fredag 29 maj 2020

FREDAGSFRÅGOR samt TELIA

Nej då, du ska inte tro att hemtelefonen fungerar  som den ska ännu. Det har "bara" gått 15 (!) dagar sen teknikern var här första gången för att fixa uppkopplingen av det nya mobila nätet. 
Ha, skrattade djävulen.....!!!Det sista "roliga" som hände var att en god vän till oss som bor här i Eksta ringde till oss igår - och signalen gick fram! Men när vi lyfte på luren så tutade det upptaget - hos oss!! 
Men det gick att ringa tillbaka till vännen, vilket man får vara tacksam för. Man undrar hur många som försökt kontakta oss under dom här veckorna!?
I morse gick det inte att komma ut på linjen alls, då får man koppla ur nätkabeln på routern ett tag. Har man riktigt tur så funkar det sen.....

Men över till ett betydligt trevligare ämne:

Elisas fem fredagsfrågor


* Det är sommarens smultronställe.
Altanen – med vår lilla pool som äntligen är färdigfixad för badning. Ska bara tvättas inuti och fyllas med vatten. Men det är ingen panik, jag har fått urinvägsinfektion för andra gången i mitt liv. Första var för några år sen när jag badade för länge och för mycket! Nu har jag tydligen suttit på en kall plastpall och rensat runt pallkragarna för länge och för mycket - men nu är det jobbet i alla fall klart runt om!!
                                                * Två saker som alltid finns i kylskåpet.
Potatis, i svalen, samt lättöl – båda är till min gubbe.

                           

                                                 * Det jag ser precis utanför dörren.
En gräsmatta och växter - samt en liten landsväg bortom  "långrabatten"!                                                * En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på.
Finns många, men att hoppa fallskärm och klättra i berg är nog värst. Är nämligen höjdrädd!  

 

                                                    * Något jag drömmer om just nu.
Att bli frisk från mitt diskbråck så jag kan jobba lite hårdare och längre i trädgården innan jag måste vila, samt kunna ta härliga långprommisar igen med vår lilla hund Santos!


😁 * * * 😏

Igår blev jag alltså - ÄNTLIGEN - klar med rensningen runt pallkragarna, så idag fyllde Rolle på med behövligt grus. Nu ska jag bara rafsa ut det lite bättre så att det inte ligger i små högar. Men idag hade jag tänkt att ta det riktigt lugnt och vila mig lite, men det kan man inte när man har en trädgård. Så för att inte "förta" mig, så gick jag ut i växthuset och pysslade lite. 
Jag fick sällskap av Santos, för Rolle ville inte ha honom springandes på tomten när han bynglade runt med dom stora plåtarna som täckte poolen. Fast Santos springer inte så mycket för närvarande, han ligger mest i solen och jäser. Med ålderns rätt, han fyller 13 år nu i juni.....


Nån som också skulle kunna ta det lite lugnare med ålderns rätt, det är min käre gubbe. Eftersom vi tidigare hade en "vaxduk" på det här lilla bordet på altanen - och vaxduken var inte längre snygg och dessutom vinröd. Alltså tyckte Rolle att han kunde måla om det i samma färg som stolarna som han målade förra vintern. 
Han fyller 80 i höst, men han har svårt för det där med att ta det lugnt och han älskar att måla. 
Och det är nog bra. Lägger man av att pyssla med saker och ting då är det nog kört.....!?

                               
SUSIE

12 kommentarer:

Ingrid sa...

Vad pysslar Telia med egentligen? Jag brukar försvara dem, för jag tycker att de ofta är väldigt bra att ha att göra med, men så mycket krångel som ni haft.....
Kul att läsa dina frågor till Elisamatildas svar.
Ha en fin pingts!
Kram, Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Ni är så duktiga, båda två!! Fint som snus där runt pallkragarna också <3 men var rädd om dig och ryggen, visst är det bra att röra sig men det finns gränser, jag vet ;) Ha det nu så gott, kram!

Hanneles bokparadis sa...

tre av våra barn bergsklättrar, även svärdöttrar klättrar, två glaciärklättrar, barnbarnen har börjat träna...

Mrs Calloway sa...

urinvägsinfektion är inte trevligt. har haft det ett par gånger och då hade jag fruktansvärt ont. det är viktigt att hålla sig i gång. tycker en dessutom att det är roligt är det desto bättre

Geddfish ♥ sa...

Vad fint bordet blev till de röda stolarna! Rött piggar upp!
Kul att läsa dina svar på frågorna.
Önskar dig en fin pingsthelg!
Kram

Åsa sa...

Ja, fallskärmshoppning... verkligen. Varför gör man sånt frivilligt? Potatis har jag inte i kylen ännu, men hoppas dom växer på sig bra där nere i jorden, ser hyfsat ut än så länge, även om det i år dröjde innan sättpotatisen sköt upp gröna livstecken.

Herr Nilssons Fru sa...

Pool är gudagott att ha. De var de första gubben gjorde när vi flyttade hit för 7 år sedan. Jag var lite anti men nu gillar jag den. Nä klättra i berg är nog inget för mig heller, men rent allmänt uppåt när man traskar i skogen, små trevliga backar alltså, de gillar jag.
De e gott gubben din är pigg och gillar att måla. Bordet blev jättefin i samma färg som stolarna. de är fint med små färgklickar.
Kramiz

Bokdamen sa...

Söt hund. Ja fallskärmshoppning det hoppar nog jag också över. ;)

Paula sa...

Härliga trädgårdsmöbler som man blir glad av! Nu väntar några dagars högsommarvärme och jag väntar med spänning hur min "nygamla" jycke upplever det. Han har en ganska rejäl päls så jag tror han vill ta det lugnt precis som matte. Så trist att du drabbats av både diskbråck och urinvägsinfektion, det lät inte alls bra! Kryakram med önskan om en trivsam pingst från pörtet

Anita, de fyra blomsterhaven sa...

Men ... är inte strulet med Telia avklarat ännu. Hoppas verkligen det löser sig.
Hoppas du kryat på dig från urinvägsinfektionen. Och så hoppas jag att ditt diskbråck blir bättre. Nu när det är trädgårdssäsong och allt. Såg du tipset på film i min förra kommentar? Men jag gissar att ni redan sett den :)

Kram Anita

Lena i Wales sa...

Vilket krångel med telefonen. Vad håller de på med? Låter ju helt galet.
Trevliga frågor och svar.
Hoppas verkligen du blir frisk snart!

HWIT BLOGG sa...

Ja himmel så krångligt med Telia...låter inte ett dugg kul! Men snygga röda möbler och ha nu en glad söndag :)
KRAM Titti