måndag 20 maj 2019

FÖRSOMMAR!?

Helgen har varit både skön och oskön! Det sköna var vädret, vi fick nämligen både regn, värme och sol. Kunde inte varit bättre!!

Som trädgårdsägare så tycker man ju det här med regn är bra, speciellt i år när det återigen är hemsk torka. Men...nu fick vi hela 10 mm i helgen uppdelat på två dygn, så nu kan man inte klaga på att tag.

Dom små gamla - nästan antika - stolarna är färdigfixade (Rolle) och det lilla bordet är klätt med sån där röd vaxduk som ser ut som tyg (Susie)! Som synes börjar mina australiska flax växa till sig!!
Förutom att växterna gillar regnet, så gillar jag att regnet sköljer ner åtminstone en del av allt pollen som virvlat i luften och lagt sig som ett gult äckligt täcke över allt på altanen. 
Jodå, det kommer in också även om man försöker att hålla dörrar och fönster stängda! Det har inte heller hjälpt att spola av altanen, vilket man för det första inte heller får göra nu när det är bevattningsförbud, dessutom så ser den lika gul ut framåt kvällen när det dråsat ner mer så det är meningslöst!!

Rolle funderar över vad han ska ta för såser när grillningen av kycklingfilén är klar.
Alltså har man fått låta alla dynor vara kvar inpackad på soffan, det är tillräckligt jobbigt att tvätta av stolar och bord när man tänkt sig sitta där ute. Förra veckan var det ju så kallt att man inte kunde, men nu i helgen så blev det helt plötsligt försommar och då vill man verkligen vara ute och njuta lite.

Dagen innan hade Rolle klippt gräset och vårt vackra ogräs, Bellis, hade inte riktigt börja blomma igen.
Men visst är det typiskt att precis när man la på kycklingbitarna på grillen så började det regna. Så det är tur att den stora biten på altanen är under tak. Det var dock fortfarande varmt, runt 22 grader, så vi kunde ÄNTLIGEN sitta där ute för en härlig middag. Tidigare i år har vi bara suttit där under luncherna.

Så vad blev det för såser Rolle valde; Jo, Tropical Salsa och så Tacossåsen som jag förstärkt med lite (massor) extra chili - så den är riktigt het. Men jag tror att han lyxade till sig med lite Sourcreme & Pepper också. Själv valde jag Chutney samt Wasabi , alltså Grön Pepparrot som jag är enormt förtjust i.

Första tuggan.....
Och maten blev alltså grillad marinerad kycklingfilé, grillad tomat och purjolök samt ugnsbakade halva potatisar med salt, peppar, paprika och cayennepeppar på. Rolle tyckte att det var den godaste middagen på väldigt länge. Men jag tror att det var just det här att sitta ute och äta och dricka vin som gjorde det hela.


Det röda vinet som Rolle drack var alltså; Gurra Gurra (ett ekologiskt tror jag) och jag mitt favoritrosé Collavery.
När vi ätit klart och Rolle dukat ut (in heter det kanske när man äter ute) och tagit rätt i köket (det är hans jobb - jag dukar och lagar maten vilket inbegriper grillar, det har han aldrig gjort) så satt vi oss ner en stund för att glo lite påTV. 

Men Santos tyckte att det var dags för en längre kvällsrunda, så Rolle tog ut honom medan jag löste lite korsord i väntan på melodifestivalen. Den tittar inte Rolle på, har aldrig gjort, istället ägnade han sig åt sin favorithobby:BRA MUSIK! 


Och jag måste hålla med honom om att det nästan är så att jag också har tröttnat helt och hållet på mellon. Fast jag älskar att se tävlingar, men vilket fruktansvärt segt program. Jag stod ut tills röstningen började vid halv tolv - sen orkade jag inte längre. Först satt jag mig vid datorn ett tag sen la jag mig och läste istället, så otroligt segt tyckte jag det var!  Gillade dock Måns!!

Det osköna i helgen var dock att jag fick otroligt ont i en ankel på söndagen, så den inplanerade utflykten samt dom småjobb jag tänkt mig i trädgården var bara att glömma. Idag är den dock lite bättre, så strax ska jag ut och klippa gräs - då går man ju inte så mycket!

SUSIE

1 kommentar:

Rosor och ruiner sa...

Visst är det väl rätt segt med eurvision, men jag kan inte låta bli att se det ändå. Hade dessutom mina två tjejer som sällskap, och så godis och katterna, och röstningen blev ju så spännande! Fast det blev sent, tror det höll på till 01.15!
Visst är det skönt att vi fått regn nu!!
Ha det fint!
Gunil