söndag 20 oktober 2019

FEM FRÅGOR & TRÄDÅRDSFÄGRING

Eftersom veckorna går så vansinnigt fort och jag inte riktigt hinner med så har jag idag slagit ihop två olika bloggar där jag deltar med inlägg. (Man får ju inte vara dum.....)


Precis innan lunchen.
Dessutom skulle båda inläggen lagts ut i fredags egentligen, men då var vi upptagna. Vi hade grannar och goda vänner på sopplunch. Det blev Evas Polska Tomatsoppa med tre olika små tillbehör; Varm Gorgonzolamacka, Peggans Snurror och så Små Tacoskålar med Skagen. Efteråt blev det den otroligt goda Visbytårtan - allt verkade passa gästerna och det var väldans trevligt!

Under lunchen.

Dom 5 fredagsfrågorna hos Elisa ska jag försöka svara på nu och så passar jag på att lägga in lite bilder till Trädgårdsfägring. Tyvärr blir det inte så många från vår trädgård, fägringen där är ju inte så stor den här årstiden.

Vid infarten - notera den gulbladiga busken längst till vänster och den orangebladiga busken. Det är samma sort; Gulbladig Smällspirea - men dom har helt olika höstfärg!?

FEM FRÅGOR EN FREDAG
Rabatten nedanför poolen och altanen.
 När fick du senast konsultera en manual/instruktionsbok?
Måste nog varit när min router sa upp sig i somras.

Vad brukar folk fråga dig om?
Det är faktiskt två saker. Det ena är matrecept och det andra är råd och tips om växter.

Blommande nunneört vid entrén.

Vad gav dig senast huvudbry?
Har det just nu. Jag letar redan efter ett sommarhus på fastlandet att hyra nästa år (gillar att planera)
 och har förstås en massa krav på hur vi vill det ska vara. Men...eftersom vi har så många önskemål och det därför far iväg kostnadsmässigt så börjar jag fundera. Ska man verkligen satsa så mycket pengar bara på att hyra ett hus för en veckas semester, när vi egentligen bor på det ultimata stället här på "öjn".....

 Har du någon gång löst Rubiks kub?

Nej!

Mitt emot nunneörten ovan, men mitt ibland stenplattorna.

Vad ser du en gång i veckan men två gånger i minuten?
Eftersom jag löser korsord så vet jag svaret, men jag vill inte förstöra gåtan för dig som läser den nu!

I veckan fick jag (och Rolle förstås) en fin och oväntad present. Det var en fröpåse med California Poppy (Eschscolzia californica) som Uffe & Evas dotter tagit med sig hem från USA. Jag fick frön av Eva för två år sen och hade en hel bunke i växthuset. Vilket var helt vansinnigt, dom växte som galningar. Dom skulle naturligtvis ha planterats utomhus! Men den här gången vet jag precis var jag ska sätta dom!!

SUSIE

3 kommentarer:

Anita sa...

Tycker du har mycket fägring i din trädgård! Den lilla pensén var ju jättesöt och så fint fotograferad. Märkligt med buskarna som uppför sig så olika. Vi har lite samma sak med vår avenbokshäck där några av plantorna behåller sina blad på vintern medan andra tappar dom. Alltid samma plantor också! När vi frågade om det fick vi veta att det har med arv och anlag att göra. När det gäller avenbok går det aldrig att få garantier att bladen sitter kvar över vintern. Kanske något liknande med dina buskar, att höstfärgerna blir så olika?

Evas polska tomatsoppa brukar jag också göra, tack för receptet som jag fick för ett par år sedan av dig :)

Kram Anita

Ingrid sa...

Jag har haft penséer i gräsmattan hela sommaren och igår var jag ute och kollade innan jag tog fram gräsklipparen, men då fanns det inte någon kvar. De är väldigt söta och det vore kul om de kommer tillbaka nästa sommar också.
Hoppas att du har en skön söndag i gråvädret!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Härligt med små frösådder där de inte borde trivas :) Sömntutan odlade jag förr kommer jag ihåg men om jag minns rätt så var den inte bra i buketter och då prioriterade jag bort den.

Ha det gott! Carina