KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

lördag 12 maj 2018

VILKEN FANTASTISK SOMMAR...

...det är just nu! Trost att de egentligen är alldeles för tidigt!!
Förra året vid den här tiden var det minusgrader och t.o.m. lite snöflingor i luften visa dagar. Det är inte klokt vad vädret kan skifta. Nu är det 24 grader i skuggan, 30 grader på altanen och 38 grader i växthuset TROTS solskydd!

Igår hade t.o.m. några Allium (prydnaslök) börjat slå ut trots att dom inte ska göra det förrän i slutet på maj eller början på juni som allra tidigast!


Färgerna i trädgården är egentligen som allra bäst just nu. Det är är ljust grönt, eller limegrönt om man vill, samt alla nya starkt lysande färger på dom nya skotten som hos en rödfärgad alunrot t.ex. 


Eller så är dom lysande rosa och vita som hos den allra först utslagna pionen och tulpanerna i dess grannskap. Väldigt snyggt matchande trots att det inte är jag som har gjort det, utan växterna själva!

Tulpanerna ovan passsar väldigt bra in i färgerna och dom är alla planterade i pallkragarna på framsidan.

Men den härliljeblommande lila tulpanen är inte planterad där, den har självsått sig tydligen! Passar perfekt!! Den vill jag ha fler av.....


Men...det finns andra färger än lila som är jättesnygga - fast det verkar som om jag inte riktigt insett det ibland!
Bilderna ovan är från igår, dom två nedan från ikväll.


Sista bilderna för ikväll - nu är klockan nio och jag ska se Melodifestivalen (även om jag inte är så förtjust egentligen)!

Susie

3 kommentarer:

Ingrid sa...

Ja, nu går det undan. Undrar om det ska fortsätta vara så här varmt länge till? Det måtte väl bli lite svalare snart, för helt plötsligt känns det inte helt meningsfullt att ha en vecka på Sicilien att se fram emot. Man skulle lika gärna kunna vara hemma.......
Syster Kerstin är på Fuerteventura och där är det svalt, regnigt och blåsigt.
Kram, Ingrid

Carita och Bertel sa...

Ja vilken härlig sommar det blev,våren kom av sig och blev väldigt kort. Vår trädgård är 1375 kvm , du frågade om det tidigare. Det börjar kännas lite stort med alla rabatter vi har som måste tas om hand så jag funderar på om vi måste göra någon förändring. Fast det är svårt att komma till något sånt beslut, vi får se. Trevlig resa också även om behovet av värme kanske försvann men att byta miljö ibland är ju alltid trevligt. Carita

Susie på Stjärnarve sa...

Nej, reser gör vi inte längre. Vi har rest färdigt.....
Susie