fredag 27 november 2020

FEM EN FREDAG/DAGBOK

 Det tog sin lilla tid att klura ut svaren på Elisas frågor. Mycket är ju nytt i vårt hem, om man nu ska räkna in saker köpta/gjorda sen vi flyttade hit till ön. Fast när jag tänkte efter kom jag på att 17 år - ja, vi har nu bott så otroligt länge här - gör ju så saker och ting inte längre räknas som nytt precis!?

  1. Vad är nytt i ditt hem? Böcker - det följer alltid med hem en massa när vi varit i Visby. Rolle passar på att besöka loppisar medan jag ligger och får cellgift. Fast nya är dom ju inte direkt.....
  2. Vad är äldst i ditt hem? Måste vara det skåp vi har mellan sov-, gäst- och badrum. Det är ett gammalt bokskåp i ek med glasdörrar som man kan dra ut och fälla ner. Rolles föräldrar köpte det billigt på en auktion på landet. Ingen ville ha det för det var smutsigt och otroligt tungt. Folket blev lite snopna när dom upptäckte att det gick att dela det i sektioner - och om dom sen hade sett det när Rolles mamma hade gjort rent det, lutat av det, behandlat det och dessutom målat det inuti hade dom blivit ännu mer imponerade. T.o.m. vi som egentligen inte gillar gammalt älskar det och kommer inte sälja det, trots att vi blivit erbjudna massor av pengar för det!
  3. Vad skulle behöva bytas ut? Sängarna i sovrummet. Inte för att det egentligen skulle behövas, men jag skulle vilja ha såna där som man elektriskt kan ändra ställningar med (har förmodligen blivit lite bortskämd nu när man legat i såna på sjukhuset). Men eftersom jag inte kan tänka mig smalare än 105 cm så är dom extremt dyra så vi får väl se om jag kan övertala gubben.....
  4. Vad fattas som egentligen ”ska” finnas i ett hem? En kaffemaskin - vi dricker inte kaffe och vi bjuder aldrig på det heller. Om vi har övernattande gäster så har dom lärt sig att ta med kaffe och koka själva!
  5. Vad önskar du fanns i ditt hem? Gäster, speciellt nu över jul och nyår!!

💖

DAGBOK

Först kan jag tala om att telefonsamtalet med min onkologläkare gick väldans bra. Han trodde dessutom att det var personalen - inte jag - som hade bestämt att det skulle bli i telefon istället för ett onödigt besök. *fniss*

Däremot ville han att jag skulle komma för min nya behandling redan som igår. Jag hade hoppats på ett par veckors uppehåll så kroppen kunde hämta sig ordentligt, men med tanke på jul/nyår så ville han klämma in två behandlingar av det nya cellgiftet. 

Han var också lite orolig för att mitt bröst inte läker, alternativet är att ta bort det helt och hållet - vilket jag känner mig extremt orolig för. Ska jag då få ett jättesår som aldrig kommer att läka.....vet inte riktigt hur han tänkt sig det!? 

Men det får jag grubbla över när alla cellgiftsbehandlingar är över och man ser hur såret har reagerat. Det blir alltså två till som kommer att ske med 3 veckors mellanrum, nästa är den 17/12 så nån gång i januari blir den sista. Därefter kommer jag få vila ett tag förhoppningsvis och sen så ska det bli strålning i Stockholm. Det senare ser jag inte fram mot alls. Åka till storstan mitt i snöiga vintern är inte kul!Så igår var jag alltså till sjukan och allt gick som vanligt bra. Kunde t.o.m. halta mig fram i korridoren utan käppar och utan att åka rullstol. Rolle erbjöd sig att skjutsa in mig, men jag tackade nej. 

Syrran från bröstavdelningen var där och la om bröstet som hade läckt en del - inte så bra. Eftersom klockan var 11.00 när vi satte igång så sa jag till Rolle att åka och äta, han blir nästan "sjuk" om han inte får mat vi den tiden. Han hade också varit och handlat, så det enda vi skulle göra var att åka till Linds Handelsträdgård och hämta blommor som han hade fått. Klockan var nu framåt halv två så nu började jag bli lite sugen och eftersom jag hade läst annonser om att Linds hade börjat servera både kaffe, mat och vin (!?) så passade jag på att beställa ett smörrebröd. Det var grillad Levainbröd med rödbetsgravad lax och kostade 69:-. Och visst var det gott, men mackan var 6 x 6 cm!? 

