt sånt problem!

  1. Brukar du ta hjälp av dina grannar?

Det är inte ofta men förr när vår ”hustomte” Erik levde så fick han hjälpa oss med massor av stora tunga trädgårdsjobb som att ta ner träd, ta bort stubbar osv. Sen har hans son Johan och hans fru hjälpt oss att få in den nya torktumlaren i vår lilla tvättstuga. Den var alldeles för tung för oss två.

  1. Vad hjälpte du oftast till med hemma som liten?

           Jag fick alltid vara med och laga mat hemma. Mamma var en mycket duktig matlagare, vilket                        gjorde att jag lärde mig alla grunder. Så när jag började i skolan och man skulle börja lära sig,                        då kunde jag redan laga mat!

😁

Gårdagen spenderades i Visby på lasarettets onkologavdelning där jag skulle få min 8:e cellgiftsbehandling plus att en syster från bröstavdelningen skulle kolla in mitt oläkta bröst. Ompysslingen fungerade alldeles perfekt som vanligt, men tyvärr är inte bröstet perfekt ännu efter 4,5 månad. Men det ser bättre ut och hålan som är kvar minskar för varje vecka. Får trösta mig med det.....

Gulststammig bambu -  Semurandinaria fastuosa `Viridis´. 

Jag beklagade mig för att jag får sån hemsk halsbränna, så nu har jag fått medicin mot magkatarr som ska hjälpa mig innan jag får katarr. Kan nämligen utveckla sig till magsår och dessutom vara svårt att bli av med. Efter att fått snackat med trevlig personal ett par timmar och sen på kvällen ha ett långt samtal med min kusin Monica i Stockholm så mådde jag riktigt bra och var dessutom på ett strålande humör. Det var ett tag sen.....Det här är egentligen nåt jag skulle ägna mig åt idag, men det får bli nåt annat istället.....

Vi kom inte hem förrän klockan redan var halv fem så jag var lite trött och ville inte göra nåt avancerat till middagen utan komma undan så lätt som möjligt. Alltså tog jag fram lite Annas frysta köttbullar (kvar efter Santos) och så stekte jag dom och gjorde en tomatsås. Rolle skalade potatis medan jag gjorde couscous till mig. Det knäppa var att ni vi började äta var den här simpla rätten det absolut godaste jag ätit på hela veckan. Smakade nämligen riktigt gott och precis som det ska! Allt brukar ju annars smaka illa eller konstigt just nu.....
Alltså ägnar jag mej idag åt att inte göra nåt nyttigt alls.....

Men...idag är det tillbaka till det illasmakande läget igen efter cellgiftet igår, så vad vi ska ha till middag återstår att se. Har en stor bit fläskytterfilé, en stor bit varmrökt lax, massor med lövbiff och sen finns det en hel del kvar i frysen också. 

Redan vid fyra börjar det mörkna nu, så vid halv fem var det nästan helt mörkt.

Nu är det bara en gång till, på torsdag, med det här cellgiftet. Sen blir det 3 gånger till med en annan sort och då ska det vara 3 veckor mellan varje gång. Jag är lite rädd för att jag kommer reagera ännu mer, att den sorten är mycket starkare. Varför skulle man annars behöva vila 3 veckor mellan varje behandling!? 😩

Trevlig helg!
SUSIE
6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag lagade också mat hemma, mor jobbade i vår affär.

Mrs Calloway sa...

alla reagerar ju olika på olika behandlingar. det måste ju inte nödvändigtvis vara så att du kommer att må illa av det starkare cellgiftet. försök att inte må illa i förväg. lättare sagt än gjort, så klart. kan tänka mig att du hjälper folk med deras trädgårdar. fantastiskt att kunna designa kök!

Geddfish ♥ sa...

Trevligt hos dig. Synd bara med dina behandlingar, men får tro på det goda, att det hjälper dig!
Varm kram och tänk dig en trevlig dag!

Ingrid sa...

Så bra att din mamma lärde dig laga mat. Min mamma var väldigt duktig sömmerska, men inte lärde jag mig sy. Det gjorde ju hon så bra!
Hoppas att det kommer att gå bra med det nya cellgifter.
Styrkekram, Ingrid

Kina sa...

Det är ju lite mysigt det där med att hjälpas åt också! Vad härligt att köttbullarna smakade bra. Det är som när man är på fjället och gör i ordning påsmaten och tycker det smakar underbart! Hemma skulle man inte ens äta den! Så mycket beror på omständigheterna. Lycka till med dina behandlingar. Njut så mycket du kan mellan gångerna! Kram!

Paula sa...

Så träligt när inte maten smakar. Men det är bra att du vet orsaken och att aptiten kommer tillbaka så småningom när behandlingarna är färdiga.
Diska är så tråkigt, men nu har jag kommit så långt att jag diskar varje dag...Att du hjälper din omgivning med trädgårdstips är väl ingen världsnyhet! Jag lagade inte mat som barn, mormor bodde med mamma och mig och det var hennes mat som gällde! Men jag lärde mig när jag flyttade hemifrån.
Ha en fin fortsättning på helgen och må så gott