fredag 14 augusti 2020

FEM FRÅGOR EN FREDAG

Idag har jag äntligen hämtat mig så pass att jag kan svara på Elisas frågor. Så här följer dom och mina svar:

 * Vilka fem platser har du besökt i sommar?

Visby Lasarett.....på fem avdelningar; Bröstavdelningen, Akuten, Kirurgavdelningen, Operationsavdelningen, Provtagningsavdelningen - och i nästa vecka blir det också Onkologen.

* Vilka fyra saker har du alltid med dig?

Min gubbe, min hund, plånbok, nycklar, samt (försöker iaf att få med mig) mobilen - samt en deckare om man får vänta i bilen eller på sjukhuspersonal. Men i torsdags natt när jag opererades akut och sen fick ligga kvar, då hade jag glömt deckaren. Typiskt!

* Vilka tre maträtter går på repeat hemma hos dig?

Varma mackor med tomat, skinka, banan och ost. Teriyakimarinerade och pankopanerade stekta kycklingfilébitar (vilket vi åt på altanen ikväll). Färska kräftor!

* Vilka två saker skulle du ta med till en öde ö?

Min käre gubbe samt en mobilt uppkopplad och uppladdad dator.

* Vad är en favoritsak i ditt hem?

Huset, läget, tomten – ja allt faktiskt!

 * * * 

Efter den akuta operationen i torsdags fick jag ett dränage i bröstet. Och det har jag fortfarande kvar. Trodde att det skulle tas bort igår, men det hade kommit en massa sårvätska i påsen så nu ska vi avvakta tills den 19 augusti. då ska jag både till onkologen samt tillbaka till bröstavdelningen.  Det är tur att personalen är så underbart trevliga, dom är helt fantastiska! 

 

Op.såret såg väldigt bra ut - ända tills läkaren upptäckte att ett stygn hade släppt och där var det helt oläkt under.  Ja, jo jag vet - jag har dåligt läkkött. Till skillnad mot Rolle som när han fått nåt litet sår läker ihop på några dagar. Han brukar alltid skoja och säga att han behöver en kork i den nedre delen av kroppen..... *fniss*

 

Det är konstigt, men igår var det faktiskt jag som inte ville ta bort dränaget. Man kan ju tycka att det är jobbigt att ha det, men jag har ju varit med om att läcka sårvätska i 2 (!) år - så jag tycker det är skönt att slippa byta kläder och tvätta flera gånger per dygn. Läkaren var lite tveksam om hur dom skulle göra så jag sa ifrån, låt det sitta kvar!


Men över till roligare ämne; Trädgården! Jag har en dahlia som har vuxit och vuxit, men några blomknopp har inte synts till. Förrän idag! Den drogs upp i växthuset, placerades ut tidigt i våras och lindades in i tyg - men frös trots det. Sen har den alltså inte haft en enda knopp.....men nu har jag sett massor av små, så det tar väl ett tag innan dom slår ut!

Idag har jag klippt gräset på "innertomten", både fram och baksida. Det såg inte ut att behövas - trots att jag inte klippt sen innan min operation den 7/7. Det var bara ogräs som har växt. det har varit alltför torrt. Det trista just nu är att det inte är mycket som blommar längre, i pallkragarna t.ex. hittade jag en enda blomma.....


Jo, den fantastiska lavendeln blommor som tur är. Den är en otrolig fjärils- och bimagnet så det är riktigt kul att sitta på bänken bredvid den och studera dom små krypen.....

Förutom att jag klippt gräset så har Rolle inte gjort annat än jobbat, jobbat, jobbat i trädgården.
Det finns ju hur mycket ogräs som helst att rensa bort, vilket han numera ser och retar sig på (härligt).


Sista dagarna har han rensat rosenspaljérabatten samt den lilla rabatten med alunrot i förträdgården som var överfull av allt möjligt elakt; Brännässlor, maskrosor och inte minst salmbärsrevor. Dom är faktiskt värst! Försöker man ta bort dom går dom av och det blir istället 2-5 nya revor - och så är dom taggiga!