Jag har aldrig sett ett smörrebröd så litet. Brödet var dessutom grillat tidigare - kanske redan flera timmar innan lunch - och med en cola zero till gick det hela på 98:-.  Nej, det stället kommer jag aldrig äta på nån mer gång! Det var bara att åka hem och göra ett par räkmackor till väldigt sen lunch, så middagen blev nåt riktigt sent och simpelt.Blommorna han fått av Eva & Rolf i Småland var dock otroligt fina så köpa växter hos Linds kommer jag göra i fortsättningen. 
Natten har varit lite jobbig, jag har reagerat lite på det här nya cellgiftet. Samt att jag fortfarande har ont i höften/benet. Kommer hålla i sig länge enligt sjukhuspersonalen.....Men det går nog över under veckorna som kommer!

SUSIE

12 kommentarer:

Boklysten sa...

Vilket härligt skåp! Kan verkligen rekommendera en ställbar säng de är underbara. Det bästa är nog faktiskt att även om min är i standardstorlek så upplever jag den som bredare än en vanlig säng.

Hanneles bokparadis sa...

jag köper också begagnade böcker eller lånar på biblioteket

Geddfish ♥ sa...

För två år sen bestämde jag mig för att köpa en ställbar batteridriven säng, det bästa jag gjort!
Jag har bara normalstorlek men har så gott om plats. Jag inte bara höja nacken utan även fötterna, så himla gott för ryggen. Dyrt, men det var jag värd. Sa Gerd.
Kram!

Mrs Calloway sa...

på julen ska en vara många och i olika åldrar. men så blir det inte i år. lycka till med cellgiftsbehandlingen

Paula sa...

Som du får kämpa, inget är gratis, sannerligen! Kan inte såret läka så du får ett bekymmer mindre! I övrigt är det väl bara att rätta sig efter vad specialister säger, inte mycket val där. Men varför måste du till Stockholm, vad är det dom inte kan göra på öjn?
Finns det 210 cm säng? Har jag aldrig sett, annat än i USA där queen size och king size var så stora så man inte ens nuddade varandras händer när de var utsträckta! Jag delar min 90säng med en hund och två katter, katterna brukar tack o lov flytta sig under natten, annars kan man ju inte ens vända sig i sängen...
Fortsatt fin adventshelg! Kram

tanthuset.blogg.se sa...

Förstår att ni är glada över skåpet, så vackert det är <3 Önskar dig en fin söndag nu Susie! Kram!

Linda sa...

Så fina blommor du fotograferat och ja, gäster är ju alltid trevligt..

Lena i Wales sa...

Alltid roligt med dessa frågor och svar.
Här är en normal dubbelsäng 138 cm bred och 190 cm lång. Skillnad!
Trevlig advent!

Karoleen sa...

Vackert skåp och härligt att höra att det går bra med cellgifterna.

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Oj, har du redan fått din första behandling med det nya cellgiftet. Hoppas innerligt du mår bra. Det lät inte alls roligt med att operera bort bröstet. Nu håller vi istället tummarna för att det fortsätter läka. Hm, 98 kr för den måltiden lät lite väl häftigt. Men bra att du känner att du kan äta. Blommorna var väldigt fina, det är nog det dom ska ägna sig åt på Linds :)

Kram Anita

Kina sa...

Vilket fint skåp! Du kämpar verkligen på! Men det kanske är bra att ta två behandlingar inpå varandra, för då kanske du kan få ta det lungt ett tag sedan. Var rädd om dig! (och om Rolle)

Mrs Calloway sa...

jag gillar John le Carrés agentfilmer trots att jag tappar tråden nästan med en gång. jag skulle inte passa som spion eller agent och än mindre som dubbelagent. Alec Guinness var verkligen en fantastisk skådespelare.
du är verkligen en riktig kämpe! jag gillar också lutfisk som den enda i familjen. alltså blir det ingen lutfisk