tisdag 4 augusti 2020

BESVIKELSE

Jag var ju rätt hoppfull när jag skrev i bloggen den 30 juli. Då trodde jag att jag att inom ett par veckor skulle kunna bada i poolen, för såren höll på att läka ihop helt. 

Augusti 2018.

Det var endast en liten fläck mitt på bröstet som fortfarande var öppen. Men det var ingen infektion.....då!
Så i söndags eftermiddag när vi satt och tittade på Formula One så tyckte jag att det luktade lite konstigt - om mig! Och visst var det så. Alltså fick jag ta bort alla bandage och då visade det sig att "fläcken" varade något otroligt!!


Men med en händig och ordentlig gubbe som har bacillskräck och som skött mig tidigare, så fick vi till ett nytt bandage (det är tur att man sparat en massa). Först tvättade han såret med vatten, torkade försiktigt och sen packade vi in bröstet med massor av sterila kompresser samt lite andra saker som jag hade sen tidigare.


Sen ringde jag faktiskt till sjukvårdsupplysningen och kollade vad jag skulle göra; Skulle jag åka in till lasarettet direkt, skulle jag åka till VC dagen efter eller skulle jag avvakta tills idag då jag hade fått en tid till 13.45 för omläggning. Sjuksköterskan kollade om jag haft feber och tyckte sen att jag kunde avvakta tills igår.


Sagt och gjort, bokade in en ny tid hos distriktssjuksköterskan igår, men fick besked om att jag måste träffa en läkare - vilket jag alltså gjorde. Anledningen till det var att jag förmodligen måste få stark antibiotika, vilket jag fick och alltså nu har ätit två gånger. Igår och i morse.
Sen packade två sjuksköterskor in mig med massor av bandage eftersom det rann hejdlöst från såret. Så nu oroar jag mig för att det kommer rinna sårvätska från bröstet i 2 år! Det var ju det som hände i magen efter förra operationen!! Då bryter jag ihop.....


Om tio minuter så ska jag göra mig iordning, byta kläder och så klockan 13.30 åker vi till Hemse igen. Rolle ska till återvinningen, samt handla lite trädgårdsättika - men vi behöver inte handla nån mat, det finns hemma.


Idag var vi tvungna att slå på vattenspridaren som får stå 1,5 timme på varje ställe (vi har egen
brunn). Sen flyttar  jag den så att den lappar över halva det första stället. Så nu ska "långrabatten" och "pallkragsrabatterna" få riktigt ordentligt med vatten.
Vi stänger sen av vattnet först när vi åker hemifrån halv två. Växterna - alltså både perenner, buskar och träd håller nämligen på att dö!SUSIE


6 kommentarer:

chica sa...

Lindas flores. Tua decepção, triste! Mas logo chegará o dia em que poderás nadas, te banhar na piscina! Boa consulta, fica bem! chica

Ingrid sa...

Så tråkigt att den där fläcken ställer till det så att du inte kan få bada. Nu ska det ju dessutom bli ordentlig högsommarvärme igen.
Ja nu behöver man vattna. Jag ska dra upp slangen i kväll tänkte jag och ge rabatterna en ordentlig omgång. Vi har ju inte bevattningsförbud i Klinte eftersom vi får vatten från bräckvattenverket.
Krya på dig!
Kram, Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Nääää, nu blev jag lite ledsen faktiskt....men jag håller tummen HÅRT för att det ska funka med antibiotikan så allt blir bättre! <3
Kunde jag så skulle jag skicka regn till er, fast det är kanske för sent?? Här är så blött i jorden så att jag måste börja ta upp potatisen innan den ruttnar :(
Ha det nu så gott du kan, kram på dig!

Lena i Wales sa...

Ett bakslag du verkligen inte behövde. Hoppas antibiotikan verkar. Känner med dej.
Kram!

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Neeeej! Usch så trist att läsa. Men jag hoppas att antibiotikan hjälper. Och det kommer säkert inte att bli samma upprepning som när det rann från såret i magen. Men det är ju så typiskt. När allt annat läkt så bra varför ska det då vara ett sår som inte läker. Håller tummarna för att du mår bättre idag! Och kan njuta av det fina vädret även om du inte kan bada.

Kram Anita

Pheobe Faith sa...

Ja, jag kan acceptera det faktum att vissa så kallade Stavehjul är SCAM, för jag har fallit ett offer för några veckor sedan eftersom jag var så angelägen om att få min kärleksman Sjostrome tillbaka, hur vet jag att vissa kärlekstjänster är bedrägeri är detta; när du börjar kommunicera med dem via e-post eller telefon WhatsApp-nummer, och det finns inga bevis för att ditt arbete har utförts antingen genom att visa dig foton av tvärsnitt i deras tempel under förfarandet för kärleksskrivning eller om du ber kärleksstämman säga till dig vad du ska göra hemma, kärlek stavning förfarande måste vara praktiska säga incantation böner också i ditt eget personliga lediga utrymme hemma
Dr.Oduduwa kärlek stavhjul är verklig eftersom han kommer att berätta för dig hur du gör kärlek stav på egen hand på ditt hem fria utrymme på natten när alla andra sover i ditt hus då Dr.Oduduwa kommer att ge dig instruktioner om hur du gör älskar stavarbete på egen hand utan att störa eller be om mer pengar.
det här är hur man kan skilja från falska kärlek stavhjul och en riktigt bra fungerande kärlek stavhjul som fungerar bra. Jag upptäcker det här själv och det fungerar för mig efter att jag har sagt någon inkantationsbön i mitt eget hus, Dr.Oduduwa berättar för mig allt som behövde göras. Jag följde noggrant alla hans instruktioner och inom de närmaste två dagarna fick jag ett telefonsamtal från min ex kärleksman Sjostrome, han återvände tillbaka till mig samma vecka. detta är mycket sant. Jag använde detta tillfälle för att rekommendera Dr.Oduduwa kärlek stavkanal för alla som söker en verklig kärlek stavhjul för att snabbt få tillbaka ex kärlekspartner. (Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
Observera: e-postkommunikation är bäst, dela inte ditt personliga mobilnummer med någon du inte är säker på än.
tack alla för att du tog dig tid att läsa och jag önskar er all lycka och lycka till i ditt kärleksförhållande / äktenskap. Gud välsigne dig.