söndag 15 september 2019

EN HÄRLIG LÖRDAG

Trots att det inte var nån direkt sommarvärme så blev lördagen riktigt skön. Vilket man inte trodde tidigare i veckan precis!


Det började med att vi tog det ganska lugnt. Ja, alltså jag - Rolle körde hårt som vanligt. Han går numera alltid ut med Santos, han dammsuger, han fixar med bilen m.m. m.m. Han är alltså mycket pigg och aktiv. Själv har jag förvandlats till en stillasittande person som får tvinga mig till att göra saker och ting. 

Det finns naturligtvis massor jag borde göra ute i trädgården, men på grund av mitt rygg/ben-onda så är det knepigt. Jag kan göra nåt i 10 minuter, sen måste jag sätta mig en halvtimme - inte så kul precis. Efter ytterligare ett läkarbesök innan semestern där slutorden var: "Det här ska vi få ordning på!" och ingenting har hänt sen dess, så misströstar jag ordentligt. Hur 17 hade den kvinnliga läkaren tänkt sig det!?

Jag pysslade dock lite på altanen, där kan man ju sätta sig direkt när man känner behov av det. Sen käkade vi lunch därute. Visserligen var det inte så varmt och det drog lite, men vi satte på oss ett par tröjor och satt i solen - då var det riktigt skönt!

Efter det började Rolle med att städa av pooltäcket (låg mycket barr och skräp + en massa vatten på det) och rullade sen upp det. Det såg väldigt inbjudande ut, men vi hade lite ärenden vi måste utföra innan vi till slut kunde kasta oss i det 27-gradiga vattnet!

Eftersom det var lite kyligt i luften så ville man nästan inte gå upp, men till slut var klockan så mycket att det var dags att börja med middagen. Fast den intog vi faktiskt inne! 
Nu var man ju lite nerkyld av badet och att sitta i 18 grader och äta kanske man kan göra på våren. Då längtar man ju efter att få vara utomhus efter vintern. Men nu på hösten tilltalar det inte oss i alla fall.....

Men när vi väl var torra, påklädda och inlindade satt vi oss först ett stund i soffan och tog ett glas vin. Allt för att få upp värmen. Vi skulle egentligen börjat med att dricka vin och badat sen, men då hade vi inte haft nån sol i poolen och det vill man ju ha. Det är trist att bonden som äger "kohagen" bakom oss inte kan tänka sig att ta ner några av dom enormt höga och skuggande träden!

Jag gick in och började med middagen, som blev en gammal 80-talare! Bavaria-entrecote med två såser; bearniase och hemgjord tomatsås, samt pompe. Till det blev det majs och rå lök. Riktigt gott!
Att rätten heter Bavaria beror på att vi åt den på en restaurang med det namnet som låg bakom skatteskrapan på söder i Stockholm. Vi hade vår firma inte så långt därifrån och åt ofta ute på den tiden. Numera blir det mer och mer sällan.....

Rolle var kvar ute på altanen för att dra på poolöverdraget igen och passade då på att ta bort några vissna blad på den här växten - och så tog han ett foto. Det är inte så ofta han gör det.....men jag tror han ville visa före och efter!

SUSIE

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Och i natt fick vi lite regn igen. 10 mm blev det är vilket tacksamt tas emot, men det kunde ju få sluta blåsa någon gång.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

Nu har jag hittat din gamla blogg igen, kör hårt Susie 🌹🌸☀️🏁👍
Göran Kölborn

Rosor och ruiner sa...

Ja, till skillnad från idag, så var ju lördan riktigt skön! Ni verkar ha haft en skön dag, med bad (!!) och allt! Men ryggont är ju inte kul förstås!

Ha en fin vecka!
Kram Gunilla