KOMMENTAR

VIKTIGT!!! Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.

Du MÅSTE - och det här gäller alltså alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar!

Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!

onsdag 9 maj 2018

ALTANEN ÄR KLAR

Vilken sommar det är! Vad hände? Helt plötsligt gick det från nästan frysgrader till högsommarvärme. Och inte har man hunnit vänja sig, så alla jobb i trädgården man har kvar - dom orkar man ju inte med i stekande sol och 29 grader!!Men...man kan ju roa sig med annat, t.ex. fixa klar altanen. Det värsta - trodde vi - skulle bli att få upp våra trådgardiner som faktiskt inte är det lättaste. I alla fall inte om en av oss är vansinnigt höjdrädd och en har blivit väldans vinglig med åren och inte längre kan klättra på stegar. Men otroligt nog gick det riktigt lätt igår morse!


Vi började alltså med gardinerna innan möblerna skulle ställas upp. Rolle hade laserat golvet två dagar innan, så det var hög tid att få allt på plats; Dynor, kuddar, filtar och dessutom fick jag börja dekorera lite. (Det senare är jag väldans förtjust i!)


Det var en otroligt varm kväll och även om vi inte skulle grilla så satt vi på altanen och tog ett glas vin för att fira in försommaren!


Att vi inte skulle grilla berodde på att vi åt hemgjorda fiskburgare - och dom går det inte så bra att grilla. *fniss* Dessutom hade jag passat på att möblera om lite på altanen. Rolle gillar inte när jag gör det, men nu gav jag mig inte utan vi flyttade grillen från sin gamla plats bredvid soffan bredvid dörren - under tak. Jag ville ha lite luftigare, så grillen hamnade istället på andra sidan dörren och bara skyddad av det stora takutsprånget.


Alltså måste vi få till ett skydd snabbt, så det blev att vi slog in grillen i vårt gamla skydd till Miatan (sportbilen). Det hade vi ju inte nån glädje av längre, men vi ska köpa ett mer passande nästa gång vi är i Visby.

Det blev faktiskt väldans bra. Nu behöver Santos inte trängas med skor och grill när han ska äta.

Dessutom fick jag på andra sidan  plats för ett litet skåp där jag kunde ställa vår stora ljuslykta. Perfekt! Lyktor kan man ju aldrig få för många av!!
En som verkligen njuter just nu är Santos. Han älskar att vara på altanen, det är t.o.m. så att han bara går ner därifrån när han får en tuggis (den ska ätas på gräsmattan nedanför) eller när nån cyklar eller går förbi. Han ligger oftast och jäser i solen en stund, sen när det blir för varmt så lägger han sig i skuggan under taket - eller hoppar upp i soffan. Sen gillar han att sitta ovanför trappan längst bort  och titta bort mot vägen också.....det kan ju komma nån snygging förbi!


Susie 

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Ja, nu blev det högsommarvärme helt plötsligt. Man blir aldrig klok på det här vädret, men skönt är det i alla fall. Det är bra att hoppas att vi får ha kvar det över helgen åtminstone.
Det är jättefint på er altan! De där trådgardinerna är så snygga.
Jag förstår att Santos trivs att ligga där.
Ha en riktigt skön helg!
Kram, Ingrid

Carita och Bertel sa...

Så snyggt. trädgardinerna är fina, silar ljuset så fint och så ser man ut fast man kanske inte ser in så bra, finurligt. Ha en härlig helg. Carita

Bosse Lidén sa...

Vilken rekordvärme ni har. Kroppen måste få en chock. Häftigt med trådgardinerna. Ni kvinnor ska bara möblera om och möblera om. Ni förstår inte att vi grottmän vill kunna känna igen oss och hitta våra prylar. :) Då trivs Santos extra mycket nu. Både ute och när han äter.
Kram Bosse
Ps. Jag brukar faktiskt berömma efteråt och erkänna att jag hade fel. Men jag måste få bromsa och gnälla en stund först. Fast S gör ibland som du utan att fråga och ibland märker jag inte ens förändringen.

Rosor och ruiner sa...

Ja, vad var det som hände,högsommarvärme med en gång! Nej, inte orkar man hålla på utomhus mitt på dan inte, själv tycker jag det blev lite för varmt, men det får man väl inte säga kanske...
Mysigt att vara ute på altanen i alla fall, ni verkar ha skugga där, vad skönt! Och poolen, hoppas du kan bada där i år!

Må gott!
Gunilla