lördag 18 juli 2020

JÄVLAR...

...får man börja ett inlägg så, eller blir jag utesluten från blogger nu!? Men det är faktiskt det enda ordet som passar in i sammanhanget!!

Idag kände jag mig riktigt pigg och beslöt att klippa gräset , alltså ogräset som var vansinnigt långt eftersom jag inte klippt det på ett par veckor. Gräset har inte växt, det är alldeles för torrt, men ogräset så nu kände jag mig tvungen.

Första delen av den rensade "långrabattens" vinkel till vänster bredvid ingångsgrinden. Den han rensade idag var det på den högra, alltså fortsättningen ner mot vägen. Så nu har han "bara" den riktigt långa biten kvar.

Efter att ha rensat ytterligare en bit - Rolle började redan 06.30 när det var skugga och svalare - åkte han iväg till Hemse för att handla lite förnödenheter, själv svingade jag mig alltså upp på gräsklipparen.  Det började redan klockan nio att bli varmt, men flugorna hade ännu inte satt igång - dom kanske hade sovmorgon. Alltså satt jag bara på mig min "safarihatt" med skyddsnät lite lätt på huvudet.

Min järnkorg vid ingången med en svart kruka i där jag satte tre alunrot i våras. Dom penséer jag hade där innan hade torkat! 

När jag klippt ungefär halva framsidan så kom jag till den lilla uteplatsen med ett parasoll. Rolle hade flyttat möblerna åt mig, men parasollet var nedfällt och det såg så trist ut att jag stannade och började höja upp det. Allt gick bra, tills jag var klar och skulle fortsätta att klippa. Jag fällde ner klippaggregatet men samtidigt böjde jag mig så mycket att hatten åkte av! Naturligtvis for den rätt in i gräsklipparen!!

Pallkragsrabatterna där dagliljorna börjar komma igång.


Trots att jag snabbt stängde av motorn så såg jag bara en massa bitar av hattnätet och långa trådar av själva hatten. Den hann alltså bli nedklippt till ingenting. 
Försökte sen flytta gräsklipparen för att kunna ta bort resten och fortsätta klippa gräset - men det gick naturligtvis inte. Och SÅ DUM är jag inte att jag sticker in händerna och försöker rensa. 
Nej, sånt får min tekniskt kunnige gubbe göra. Jag vill ha mina fingrar kvar.....


Dagens skörd av dagliljor.


Det här är 3:e gången jag tavlar mig med gräsklipparen. Första gången var när den var 1 timme gammal (!) och jag började klippa med den när Rolle åkte hemifrån i nåt ärende. Det slutade med att jag som inte var van vid en midjestyrd åkgräsklippare, vi har en vanlig som ser ut som en lite traktor också, naturligtvis körde så bakdelen fastnade under en snedstötta till staketet. 
Fanns ingen möjlighet att få loss den, så den gången slutade det med att vid fick köra in vår lilla pickup och dra bort den. Vi orkade helt enkelt inte själva!


Pallkragsrabatt åt andra hållet - man skymtar faktiskt skuggan under parasollet!


2:a gången var tidigare i år när jag körde så nära kanten på långrabatten vid bambun att den sjönk ner i jorden och inte gick att köra eller knuffa upp. Jodå, Rolle var inte hemma då heller!
Den gången fick vi dock loss den med gemensamma krafter när han kom hem och jag lovade att inte köra så nära kanten nån mer gång. Men jag skulle nog också ha lovat att trycka ner safarihatten hårdare på huvudet..... *fniss*


Försökte mig på att beskära forsythian i datorn, men då blev det lite konstigt på väggen ovanför. Men man ser iaf hur mycket den måste beskäras - och det måste ske snarast. 
Annars blommar den inte nästa år.....


SUSIE


5 kommentarer:

Ingrid sa...

Så kan det gå "när olycko vakar", men det där fixade ju säkert Rolle när han kom hem antar jag.
Det gick sämre för Åke när han skulle köra med vår första sjävgående gräsklippare. Bra tyckte han, drog igång den och lät den gå själv - rakt in i en stor sten. Det var innan dödmansgreppet var uppfunnet och den missen kostade en slant har jag för mig......
Kram och trevlig helg!
/Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Vilka vackra dagliljor du har! Jag köpte alunrot, den med mörka blad, till en av entrekrukorna...den börjar få trångt så den kommer att hamna i en av rabatterna nu!
Förlåt men jag fnissar lite när jag läser om dina bravader med gräsklipparen ;)
Kram på're

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Men kära nån, ja nu blir du nog utestängd från Blogger :) Men sicket elände, tur ändå att det bara var hatten som fastnade. Hoppas Rolle kunde hjälpa till och fixa problemet när han kom hem.

Så fint dina flox blommar. Mina har inte satt igång ännu men har mycket knopp såg jag igår. Dom står väldigt skuggigt, det är därför dom är sena. Tror det är samma sort som du har, i varje fall ser dom likadana ut.

Kram Anita

Ätliga trädgården sa...

Ajaj, synd på hatten! Visst är det lustigt att det alltid ska hända skaer när karlarna inte är hemma. Typsikt skulle jag säga. Här hinner B inte vända ryggen till förrän nåt kör ihop sig. Men nu får det vara slut på olyckor.
Allt gott
/Anette

HWIT BLOGG sa...

Oj oj ja TÄNK att det alltid är något man ska krångla med gällande maskiner! Tur att bara hatten fastnade dock...jag kan ha sönder det mesta gällande teknik och maskiner ha ha, enligt min man!!
Sommarkram från Titti