måndag 1 juli 2019

VILKEN UNDERBAR HELG

Det började redan i fredags då vi fick en massa gjort, plus att vi bara njöt av det sköna vädret. Det skulle ju bli varmare på lördagen…och det blev det!
P1030255
I ”parken” i diket mot ”kohagen” växer en hel del kul, bl.a. två stora ruggar med funkia som vi kasserat. Rolle vill att jag ska ta rätt på dom, men var ska jag sätta dom…..
Tidigt på lördagsmorgonen gick Rolle ut på altanen och finslipade den sista delen innan slutmålning. Jag satte mig på kontoret och gick igenom lite papper. Då ringde det på dörren och utanför stod min bloggvän Bosse Lidén och hans fru.

Dom har ganska nyligen flyttat till Visby från Skåne och nu var dom ute och åkte runt lite och passade på att åka förbi. Tyvärr blev det ett ganska kort besök, men nu hittar dom ju….. 🙂 Det blev en massa trevligt snack och Rolle kunde naturligtvis inte låta bli att dra några roliga historier som vanligt. Hoppas dom gick hem…..
Vi åt en mycket tidig lunch och gav oss sen iväg på den inplanerade loppisrundan. Jag hade gjort en lista genom att kolla på nätet samt läsa tidningsannonser. Vi strök alla som var butiker eller återkommande och satsade på totalt sju stycken. Jag prickade ut loppisarna  på en liten turistkarta så vi inte skulle behöva åka fram och tillbaka och sen åkte vi iväg till den första.  Det var en loppis i Akebäck, ganska nära Visby, där det var 17 olika säljare. Jag gick dock inte ens ut ur bilen…..hade en mycket  bra bok med mig!
Som du kan förstå av ovanstående så är jag inte så där jätteintresserad av att besöka loppisar och handla en massa, vi skulle nog istället behöva sälja av lite. Men Rolle köpte en skjorta för 20:-, en inbunden bok för 5:- och 2 LP-skivor för 20:- så han var mycket nöjd. Av dom sju loppisar jag skrivit upp så besökte vi fem, plus en massa på vägen till/från dom. Skulle tro att vi kom upp i en 10-12 stycken totalt!
P1030257
Snart slår nog ”höstfloxen” i pallkragarna ut!?
Väl hemma igen vid fyratiden så kastade vi oss i poolen, det var så otroligt varmt. Så vi låg där och plaskade i en timme. Sen blev det matlagning, men beroende på värmen blev det ”bara” en sallad och ett par biffar. Man orka inte äta så mycket när det är så här varmt. Idag ska det tydligen bara bli 20-21 grader – vilket man tackar för, då kanske man kan få lite mer gjort! Efter middagen i lördags tittade vi på Formula One-kvalet som vi spelat in och sen var det dags att knyta sig faktiskt!
Tack vare den tidiga kvällen målade Rolle den sista biten på altanen redan klockan halvåtta igår. Sen fick jag faktiskt inte gå där ute ens en gång, ännu mindre bada (grrr). Men det gjorde inte alltför mycket, vi hade att göra ändå. Vi band bland annat upp klängrosorna på min ”folly”. Det var ju nästan storm i veckan som gick och eftersom rosorna blommar så enormt i år hade ett antal stora grenar blåst ner. Men nu sitter dom uppe igen…..
P1030256
På Pennys grav – vår förra hund – i parken hade vi tidigare förutom syren samt pioner ett litet träd, en rosenhagtorn. Tyvärr blev det hela tiden angripet av ”nattsmyg” vilket gjorde att jag helt sonika sågade ner det. Nu har vi istället fått en litenfrisk buske…..
Sen gick vi in och satt oss framför TV´n och tittade först på MC-cykel racet och sen på Formula One-racet. Emellanåt hann vi gå några korta varv med Santos – som också tyckte det var alldeles FÖR VARMT. Sen var det middag och så hade vi tänkt se dagens Nascar-race. Men…det blev inställt, eller iaf uppskjutet, beroende på regn, hagel och åska. Regnet kunde dom gärna ha skickat hit till oss! Så vi blir tvungna att sitta inne och titta på TV idag lite senare!!

P1030251
Klängrosen `Westland´i min folly.

SUSIE


3 kommentarer:

Carita och Bertel sa...

Så kul att börja läsa några bloggar igen. Jag har en del att beta av för jag har ju inte bloggat själv på ett tag. Få se om jag kommer igång nu. Ni har det bra i er trädgård ser jag och poolen måste vara underbar i värmen. Jag tycker det är kul med loppisar men jag försöker undvika att köpa något, vilket är svårt. Vi skulle också behöva hålla loppis själva. Idag har vi faktiskt fått stilla regn hela dagen, helt underbart för det mesta höll på att torka ihjäl. Vi har stödvattnat för att få behålla något, vi har som tur är inte bevattningsförbud. Ha det fint så länge. Carita
(Jag har lagt in bilder på Facebook på Trädgårdsamatörerna mest. )

Rosor och ruiner sa...

Va gulligt av dig ändå, att följa med på loppisrunda, fast du inte gillar det!
Kan tro det är skönt med pool nu!!

Ha det gott! Hoppas ni också har fått en massa mm idag!
Gunilla

Jannibele sa...

Loppis er alltid hyggelig. Dere har en fin tradisjon for det i Sverige og jeg drar ofte på loppis. De rosene i aprikos/oransje var virkelig nydelige. Har du navnet på dem? Jeg Nyt sommeren og hagen.
Jannicke