Där den lilla pagodkornellen växte hade jag stora problem med vad vi skulle ha istället. Sätta nåt nytt litet träd ville jag inte, jag vill faktiskt hinna med att se plantorna uppväxta!
 Alltså blev det så att vi flyttade dit ett skott från en av dom rödbladiga smällspireorna och sen satt jag (jag pekade, Rolle grävde) 8 st blåblommiga nävor Rozanne runt om. Blir nog fint redan i år, dom blommar faktiskt från juni t.o.m. september!

Här är nog det enda i trädgården som blommar fint just nu och dessutom i mina älsklingsfärger; Karmosin och blålila!

SUSIE


13 kommentarer:

Mrs Calloway sa...

så fina trädgårdsbilder! nej, nu är det inte mycket kvar som blommar mer än ett par tappra rosenbuskar. rosorna har annars varit helt fantastiska i år.
lycka till med sjukhusbesöken nästa vecka. det betyder mycket att en känner sig välkommen och blir väl omhändertagen

Geddfish ♥ sa...

Du har ju en underbar trädgård och en gullig gubbe, så jag önskar dig fina träffpunkter i allt.
Lycka till med dina undersökningar. Varm kram, Gerd

Ingmarie We sa...

Hoppas att allt bli bra med dig Susie! Du har verkligen varit igenom så mycket. En fin trädgård har ni verkligen.

Hanneles bokparadis sa...

underbar trädgård, låter tufft med alla sjukhusbesök.

Paula sa...

Men usch så många motgångar du haft, nu får det vara nog! Förstår att du läker bäst i din trädgård därhemma, bättre terapi finns inte. Tror du ska hålla dig från den öde ön, fast du kanske kunde hitta spännande frön att ta med dig hem.
Sköt om dig och jag håller tummarna för att läkningen går bra nu. Trevlig helg

Marlise sa...

Blir frisk snart för dig
Hälsningar från Eifel Marlise

Kina sa...

Att ha en fin trädgård att påta i måste vara en lisa för både kropp och själ, och en god hjälp i ditt tillfrisknande. Ha det gott!

Helén sa...

Så jobbigt det låter med en massa sjukhusbesök och akut operation. Jag hoppas du snart blir bättre. Trädgården ser fantastisk ut och en trädgård kan verkligen vara den bästa terapin.

Ingrid sa...

Jag hade så fina dahlior, som ser väldigt eländiga ut nu. Tvestjärtarna äter sönder dem totalt. Varför finns de äckliga djuren egentligen!
Hoppas att såret läker så att du slipper det där dränaget snart.
Kram, Ingrid

Bokdamen sa...

Så härliga bilder, trädgård och blommor! Jobbigt med så mycket sjukhusbesök, hoppas att du snart blir bättre!

tanthuset.blogg.se sa...

Du har verkligen haft och har, en tuff sommar i år! Lycka till med läkandet nu!
Man kunde ju tro att den varma sommaren skulle vara gynnsam för växterna men så är det ju inte....ja för vissa kanske! Ändå har ni en så vacker trädgård, men så ligger det oerhört mycket arbete bakom också!
Nu håller jag tummen för dig, kram!

Lena i Wales sa...

Vad jobbigt det måste vara för dig med dessa komplikationer. Önskar dej det bästa!
Fint i din trädgård, något att njuta av.
Sköt om dig!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Hm, har visst missat det här inlägget från dig. Så fin dahlian är. Över huvud taget fina bilder från trädgården. Idag är det tisdag och det har gått några dagar sedan ditt inlägg. Ser att du ska till sjukhuset igen imorgon. Jag hoppas att såret läker, att du kanske blir av med dränaget. Men jag förstår att du ville ha det kvar förra gången du var på sjukhuset. Minns ju ditt elände förra gången.

Hoppas, hoppas det går bra imorgon! Håller tummarna!

Kram Anita