söndag 25 november 2018

SÖNDAGSNJUTNING

Efter en sån här fantastisk söndag är det verkligen dags för ett 
nytt inlägg!

Lite till höger kan man ana sig till Stora Karlsö!

Så på förmiddagen åkte vi ner till kusten till ett område vi inte varit till på flera år - söder om Kvarnåkershamn. Kv.hamn brukar vi ofta åka till när det inte är turisttid. Då är det nämligen fullt med folk på stranden. Men på hösten, vintern och tidig vår så kan man gå där med Santos helt lös. Men jag ville vidare.....


Jag hade gett mig 17 på att åka till nåt annat ställe än dom "gamla vanliga! Och eftersom det är jag som är kartläsare (fast jag behöver ingen karta - och absolut ingen GPS - jag klarar mig rätt bra med kartan inne i huvudet) och Rolle är ganska dålig på att hitta (urusel faktiskt) -  så bestämmer jag oftast detaljerna över våra utflykter! Fast han får oftast välja till vilket område han vill åka!!


Väl nere till det område jag ville till, så parkerade vi och gick ner till havet. Det var +5 grader, strålande sol och dessutom vindstilla. Sånt måste ju utnyttjas.....


Santos fick springa helt lös och var överlycklig. Han hittade naturligtvis massor av mysiga lukter och kissfläckar att slicka på. Äckligt tycker vi, men han njuter för fullt och förmodligen hade det vid nåt tillfälle gått en tjusig tik här.


Efter en alldeles för kort prommis (tyckte Santos och även Rolle) så var vi tvungna att gå tillbaka till bilen. TV-sändningen av årets sista Formula Ett-race började redan 13.15 och vi timade det perfekt och var hemma igen strax efter ett.
Efter racet så var det dag för middag. Det blev risotto med ärtor, tomater, purjolök och dill samt stekt torsk med hemgjord romsås. Mums! Och alldeles strax ska jag bänka mig framför TV´n tillsammans med Rolle och Santos - även om den senare inte tittar så mycket. Han sover mest.....


SUSIE

3 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Vilket strålande väder ni haft. Länge sen vi hade så här blå himmel i Smålands inland. Härliga bilder. Vad det gäller kartan har vi samma fördelning här:-)
Allt gott
/Anette

Bettys beundran sa...

Undrar vad det blev för hemligt ställe ni åkte till?

Bettys beundran sa...

Jag läste lite mer på din blogg om tandläkarbesöket och tandläkarna på Östergarn har jag hört talas om. Vänner flyttade därifrån för ca. 1 år sedan och det de saknar mest är nog tandläkarna. Hoppas det går bra med vidare besök.